Categorii
Arhiva Online Personal

NU exploatărilor de la Roșia Montană – CRONOLOGIE A PROTESTELOR

Când am aflat că exploatările miniere de la Roșia Montană au parte de propriul proiect de lege mi-am pus un semn de întrebare: de ce ai nevoie de legi speciale pentru o exploatare minieră în mod specific? Nu cumva s-au mai făcut asemenea exploatări în cadrul legilor deja existente? De ce o lege specială pentru RMGC și Roșia Montană?

Notă: pentru cronologie proteste Roșia Montană click pe acest link.

Mai mult, cum de un neo-comunist și plagiator pe nume Victor Ponta, care propune acel proiect de lege, zice că va vota împotriva lui? Cât de prost să fii să nu îți dai seama că e vorba de o prosteală fără perdea?

Chiar și așa subiectul mi s-a părut îndepărtat, neimportant. Nu e la mine în curte, nu mă prea privește. Faptul că oamenii afectați de exploatare primesc niște bani a fost un plus care m-a făcut să îmi îndrept gândurile în altă parte.

Momentul în care mi s-au aprins beculețele încât să scriu articolul de față e acela în care am aflat de la Dorin, care și-a prezentat punctul de vedere în legătură cu Roșia Montană azi, faptul că un anume George Soroș este acționar în RMGC, dar și susținător (sponsor) al protestelor din stradă. Ok, dafuq is happening here?!

Cum de un oarecare, mic sau mare, este în două tabere? Toată treaba asta îmi pare că aduce a teatru de prost gust, o șcenetă în care românul este batjocorit în public, după care „niște unii” își trag șlitul și își revarsă râurile de urină peste fața lui. Ceva în genul unui proces al lui Kafka, în care nu știi pentru ce ești condamnat, dar tot încerci să îți susții nevinovăția.

Întrebările de mai sus m-au făcut să întreb în jur și să citesc cât mai multe despre subiect La fel ca unii oameni și eu zic: Nu exploatărilor miniere de la Roșia Montană. Cele alte câteva motive care m-au convins sunt prezentate de Academia Română în filmul de mai jos:

Nu sunt genul de om care să susțin o mișcare pentru că este populară sau pentru că prietenii mei o susțin. Tocmai de aceea am stat până acum și am strâns cât mai multe informații. Este o perioadă istorică, un moment important în viața românilor. În funcție de cum reacționăm legat de batjocura numită exploatare Roșia Montană se va decide cum vor avea loc alte asemenea exploatări în România.

Câteva motive pentru care NU sunt de acord cu exploatările de la Roșia Montană:

  1. contractul a avut nevoie de lege proprie: really? De când firme particulare au nevoie de propria lege pentru a face ceva la noi? Suspect modul în care politicienii au sărit să ajute RMGC.
  2. George Soroș este investitor în RMGC, dar și sponsor al mișcărilor de stradă: de ce oare? Tocmai pentru a deturna evenimentele (schimbi focusul de la Roșia Montană la atacuri politice), a le dilua (vezi pancartele cu Jos Capitalismul) și a le micșora din importanță.
  3. suspect cum televiziunile nu au dat la știri, decât foarte scurt, protestele care au avut loc în toată țara
  4. Victor Ponta propune proiect de lege pe care nu îl va vota: de ce îi este frică? Plus: e proiect rău dacă e aprobat de altul, bun dacă e aprobat de ilustrul plagiator. VIDEO AICI.
  5. așa cum zice și președintele Academiei Romane, Ionel Haiduc (care e nițel ipocrit, se pare): exploatările se pot face și în adâncime, fără să fie nevoie să distrugă peisajul în așa hal (vezi Roșia Poieni)
  6. oameni angajați să pară că au viața grea și că RMGC le oferă salvarea, pe când e total opusul. Când a fost întrebată de ce a mințit în video Sanda Lungu, protagonistă în spoturile RMGC, a reacționat violent, ca o țigancă alungată de la cerșit. Robintel apăra în mod jalnic RMGC în legătură cu acest clip pe motiv că „trebuie să ne uităm la mesaj, nu la mesager„. Hai, fă pași. Și un cerșetor îmi poate spune că dacă vreau casă trebuie să muncesc, dar asta nu mă ajută cu nimic. Dacă vrei să fii relevant, folosești oameni de la fața locului, nu angajezi oameni pentru a face spoturi lacrimogene. E manipulare infectă.

