Categorii
Arhiva Personal

Valoare

Zielel trecute întrebam pe Facebook cât ar valora TehGeekTive.com și Tehnocultura.ro, dacă ar fi să le vând. Gândul mă bate de ceva vreme mai ales că sunt inundat cu destule activități pentru manuelcheta.com, dar și pentru Reeija.

Răspunsurile primite m-au făcut să renunț la gândul de a vinde cele două bloguri, tocmai pentru că cei mai mulți mi-au zis că s-ar cumpăra numai domeniul, nu și conținutul, lucru cu care nu sunt de acord.

O metodă de calcul a valorii unui website este aceasta: faci media de venit pe ultimii trei ani și apoi înmulțești cu 10. Dacă în ultimii trei ai câștigat 100 de euro/an din publicitate, atunci valoarea site-ului ar fi cam 1000 de euro.

Luând în considerare că TehGeektive are 632 de articole iar TehnoCultura are 554 articole valorea lor minimă pentru mine este de 50 de lei pe articol. Destul de mică, aș zice. Asta ar însemna că TehGeekTive ar costa pe la 8000 de euro iar Tehnocultura ar costa pe la 6300 de euro.

Normal, trolii vor sări că cer exagerat de mult. Guess what? Tocmai de aceea va trebui să lucrez mult mai mult la ele ca mai apoi, când se pune problema să le vând, să și obțin banii ăștia sau chiar dublu.

Voi cum calculați valorea blogurilor/site-urilor voastre?

2 răspunsuri la “Valoare”

interesant mod de-a calcula valoarea. stii care e cel mai bun raspuns la intrebarea ta?

blogul tau valoreaza atatia bani cat ti se ofera pe el. Acum tu poti fii de acord sau nu.

o sa fac acum o analogie cu un joc de fotbal pe care il practic si tragi concluziile singur. Daca eu vreau sa vand un jucator pe 10 milioane (e mult pentru ca eu cred ca atata face, e valoros dar din varii motive nu as vrea sa-l mai tin) tin de pret. Daca nu reusesc sa-l dau cu atata intervine frustrarea si merg pe cealalta cale. „las ca il folosesc eu, scot ce e mai bun din el, si va arat eu ca in 2 ani ma rugati sa il dau cu 25”

succes Manu

Mersi fain 😀

Da. A ramas sa ma ocup de partea a doua si sa lucrez mai abitir la cele doua bloguri. Mai am ceva lucruri de pus la punct si cu timpul vor fi vazute ca ceva valoros 😀