Categorii
Arhiva Blogging

Despre creativitate [superbloggeri]

Că tot a început concursul anual SuperBlog, la care participă peste 150 de bloggeri iar eu sunt juriu la două probe cu Reeija, iată mai jos un film despre creativitate. Mini-documentarul a strâns la un loc oameni din mai multe domenii și a dat o definiție creativității, atât de necesare concursului:

Creativitatea este un proces complex, dar nu este ceva atât de greu de obținut. Cel mai mult contează să îți dorești să creezi ceva nou, să intri în necunoscut. Apoi vine munca asiduă, constantă.

Pentru a fi un om creativ trebuie să te pregătești foarte mult, să înveți, să îți dai apoi timp suficient pentru a asimila informațiile, să găsești ideea potrivită și apoi să faci tot posibilul ca ideea să fie înțeleasă de audiența ta.

Un lucru care trebuie înțeles este acela că creativitatea are nevoie să se folosească de modele anterioare, de influențe, să remixeze vechi idei și să le adapteze într-un context nou.

Că tot vorbim de copiat și de adaptat, te invit să vezi filmele despre remixare. Așadar, creativitatea nu este ceva esoteric, (numai) ceva dat de sus sau cu care ne-am născut, ci implică și foarte multă muncă de invățare și de aplicare a ideilor creative.

E vreun domeniu în care ai abilități creative?

PS. Un al articol despre creativitate.

6 răspunsuri la “Despre creativitate [superbloggeri]”

Creativitate+originalitate duc la premii mari 😀

Felicitari. Ia sa mai auda si altii de isprava ta 😀

Dacă nu vine superjuriul la superblogăr pentru alte texte în afara concursului, atunci vine superblogărul la superjuriu şi-i aduce textul ăsta, la subiect. Bună dimineaţa!

Frumos. L-am adaugat la articol. 😀