    Iată si filmul cu Sanda Lungu, „femeia care nu face laba” ca restul prostimii din țară: VIDEO AICI.

  7. nu e neapărată nevoie să se folosească cianuri: există și alte procedeee, dar cel cu cianurile e cel mai ieftin. De fiecare dată când folosești scurtături cineva pierde: fie că ești tu sau cineva din jurul tău. Scurtătura cu cianurile însemană că zeci de ani sau mai mult zona respectivă va fi poluată. E o moștenire simpatică ce o lăsăm copiilor noștri. Vor exploatare la Roșia Montană? Să schimbe procedurile.
  8. statul primește 6% în natură sau bani și e acționar cu 20% în RMGC. Fix pix. Resursele sunt ale țării, cu alte cuvinte vine cineva la tine acasă, zice că scoate din subsolul curții tale aur iar cu primesști 6%. Pentru că… pitong. Sunt țări în care se cere și 80% din minereuri așadar, clar că România trebuie să ceară mult mai mult pentru ceea ce este al ei.
  9. locuri de muncă multe? Nu tocmai: doar vreo 200. După vreo 15-17 ani pleacă și lasă un loc mort.
  10. din interviul cu președintele Academiei Române reiese că iazurile de decantare au pereți permeabili. În condițiile în care RMGC nu poate garanta că zona nu va fi poluată nici nu poate fi vorba de exploatare minieră sau de folosire de cianuri acolo.

Documente PDF de studiat

1. Despre cianuri în minerit.
2. Avizul Ministerului Justiției legat de proiectul de lege ilegal
3. Acordul RMGC- Statul Român | Proiect de lege pentru Roșia Montană
4. Gabriel Resources zice că nu e sigur că vor respecta legile
5. Studiul Academiei Române legat de proiectul Roșia Montană
6. MEMORIU DE PREZENTARE A PROIECTULUI ROŞIA MONTANĂ
7. Evaluation report: Environmental Impact Assessment Study for The Roşia Montană Project
8. Punct de vedere preliminar al Institutului Geologic al Romaniei- Izvoarele Galati
9. Institutul Geologic al României își reafirmă punctul de vedere exprimat în fața Comisiei speciale pentru avizarea Proiectului de lege privind Roșia Montană
10. Rosia Montana Calcul Zacaminte – rar PDF
11.

