Categorii
Arhiva Personal

Salariu minim

Publicasem articolul fără nici un detaliu. Atât era de important, el, articolul. A văzut la Vali un film interesant despre salariu minim pe economie și am vrut să am acel video neapărat și aici, pe blog.

Să vedem filmul:

De cevea vreme sunt interesat de finanțe, de cursul banilor, cum apar, cine este proprietar pe ei (hint: nu tu, ci statul) și tot felul de ale lucruri legate de economie. Într-un fel, îmi pare rău că nu am făcut o școală de economie, dar nu e târziu să învăț și asemenea lucruri de acum încolo.

Avusesem o discuție la un moment dat despre pericolele măririi salariului minim și cum o măsură ca asta nu ar ajuta prea multă lume.

De ce nu ar ajuta multă lume? Tocmai pentru că firmele trebuie să plătească bani mai mulți către angajați și către stat, moment în care se vor vedea nevoite să dea oameni afară și să pună parul mai tare pe angajații care rămân.

La fel ca în filmul de mai sus, mărirea unui salariu minim sau stabilirea unui astfel de salariu minim permite firmelor să aibă reguli mai stricte privitor la angajare și așa rămân tot mai mulți oameni pe tușă.

Ce e de făcut atunci cu restul oamenilor? Este clar că mulți nu sunt dispuși să învețe ceva nou și e posibil să ajungă pe la ajutoare sociale.

Personal, cred că e trist că există oameni care se plictisesc după serviciul de 8 ore ce îl au și că nu își doresc să învețe lucruri noi ca să evolueze.

Nu, nu am empatie pentru oamenii care lucreză pe salariu minim și plâng că nu le ajung banii.