Categorii
Arhiva Optimism Personal

BRAȘOV – miting spontan de protest împotriva modificărilor aduse codului penal – 11 decembrie 2013, ora 18

Azi a avut loc, din scurt, un miting spontan de protest împotriva modificărilor aduse codului penal hotărâte de Camera Deputaților în data de 10 decembrie 2013. Ieri, dragii noștrii deputați au votat pozitiv un proiect de lege prin care parlamentarii, Președintele, primarii, prefecții, cei din consiliile județene nu vor mai fi considerați funcționari publici (sunt funcționari publici cu statut special, înalți funcționari publici) astfel că DNA nu îi va mai putea ancheta pentru: abuz în serviciu, trafic de influență, luare de mită, fals în acte, conflict de interese.

Cu alte cuvinte: România devine tot mai mult un stat comunist. Mii de primari, consilieri județeni, prefecți și parlamentari vor fi lăsați să facă ce vor din legea română și își vor permite să își bată joc, la propriu, pe Codul Penal.

În plus, Gândul ne informează că :

Tot Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor a mai modificat şi articolul 74 din Codul Penal prin care spune că pentru un prejudiciu de 500.000 euro se poate aplica o simplă amendă, iar pentru un prejudiciu de 100.000 euro doar o sancţiune administrativă.

Mai precis, este vorba de modificări la articolul 253, aliniatele 1 și 2 din Codul Penal.

Adică, ei se consideră, cu această ocazie, mai presus de lege și pregătesc cadrul juridic prin care ei să fie protejați de orice fel de anchete. Ei ne spun în față că sunt mai importanți decât orice lege și că fac din tine, române, tot ce vor ei. Comunismul de dinainte de 89 a revenit. Imediat nu vei mai avea voie să intri pe net fără să plătești tribut statului român comunist.

DNA a spus (PDF) că dacă acest proiect de lege va fi adoptat ca lege, după ce primește votul Senatului, atunci 28 de parlamentari și 100 de primari scapă de anchetele penale la care sunt supuși.

Petreanu a zis, clar și la punct ce înseamnă mizeria făcută de deputați:

În 23 de ani de presă, eu unul n-am văzut niciodată aşa un atac pervers şi mizerabil declanşat în Parlamentul României. Mizeria-mizeriilor, solidaritatea tâlharilor, victoria borfaşilor refugiaţi în Parlament – asta a fost ziua de 10 decembrie 2013 în guvernarea USL.

și

Lipsa unui proces al comunismului, a unei decomunizări a societăţii, aşa cum a fost denazificarea, după al doilea război, a menţinut naţiunea în supuşenie imbecilizată faţă de stăpânii şi jefuitorii ei (care, de altfel, au rămas la putere după ce şi-au schimbat doar părul).

Ceea ce s-a întâmplat ieri, 10 decembrie 2013, este un atac direct la adresa democrației pentru care au murit oameni în 89. Practic, parlamentarii au zis că pot face tot ce vor ei. Partea dureroasă este că oamenii au stat în case și au tăcut mâlc.

Hotnews anunță și că legea pentru amnistierea celor care au făcut infracțiuni pentru care se dau până la 7 ani de închisoare să fie lăsați liberi, o altă mizerie, se va supune votului săptămâna viitoare. Pe de o parte parlamentarii masacrează Codul Penal și distrug DNA și ANI, iar pe de altăp parte stabilesc cadrul prin care îi pot scoate din înschisoare pe unii politicieni corupți.

Mai mult, știi când au făcut trădătorii proiectul de lege? Noaptea s-au strâns pe ascuns și au pus la punct amendamentele prin care desființează democrația în România, după ce credeau că au păcălit presa că se duc acasă.

Dorin îi spunea azi lui Crin Antonescu, pe blog, metoda prin care parlamentarii fac abuz în serviciu. Redau din textul lui Dorin:

[…]tovarășe, și tu ai făcut abuz în serviciu cînd:

Îți votezi imunitate
Restricționezi dreptul justiției de a te investiga.
Impui un vot al parlamentului pentru a putea deveni egal în fața legii, așa cum prevede Constituția
Cînd îți cam bați joc de Constituție doar pentru că ție nu-ți place Președintele
Votezi legi doar pentru prietenii tăi
Tai din libertățile garantate de Constituție

Așadar, politicienii tocmai ne-au arătat că se consideră zei în România. Ambasada SUA s-a pronunțat deja împotriva proiectului de lege iar Comisia Europeană a luat poziție și le-a zis politicienilor că trebuie să se supună legii.

La mitingul de protest de azi, în solidaritate cu cel din București, au venit puțini oameni, fiind acolo eu, Dorin, Radu, Sergiu, spre final o doamnă și apoi trei oameni de la presă. Plus vreo 16 jandarmi.