CRONOLOGIE proteste – Bonus – linkuri către articole

**[Update: 1- 23 septembrie 2013]**
1. Ce efect au cianurile asupra sănătății locuitorilor.
2. Statul nu ar avea drept să te desproprietărească. Dacă ai un bolovan de aur sub casa ta, acela îți aparține.
3. Trăiască puterea statului de a face exproprieri în numele interesului național. Boo.
4. De unde aflăm că RMGC a împiedicat inițiativa privată în alte domenii economice în zona Roșia Montană
5. As much as this country needs money, that gold is not the answer.
6. 8 motive pentru care Renate Weber este îmnpotriva exploatărilor de la Roșia Montană
7. Document din care aflam că cianurile sunt otrăvuri în toată regula (PDF – MPERG_2001_2)
8. Aflăm că miza nu e aurul, ci o serie de alte metale care, la un loc, sunt ceva mai scumpe ca aurul la Roșia Montană
9. De unde aflăm că Beatrice Cauuet, arheolog francez ce dorește salvarea siturilor arheologice de la Roșia Montană, a fost pur și simplu alungată de Ministerul Culturii al României
10. CNN: făcând din interesul privat al RMGC un interes național, Guvernul României a dat gir RMGC să facă ce vrea în Roșia Montană
11. #rosiamontana – video ziua 3
12. Gândul: este bine că avem oameni care protestează, deși nu toți știu exact pentru ce
13. Ca faci când lucrurile merg prost? Te rogi, pentru că doar asta îți va alina sufletul. Măsura criogenizării pământului în caz de dezastru nu cred că e aplicabilă în România.
14. Al Jazeera transmite că protestele se aud în toată lumea
15. De unde aflăm că RMGC nu este firmă canadiană, ci cu acționari majoritari din SUA. Numele Barry Steinmetz, care operează în domeniul diamantelor şi mineritului şi are sediul la Geneva, apare în mai multe articole legate de RMGC.
16. De unde aflăm că Ministerul Justiției consideră ilegal proiectul de lege prin care se dă voie RMGC să facă dezastru în Roșia Montană. Se folosesc termeni cu înțeles ambiguu și inconsecvent în cadrul documentului. Documentul de la MJ: link | PDF.
17. Vice face live tweeting de la protestele din Bucuresti.
18. De unde aflăm că firma canadiană va avea dreptul să reconfigureze oricând, după cum doreşte, perimetrul licenţei de exploatare. În cazul în care un act sau o procedură de avizare a RMGC a fost anulată, autorităţile au obligaţia de a elibera, în maximum de 30 de zile, un act sau un aviz nou, care să-l înlocuiască pe cel anulat. Ce îi va împiedica să ceară toată zona Apusenilor?
19. rosiamontana.org
20. De unde aflăm că unele publicații scrise au supraviețuit datorită reclamelor de la RMGC
21. EVZ laudă RMGC și zice că media nu e cumpărată. Simpaticii de ei.
22. Câteva dintre documentele legate de proiectul de la Roșia Montană
23. A patra zi de proteste în București
24. Grupul Allianz nu-şi asumă riscurile proiectului RMGC. Refuzul Allianz de a asigura proiectul de la Roşia Montană reprezintă o lovitură dură dată Gabriel Resources.
25. Huffington Post într-o scrisoare deschisă către Greg Hands: Roșia Montană va avea cel mai mare lac de cianuri din Europa
26. Protestele din România văzute în toată lumea
27. Mirel Palada, de la Sociopol, institutul ce zicea că 70% dintre români sunt favorabili proiectului RMGC pentru Roșia Montană, a fost numit secretar de stat.
28. DOCUMENTE: acordul RMGC- Statul Român – PDF | Proiect de lege pentru Roșia Montană – PDF
29. Video – Manipulare la Roșia Montană: oamenii nu erau lăsați să filmeze întâlnirea. Ce avea de ascuns?
30. De unde aflăm că Prim-Ministrul Ponta are interese clare, personale, legate de RMGC, dat fiind că nu a luat în considerare avizul negativ dat de Ministrul Justiției legat de proiectul de lege
31. Șefii Gabriel Resources sunt pe Linked in. Trebuie făcută o pagină și dat în ei. Sursa info.
32. Documentar despre dezastrul create the companii miniere ce au folosit cianuri în lume. Bebeluși cu bube mai mari ca ei. Filmul (via Youtube – VIDEO AICI):

34. Actele premergătoare (procedurile, avizele etc.) obţinute de RMGC în vederea emiterii autorizaţiilor finale nu au termen de valabilitate. [20 de motive ]
35. Pamflet TimesNewRoman: RMGC cheamă armata SUA să arunce cu bombe cu cianură peste Roșia Montană
36. Revista Kamikaze: Ponta a ignorat 10 000 de oameni (în data de 8 septembrie n. a.)
37. Ponta, la data de 9 septembrie 2013: „Cred că proiectul Roșia Montană va fi închis”. Părerea mea: praf în ochi. Se pregătește altceva.
38. Legi Internet despre Roșia Montană
39. Cum s-au pronunțat parlamentarii brașoveni legat de proiectul de la Roșia Montană: majoritatea împotrivă. Rămâne să vedem cum e când se va da votul efectiv.
40. Din care aflăm că Ponta a făcut afaceri cu Udrea și că are ceva milioane de euro din afacerile cu statul. Well done. NOT.
41. Un tabel din care rezultă că metalele rare de la Roșia Montană au o valoare de 478 de miliarde iar aurul și cei 6% nici ciubuc nu sunt. Imagine (este nevoie de confirmare de la terțe părți):
aur-pretext-calcul-cost-metale-rare-rosia-montana-478-miliarde-euro
Tabelul de mai sus a fost făcut în urma declarațiilor lui Aurel Săntimbrean, inginer geolog șef la Roșia Montană pentru multi ani.

