Categorii
Arhiva Blogging Optimism

Hai la teatru, la Reduta, pe 21 iulie 2014. „Două liniuțe”, de Lia Bugnar, te așteaptă

lia-bugnar-teatru-doua-liniute-brasov-21-iulie-2014-reduta (1) (Medium)Pe 21 iulie 2014, orele 19:00, va avea loc, la Reduta, piesa de teatru „Două liniuțe”, a Liei Bugnar, actriță, dramaturg și regizor cunoscută la nivel internațional.

Piesa de teatru prezintă viața a două cupluri într-un mod tragi-comic iar subiectul principal este cel al avortului. După cum spune și Lia Bugnar: „este greu să abordezi un asemenea subiect și să nu agresezi spectatorul cu această ocazie”. Sunt curios să văd reacția oamenilor după piesa de teatru.

„Două liniuțe” s-a bucurat de succes încă din 30 noiembrie 2013, când a fost lansată la București, pe scena Teatrului Godot iar acum a pornit într-un turneu național ca să aducă în discuție subiectul avorturilor, unul sensibil de altfel.

Pe 21 iulie 2014 îi vei putea vedea de aproape pe actorii Marius Manole, Medeea Marinescu, Irina Antonie, Anghel Damian, Cătălin Babliuc, Istvan Teglas și pe Lia Bugnar. Cum vor reuși să se descurce cele două cupluri în situațiile în care au fost aruncate de viață? Cum vor alege ceea ce este corect? Nu știm până nu mergem la piesa de teatru.

Ce ne promite Lia Bugnar:

O comedie dulce-amară despre a fi sau a nu fi responsabil, a fi sau a nu fi îndrăgostit, despre bănci, gânduri stinghere și alte lucruri neașteptate care au multe de povestit. „Două liniuţe” oferă posibilitatea unei interacţiuni mai apropiate cu femeile, capabile nu doar să sintetizeze mesajul, ci şi să-l răspândească în cercul lor. În acelaşi timp, sprijină şi continuă campania educaţională a platformei Cerculfetelordeştepte.ro, menită să faciliteze accesul la informaţie şi să pună la dispoziţie suportul celor mai buni specialişti în domeniu.

Spectacolul este scris și regizat de Lia Bugnar, și durează 90 minute, fără pauză. Intrarea se face pe baza biletului de intrare, ce poate fi achiziționat de la Casa de Biletele a Centrului Cultural Reduta, Str. Apollonia Hirscher, Nr. 8, Brașov. Costul unui bilet este de 40 lei.

Iniţiativa apartine platformei Cerculfetelordeştepte.ro, care luptă pentru a preveni avorturile prin educarea privitoare la contracepție. Cum numărul avorturilor a ajuns la un nivel alarmant, Cercul Fetelor Deștepte și-a propus să aducă subiectul în prim planul României cu ajutorul acestei piese de teatru.

Ultima oară când am fost la teatru a fost în copilărie. Nu mi-a plăcut. Va fi altfel acum? Chiar sunt curios să aflu.

Cu cine mă văd la piesa de teatru?