Posibil să iau amendă pentru nedeclararea protestului spontan, dar nu e bai. Când faci un lucru bun, deși ilegal, etica, morala, trebuie să primeze. Mă bucură că au venit chiar și cei puțini. Sper că vor veni mai mulți cu timpul.

Dacă la protestele cu Roșia Montană nu ai ieșit, la un protest ca cel de azi, în care luptăm pentru democrație, atacată atât de flagrant, trebuie să vii.

Este pentru prima oară, dacă stau bine și mă gândesc, când bloggeri, de orice natură, au organizat un protest împotriva neregulilor de la noi. Să nu mai aud acum că bloggerii se ascund după monitor și dau din degete, fără să fie în stradă.

Te invit și pe tine pe pagina evenimentului să dai vestea mai departe și să participi activ în stradă. Trebuie să fim mulți și să arătăm că Brașovului îi pasă de democrație, de viața noastră.

Poze de la mitingul spontan de protest împotriva legii parlamentarilor corupți. Vezi info și pe Brașov TV.
miting-protest-impotriva-legii-parlamentarilor-corupti-brasov-11-decembrie-2013-prefectura (4)

miting-protest-impotriva-legii-parlamentarilor-corupti-brasov-11-decembrie-2013-prefectura (1)

miting-protest-impotriva-legii-parlamentarilor-corupti-brasov-11-decembrie-2013-prefectura (2)

miting-protest-impotriva-legii-parlamentarilor-corupti-brasov-11-decembrie-2013-prefectura (3)

Alte poze via Radu:
radu-miting-spontan-brasov-11-dec-2013-prefectura (1)

radu-miting-spontan-brasov-11-dec-2013-prefectura (2)

radu-miting-spontan-brasov-11-dec-2013-prefectura (3)

radu-miting-spontan-brasov-11-dec-2013-prefectura (4)

radu-miting-spontan-brasov-11-dec-2013-prefectura (5)

Dorin a scris despre protest: Republica Brașov și Protestul penibil. De reținut:

Trăiască Republica de la Brașov! Vivat!

și

În Brașov, oraș de vreo 200.000 de oameni, vreo 6 au ieșit să își arate dezaprobarea față de abuzurile legaliste care ne vor declasa ca țară în fața Europei. 6 oameni, hai 7, depinde cum și pe cine numeri.

Informații adiționale:
1. articolul de pe hotnews un format PDF (just because)
2. comunicatul DNA în format PDF
3. Proiectul de lege pentru favorizarea parlamentarilor infractori – Eugen Nica-680-1
4. Idei sloganuri pentru venirea la protest
5. Cum faci plângere penală, dacă jandarmul âncalcă limitele
6. Informații despre proteste spontane
7. Lege 60/1991, legat de adunările publice
8. Cum faci contestație la amenda contravențională, dacă se impune cazul via Vlad

UPDATE: Vor să readucă în discuție insulta și calomnia în codul Penal, astfel că libertatea de exprimare va tinde către zero. Încă un pas către comunism. Află detalii juridice de la Bogdan Manolea (bună faza cu Disqus, din comentarii).

UPDATE2: Lista cu oamenii care au votat să fie peste lege, plus lista cu intelectualii care î susțin.

NU STA ÎN CASĂ, NEPĂSĂTOR. MÂINE S-AR PUTEA SĂ ÎȚI IA CASA PENTRU „BINELE COMUN, COMUNIST”!
nu-legi-abuzive

7 răspunsuri la “BRAȘOV – miting spontan de protest împotriva modificărilor aduse codului penal – 11 decembrie 2013, ora 18”

[…] 13. Dec, 2013 0 CommentsWritten by Manuel Cheta BRAȘOV – miting spontan de protest împotriva modificărilor aduse codului penal – 11 d… […]

[…] la liderii comuniști gen Ceaușescu sau Kim Il Sung al Coreei de Nord. Tot Victor Ponta a inițiat un atac la legea DNA și o serie de alte legi prin care fie dă liber la despăduriri, fie face pomană electorală […]

[…] Chiar la o zi după Marțea Neagră din 10 decembrie 2013 eu am organizat un protest ilegal în Brașov. Ilegal pentru că nu avem autorizație pentru el. A fost singurul protest apolitic din […]

[…] partea mea și a celor care speră la o oarece democrație pe la noi. Comunismul, un sistem pe care parlamentarii sunt gata să ni-l pregătească, nu are nimic de-a face cu logica și cu bunul simț, ci are totul de-a face cu jaful și reducerea […]

[…] ce am ieșit miercuri, 11 decembrie 2013, să protestăm împotriva modificărilor la Codul Penal, modificări care le-ar permite politicienilor să transforme România într-un stat comunist, am […]

[…] de corupția de la noi, de mizerie și sărăcie, dar tot el e cel care face blatul când poate, comentează, dar nu mișcă un deget, cumpără biciclete sau telefoane la preț mult prea mic și nu îl interesează că este furat […]