În muntele Cetate și în muntele Cârnic sînt evaluate 180 de milioane de tone de minereu. De ce spun asta? Ei au cumpărat documentația noastră, situația zăcămîntului de la Roșia Montană, făcută în 1985. Documentația a fost făcută sub semnătura mea, eram inginer-șef, aveam ultima semnătură. Documentația făcea o evaluare de 30 milioane tone de minereu, cu 1,05 – 1,1 grame de aur pe tona de minereu. Ei, pe baza documentației noastre, au recalculat că zăcămînt ar fi 218 milioane de tone de minereu din care se pot recupera 300 tone de aur și 1600 tone de argint. Eu la o discuție cu planurile pe masă, pot să le arăt că zăcămintele aurifere de la Roșia Montană sînt distribuite pe verticală. Zonele cele mai bogate au fost și sînt la suprafață și cu cît cobori, conținutul în aur scade. La muntele Cetate, dacă la suprafață conținutul e de 3 grame, la o adîncime de 300 metri ajunge la 0,5 – 0,4 – 0,3 grame pe tona de minereu.

și

În 1970, uzina de la Baia Mare a extras din concentratele noastre: seleniu, indiu, galiu. În 1962, Icechim din București, evidențiează prezența germaniului, 20 de grame pe tona de minereu. În 1973 am recoltat din cariera din muntele Cetate o probă de 350 kilograme de zăcămînt și am trimis-o la analiză la Institutul de Cercetări din Baia Mare. Vreau să vă prezint cîteva din metale identificate: aur – 1,5 grame pe tonă, argint – 11, 7 grame pe tonă, arseniu – 5000 grame pe tonă, titan – 1000 grame pe tonă, molibden – 10 grame pe tonă, vanadiu – 2500 grame pe tonă, nichel – 30 de grame pe tonă, crom – 50 grame pe tonă, cobalt – 30 grame pe tonă, galiu – 300 grame pe tonă. Aceste probe și rezultate se află în documentația pe care RMCG-ul a cumpărat-o de la Agenția Națională de Resurse Minerale.

42. E mai ieftin să dea Gold Corp. România în judecată, mai ales că va pierde
43. In a country where televisions are starving for the “sensational”, and mundane gossip becomes “breaking news”, televisions are silent.
44. Scurt pe doi, campania de promovare a proiectului este doar o bascalie ieftina la adresa inteligentei noastre ca popor.
45. Cele 8 puncte de la Cluj – VIDEO AICI

Cele 8 puncte:

1. Respingerea integrală a proiectului de legiferare a exploatării zăcămintelorauro-argentifere din perimetrul Roşia Montană.

2. Includerea Roşiei Montane în lista patrimoniului mondial UNESCO.

3. Elaborarea pe această bază a unei noi strategii de dezvoltare durabilă a comunei şi investireadin fonduri europene, în bani, pentru dezvoltarea turismului.

4. Adoptarea unui proiect de lege prin care să se interzică pe tot teritoriul României utilizarea de tehnologii de exploatare a resurselor naturale cu impact negativ asupra mediului, de exemplu, cianurare sau fracturare hidraulică.

5. Declararea pe această bază ca fiind ilegale şi anularea de drept a tuturor contractelor de concesiune, de explorare şi de exploatare a resurselor naturale care folosesc sau propun folosirea de tehnologii cu impact negativ asupra mediului.

6. Alocarea de bani din fonduri europene pentru ecologizarea în condiţii de maximă siguranţă a tuturor exploatărilor de resurse naturale aflate în curs de conservare, închise sau abandonate.

7. Adoptarea unei legi a transparenţei prin care toate companiile care activează în domeniul exploatării resurselor naturale să facă publice contractele de sponsorizare, de publicitate şi orice altfel de colaborări au avut cu televiziuni, cu trusturi de presă, cu sindicate, cu administraţia publică locală, cu partide şi oameni politici.

8. Investigarea imediată a tuturor demnitarilor şi funcţionarilor publici asupra cărora planează suspiciunea de trafic de influenţă, de luare de mită sau de corupţie în toate dosarele de exploatare a resurselor naturale.

46. Open Pit, documentar despre distrugerile provocate de cianuri in Peru. Tot de catre Gabriel Resources. via.

47. Cum să protestezi în mod eficient, fără violență. Alte sfaturi utile legate de participarea la proteste. VIDEO AICI

48. Forbes: În ultimii trei ani și jumătate, Roşia Montana Gold Corporation (RMGC), compania care urmărește să demareze extragerea aurului de la Roșia Montană, a cheltuit pentru publicitate în print un volum brut de 5.443.663 euro. Via.
49. PLANUL SECRET pentru ROSIA MONTANA
50. Monica Macovei: conform legilor in vigoare, licenta de exploatare detinuta de Rosia Montana Gold Corporation a expirat, iar acordul de mediu despre care se vorbeste in aceste zile trebuia dat … in urma cu 12 ani.
51. TVR despre Roșia Montană: trebuie să gândim proiecte prin care să nu lăsăm Roșia Montană în sărăcia în care este acum. Autoritățile locale au blocat orice proiecte de dezvoltare în ideea că se va face mina:

