Categorii
Arhiva Optimism

Brașovenii iubitori de lectură sunt invitați la „Seara de Carte”

seara-de-carte-brasov-logoSeara de Carte are un scop simplu: să aducă la un loc pasionații de lectură, să îi pună față în față cu cărțile pe care ei le îndrăgesc și să le ofere ocazia de a spune celorlați de ce iubesc cărțile pe care tocmai le-au citit. Ar fi de mirat ca cititul să aducă la un loc oameni care stau cu nasul în cărți de proze și poezii până li se scurg ochii, dar asemenea oameni există.

Ce vezi la TV, cu cei căzuți la Bacalaureat și care îl înjură pe Eminescu sunt doar excepția, nu norma. Sunt mult mai mulți oameni care îndrăgesc cărțile decât ți-ai putea imagina.

De când am auzit de proiectul Seară de Carte, l-am tot bătut la cap pe Răzvan să îmi dea detalii, așa că am putut să scriu și eu în voie despre ei.

Citesc și eu mult, dar nu beletristică, deși și aceasta are rolul ei. Prefer să citesc despre tehnologie, știință, istoria civilizației și culturii umane, istoria unor tehnologii și lucruri mai puțin știute din multe domenii. Nu dau foarte mulți bani anual pe cărți, poate între 700 – 1000 de lei, dar cele câteva mii de pagini noi pe care le citesc îmi deschid orizonturi noi.

Cartea este și a fost mereu o ușă către o lume în care omul este mai mult decât un animal care trebuie să mănânce și să procreeze. Cartea îți arată că poți avea alte țeluri în viață și poți chiar avea un efect benefic asupra celor din jur. Cartea te învață limba română, te educă în ale vieții și îți arată cum să înțelegi ce citești.

Revenind la cei de la Seară de Carte, motto-ul lor este genial: “Ca sã pui suflet ȋn ceea ce faci, trebuie sã ai minte… Citeşte o carte!”

Vezi și un film mic de prezentare:

Un lucru este bun de știut: Seara de Carte are loc o dată la două săptămâni, în ziua de joi, la orele 18:15, de obicei în Livada Poștei din Brașov, la Casa Baiulescu. De iubești cărțile, contactează-i aici.

LE: Întâlnirile se țin la Open Heart, pe Michael Weiss, în Centrul Vechi.

Spor la citit, pardon, la lecturat!