Categorii
Arhiva Personal

Gara Brașov – the same shithole

Am încercat să văd ceva mai fain la Gara Brașov, dar nu am putut. Rămân la ce am scris mai demult despre Gara Brașov: „Un loc infect.” Zău, când treci pe acolo te aștepți să te mănânce pielea din nu-știu-ce motiv.

Câți dintre voi știti câti hoți și tâlhari circulă pe acolo în căutare de victime? Oare câți boschetari, țigani infecți și bețivani de toată jena își fac veacul pe acolo? Prea mulți.

Jandarmeria ar face ceva treabă, dar pentru asta trebuie să dea câte un șut în dos mizeriilor de acolo. Dar jandarmii nu pot face ordine. Șefii lor se feresc de camerele video și de scandal media ca de dracu. Când eram la Comunitari, prin perioada 2005-2007 (urâtă perioadă să fii pe stradă), lăsam political corectness deoparte și dădeam cu proștii de pământ.

De ce?

Pentru că handicapatul cu care aveam de-a face pe stradă era prea plin de dosare penale pentru ultraj așa că singurul lucru de care putea înțelege era bătaia. Și bătaia era servită pe bandă rulantă.

Așa trebuie și în Gara Brașov, ca să mai curețe locul.

Dar, vai, nu poți să te pui cu drepturile omului. Nu există ordin judecătoresc ca X sau Y să NU fie în gară, indiferent de mizeriile făcute, așa că jandarmii și polițiștii nu pot decât să-i păzească, pe când i-ar fi putut lua la bătaie liniștiți și i-ar fi alungat din gară.

Dar, no, drepturile omului, alea, alea.

Eu nu am dreptul să mă simt în siguranță când trec prin gara Brașov?

Plus că arată ca o ghenă amărâtă. Undeva, într-o țară civilizată, nu întri în gară dacă nu ai bilet, dar nu se poate la noi așa ceva, nu?

Polițiștii și jandarmii nu pot face mare lucru, autoritățile sunt indiferente iar gara rămâne un loc infect. E nevoie de ceva curățenie pe acolo.

Halal intrare în orașul Brașov.

UPDATE 24-aug-2014: Și ProTV s-a sesizat de mizeria din Gara Brașov. Baiul este că Gara Brașov aparține Ministerului Transporturilor, minister care nu vrea să o dea în concesie Primăriei Brașovului și nici nu o modernizează. Șova & Co., you can kiss my ass!

Filmul:

4 răspunsuri la “Gara Brașov – the same shithole”

Eu am ajuns de doua ori prin gara din Brasov, a doua oara era sa dorm prin ea, insa sa fiu sincer mi se pare ca e precum o strada, nu e nici un paznic nimic acolo… a dormi colo sau sta ore in sir e tot una cu a sta in strada…

[…] este un oraș frumos. Te poți mândri cu el. În afara de gara infectă a Brașovului, de câinii vagabonzi sălbăticiți de prin zona de plajă a Delului Melcilor și alte chestii […]

Nu sunt brasovean, insa am avut ocazia sa trec prin gara din Brasov de doua ori anul acesta si n-as mai repeta experienta. Pe peron era un tren Regiotrans si a fost ocupat in cateva secunde de un trib de cel putin 50 de nespalati. Politia era de fata si se uita. Si tipau. Si bateau in geamuri. Si faceau mizerie. Iar politia se uita. Si cand ma gandesc ca doream sa merg cu trenul din BV pana in Zarnesti cu prietena… Nu recomand nimanui.

Sunt absolut convins ca fiecare dintre ei isi cumparase bilet. Glumesc. Probabil ca este o noua lege in Romania care permite circulatia gratuita cu trenul pentru grupuri de peste 50…

In rest plin de cersetori care vin la tine si de 3 ori (pur si simplu nu te lasa pana nu le dai ceva), mizerie si foarte multa lume dubioasa.

Nota: am fost de fiecare data la orele pranzului, seara nici nu vreau sa imi inchipui ce e acolo.

Oricum tot ce se spune la tv si scrie aici este adevarat. Cine nu ma crede sa mearga la orele pranzului sa vada cine se urca in trenurile acelea Regiotrans. In fiecare zi cred ca e la fel.

Iar „autoritatile” privesc si se uita la ei. Jalnic.

A dracu tigani se comporta ca si cum trenurile alea sunt ale lor. Stiu ca multi tigani vin din zona Zarnesti sau Feldioara cu trenul si cersesc in Brasov. Nu exista vointa la nivel inalt sa curete locul ala si sa faca din gara ceva frumos. Pacat 🙁