52. Se confirmă bănuielile mele: Roșia Montană este doar praf în ochi. Eldorado Gold pregătește aceeași soartă localităților Certej, Brad, Deva si Muncel. România devine un lac de cianură.
53. Care e procedura ce trebuie urmată ca o lege să fie adoptată? Că tot s-a dat un proiect de lege mezaribil, deja, să vedem mai jos care sunt pașii.
procedura-acceptare-lege-rosia-montana
54. Scopul NU scuză mijloacele: ce atitudine să avem față de cei care nu sunt de acord cu noi
55. O alternativă la cianurare?
56. Bloomberg: Gabriel Resources amenință România că va cere daune de 4 miliarde de dolari dacă legea (RMGC) nu e aprobată
57. Petiție Greenpeace: 12 119 semnături până la data de 12 septembrie 2013, orele 01:09
58. Umor TimesNewRoman: Petrică Resources face mine în Toronto
59. Vox Pulica: Compania minieră care intenționează să exploateze aurul de la Roșia Montană A MAI DAT ÎN JUDECATĂ STATUL ROMÂN. ȘI A PIERDUT
60. Detalii despre praful în ochi și cum roșia Montană este numai vârful ice-bergului:
Reproducere din linkul de mai sus:

Ziua 11. Daca suntem atenti putin si cascam ochii, s-ar putea sa vedem si altele. Vanzarea avutiilor tarii nu incepe si nu se termina cu Rosia Montana. S-ar putea ca guvernantii si politicienii sa vrea cu adevarat sa inchida cazul Rosia, doar ca sa nu se vada altele, dupa cum urmeaza:

1. Carpathian Gold prin Samax Romania (adica tot canadieni), vor incepe o exploatare de aur si cupru (ei zic ca fara cianuri) in judetul Hunedoara, la vreo 20 km de Rosia Montana:
http://www.mediasinfo.ro/samax-romania-parte-a-grupului-carpathian-gold-vrea-sa-deschida-trei-exploatari-de-aur-si-cupru-in-judetul-hunedoara/2013/03/12/

2. CupruMin (peste deal de Rosia Montana, acolo unde-i lacul de steril din care iese turla de biserica) trebuie privatizata ca asa zice FMI. In conditiile in care se spune despre aceasta companie de stat ca este profitabila. Ofertantii sunt tot straini…
https://adevarul.ro/economie/afaceri/cupru-min-doar-doi-petitori-s-au-calificat-cumpararea-concentratului-cupru-1_5229b73fc7b855ff5651a233/index.html

3. Tot in Metaliferi si tot in Hunedoara, la Brad, Deva si Muncel. Tot canadieni, Eldorado Gold. Au primit licentele pe acelasi sistem ca la Rosia Montana: tot cianuri, pe tacute, redeventa mica, poluare, etc.
http://www.ziare.com/rosia-montana/gold-corporation/o-noua-rosia-montana-eldorado-gold-vrea-aurul-din-hunedoara-1255704

4. Tot EldoradoGold are deja in concesiune si exploatarea de la Certej (suna cunoscut, nu? dezastru ecologic, zeci de morti si raniti inainte de ’89), unde a terminat explorarile si se pregateste de exploatare. Si acolo a avut loc un scandal, fix pe Avizul de Mediu, pe care l-au primit, dupa cum sustine, fara stirea si aprobarea ministresei Plumb. Tot Plumb. Din nou Plumb. E peste tot…
http://economie.hotnews.ro/stiri-companii-13245953-ministrul-mediului-sustine-conferinta-presa-tema-cererii-anulare-acordului-mediu-pentru-exploatarea-aur-certej.htm

Mai vreti? Mai sunt…
In tot acest timp, nimeni nu zice nimic si nu pune intrebari despre cine-i si ce face la Agentia Nationala pentru Resurse Minerale, agentie ce le are pe toate in gestiune si care, se pare, este si orchestratorul acestor manevre.
Dar noi nu mai suntem in stare sa ne exploatam singuri resursele? Sau nu mai vrem….?!

