Categorii
Arhiva Blogging

Nitr-fight: nitrați, nitriți și certuri

NW Radu anunță că avem un nou scandal în blogosferă, pornit de Eftimie, pe motive legitime.

Pe scurt, sub 50mg/L de nitrați e considerat ok pentru corpul uman. Apele îmbuteliate au undeva sub 10mg/L iar apa de la robinet este sub 50mg/L.

Cu alte cuvinte, cam toată apa ce o găsești în ORAȘ este băubilă, nu otrăvitoare. Lucru pe care Aqua Carpatica nu a ținut să îl sublinieze. Că vor crearea unei legi care să arate conținutul de nitrați, pe când acesta este, oricum, mult sub limita admisă ca normală, este un lucru. Inutil, adică.

Dar să pornești pe ideea că apa în forma actuală este rea și că trebuie să micșorăm și mai mult conținutul de nitrați și/sau nitriți, este o activitate inutilă. Undeva, în background Aqua Carpatica pomenește de faptul că un bai REAL este la sate, unde fântânile au apă contaminată, lucru deja știut.

Ei bine, dragă Aqua Carpatica, dacă vroiai să faci CSR, nu trebuia decât să ceri stabilirea unui proiect de lege care pune la punct crearea unui organism ce verifică apa de la sate. Sau că investești în campanii masive de informare și de curățare a apei din fântâni. Așa înțelegeam și eu.

Dar să ai reclame cu copii în care vai, nitrații și nitriții îs periculoși, făcând aluzie la apa din orașe (ba chiar și a competiției, vezi folosirea sintagmei „îmbuteliată” în reclamă), în special, este un lucru răutăcios. Vrem cu toții binele celor din jur, dar dacă nu e necesar să ajustăm apa de la orașe sau a competiției, de ce nu te concentrezi pe baiul de la sate?

Să ceri legea respectivă e ceva inutil. Mulți bani s-au dus în direcție greșită. Iesea mult mai bine dacă Aqua Carpatica făcea o campanie pentru apa de la sate. Dar, mno, cei de la sate nu sunt chiar în targetul Aqua Carpatica. Amirite?

Urmărește și discuția de pe Facebook aici.

2 răspunsuri la “Nitr-fight: nitrați, nitriți și certuri”

Am înțeles că deja au scumpit Aqua în magazine, deci totul a avut un scop precis.
Eu unul am pentru uz personal un filtru care „îmi face curățenie” la apa de la robinet și sunt mulțumit.

Da, filtrele sunt utile, desi nu stiu cat de mult. Ar trebui sa mai verific 😀