Categorii
Arhiva Blogging Optimism Personal

Despre bani și pasiune


Ajung adesea în discuții despre bani și că trebuie să învăț Python și Javascript ca să am salariu mai bun. Și banii sunt importanți, dar nu de aceea învăț constant ceva nou. Când mă gândesc la cât de scumpă este o garsonieră sau un apartament mi-e ușor să deviez către partea cu „I need more freakin’ dough”.

E bine că mai dau de filme ca cel de mai sus, narat de Alan Watts, ori de articole de la Vali, care pomenesc de pasiunea în blogging în Decalogul bloggerului sau 3 motive pentru care nu ai succes. În felul acesta revin cu picioarele pe pământ și îmi aduc aminte ce și de ce fac. Mic sfat: acordă-ți ceva minute zilnic sau săptămânal să te gândești ce faci și de ce faci.

Dacă este să recunosc un lucru, este acesta: făcând ce îmi place mi-a adus liniște, ba chiar și de papa. Filmul de mai sus pune întrebarea: dacă nu ar fi bani în lumea asta, ce ai face? Mulți s-ar fi orientat către lucruri care le-ar fi făcut o plăcere deosebită, de la scris la inventat lucruri noi, și nu ar fi stat închiși în birouri ori pe șantiere urând la culme ceea ce fac și viața lor.

Așadar, dacă îți place să faci ceva, fă. Just do it. Do.

Video via UpWorthy.

Un răspuns la “Despre bani și pasiune”

Nu este chiar asa simplu. Daca ai responsabilitati nu poti sa renunti pur si simplu la jobul mizerabil de la birou pentru instabilitatea financiara pe care ti-o ofera altceva. Parerea mea este ca trebuie incercata o combinatie. Normal ca varianta ideala este sa faci ceea ce iti place si sa iti poti sustine si familia facand asta. Mai greu dar se poate.