61. Propaganda și manipularea RMGC explicate
Citez două fraze importante din linkul de mai sus:

Unu: Dezastrul natural va fi ireversibil. Orice angajament legat de mediu nu are cum să fie garantat și verificabil. RMGC, care face doar „angajamente” (proiectul de lege este plin de angajamente) se poate oricând delista și dizolva peste noapte, în stilul FNI. A se studia exemplele giganților mondiali Arthur Andersen, Enron, Lehman Brothers, companii cu raportări credibile și presă internațională favorabilă, dar care au sfârșit cu scandal (manipulare a cifrelor, corupție).

Doi: RMGC – și niciun stat – nu are cum să repare un dezastru de o asemenea anvergură, care comportă riscuri de sănătate pentru mediu și pentru populație, pentru că o asemenea exploatare nu a mai fost încercată în Europa. Repet: nu că nu a mai existat, ci nici măcar nu s-a mai încercat (“attempted”), spune Huffington Post, într-un articol din luna iunie, care a avut 53,000 de distribuiri pe Facebook [„Never before has such a big cyanide mining project been attempted in Europe”].

62. Roșia Montană este un război al miliardarilor lumii
Despre miliardarul Soroș și despre prezența lui ca acționar al RMGC și susținător al protestelor:

Numai la capitolul aur e un furt de cel putin 3,7 miliarde de dolari. Asta exceptand metalele rare si argintul. Soros este impotriva deoarece vrea sa-l exploateze (fure) chiar el.

63. Ana Diculescu Sova zice că nu a a lucrat pentru RMGC! Imaginile de mai jos zic altceva:
ana-diculescu-sova-colaborat-rmgc
ana-diculescu-sova-colaborat-rmgc
64. Se întâmplă și la case mai mari: Valea Chimicalelor din Canada, locul unde de la primar la comisii de mediu sunt cumpărate și toți zic că „încearcă să fie bine ca să nu fie rău”

65. Vice.com: Romanian Autumn
66. Gabriel Resources, acționarul RMGC, este anchetată pentru dare de mită în Guineea
67. #askbarosso: România nu poate face de capul ei proiecte gen Roșia Montană (de la minutul 31)
68. Cotidianul: RMGC nu există, de drept, din 2009.
Din care înțeleg că Statul Român nu e la prima abatere în ceea ce privește crearea unor legi preferențiale. A modificat legea pentru a fi mai ușor să dai mita unde trebuie:

… privind Registrul Comerțului, eliminând din lege prevederea conform căreia un judecător delegat trebuie să se pronunțe pe legalitatea unei cereri de majorare de capital social, această competență revenind doar directorului Registrului Comerțului din județul respectiv.
Mai pe românește spus, Guvernul a scos justiția din joc în privința pronunțării pe legalitatea unor cereri făcute de societățile comerciale.

și

există în continuare posibilitatea legală ca cineva, oricine, orice persoană interesată sau ONG interesat să poate cere în instanță constatarea lichidării/dizolvării de drept a societății comerciale Roșia Montană Gold Corporation.

69. Starea Națiunii: desecretizare mincinoasă. Lipsesc anexe, adrese oficiale, acte adiționale.
70. Melodie: rEvolutie

71. Un canadian despre cianuri: folosim criogenare pentru a ține cianurile blocate în permafrost, dar în 40 de ani cianurile vor ajunge la lacul care alimentează 20 000 de oameni.
72. Protestul câmpenilor. Un articol lung despre cum văd oamenii din zona Roșia Montană toată treaba cu cianurile
73. Gafele de PR ale Gabriel Resources determină investitorii străini să se ferească de RMGC
74. Învață ce este rezistența nonviolentă și ce trebnuie să ai cu tine în caz de protest
rosia-montana-rezistenta-nonviolenta-proteste-ghid-grafic-ce-sa-faci-2013
75. Exista o ALTERNATIVĂ la folosirea cianurilor: amidonul de porumb. Nu este toxic (avem nevoie de confirmări din mai multe surse)
76. Gabriel Resources: nu putem garanta respectarea legilor și nici că vor proteja mediul, plus altele.. De aici(Gabriel Resources zice ca este posibil sa nu respecte legile sau protectia mediului -PDF)
Citez:

Gabriel Resources despre Gabriel Resources (mai pun o data, fiindca inca sunt in stare de soc)

– Gabriel Resources nu garanteaza ca ea, angajatii ei, consultantii, contractorii si ceilalti agenti ai ei nu au intreprins si/sau nu vor intreprinde actiuni care contravin legislatiei anticoruptie (pp. 36-37).

– GR recunoaste ca e posibil sa nu se asigure impotriva anumitor riscuri (p. 38).

– GR recunoaste ca nu dispune de sumele necesare pentru a deschide vreo mina, pentru a cumpara drepturile de proprietate asupra intregului teritoriu ce urmeaza a fi exploatat si pentru a achita costurile legate de obtinerea tuturor permiselor necesare exploatarii. Mai mult, GR nu garanteaza ca va putea obtine vreodata aceste sume de bani (p. 38).

– GR recunoaste ca nu poate garanta acuratetea datelor pe care le ofera cu privire la estimarea cantitatii de aur si argint de la Rosia Montana, dupa cum nu poate garanta nici ca depozitele estimate vor putea fi exploatate in sens comercial (deci ca exploatarea de la Rosia Montana ar fi viabila din punct de vedere comercial) (p. 42).

– GR recunoaste ca o aplicare mai stricta a legislatiei privind protectia mediului e contrara intereselor companiei – asta desi in reclame se lauda (mincinos) ca exploatarea de la Rosia Montana se va face cu respectarea celor mai inalte standarde privind protectia mediului (p. 43).

– GR nu garanteaza ca registrele sale contabile sunt tinute corect (p. 44).

Repet: asta spune Gabriel Resources despre Gabriel Resources. Adica nu sunt afirmatii facute de presupusi anticapitalisti, ecoteroristi, shpioni, protestatari dezinformati, hipsteri sau eugendavizi. Nu, sunt afirmatii facute de Gabriel Resources despre ea insasi.

77. A 13-a noapte de proteste în București
78. Voxpubica: Interestul pentru Roșia Montană în Google Search este mult mai mare decât cel legat de subiecte mondene sau de prezidențiale iar minerii vor avea doar contracte determinate
79. Roșia Montană pe Huffington Post: infografic + 13 000 tone de cianuri folosite în total, 2.6 miliarde de dolari costurile de pretecție împotriva cianurilor. Mențiune: craterul ne se vede de pe Lună.
2013-09-13-RosiaMontanaInfoGraphic
80. Concertul din timpul protestelor a ajuns viral.
Metallica mi se pare o alegere bună.
VIDEO AICI.

81. După mai bine de 15 zile de stradă protestatarii nu negociază: demisia necondiționată a lui Ponta.

După declarațiile făcute în grabă la Roșia Montană, rupte de realitatea înțeleasă de zeci de mii de cetățeni ai României care s-au aflat ieri în stradă, protestatarii au mai adăugat o revendicare pe lista lor: demisia lui Victor Ponta. Prin urmare este absurdă ideea negocierii cu un prim-ministru căruia strada îi cere demisia.

82. 4 metode de a face schimbări sociale fără violență
83. Românii din Chicago, SUA susțin protestele

84. Roșia Montană este între Abrud și Câmpeni, județul Aklba. De la Abrud mergi spre Câmpeni și faci dreapta la Gura Roșiei. Nu departe de Roșia Poieni.
85. 10 – 15 000 de oameni în București e 15 septembrie 2013Ș Romanian autumn înflorește
86. Top televiziuni, radio-uri și zire vândute RMGC
televiziuni-ziare-media-contacte-publicitate-rmgc
87. Kit de nesupunere civică – Ediția de buzunar – Campania Salvați Roșia Montană (PDF – kit de nesupunere civica)Nota: este nevoie de autorizație pentru a face o adunare publică. Citește legea 60/19921. Totuși, când ies mulți în stradă numai de autorizații nu va mai fi vorba. Sancțiunea minimă pentru adunări neutorizate, atunci când se știe liderul este de 1000 de lei, art. 26, lege 60/1990.
88. Reportaj Video făcut de un canadian la Cluj, în data de 15 septembrie 2013
89. O părere pro-RMGC care trebuie respectată. Asta nu înseamnă că are dreptate 100%, sau că greșește 100%
90. Moise Guran, de la TVR1, îl pune la zid pe Ponta – Youtube video
91. Șova și RMGC ne consideră proști de-a dreptul. Citește despre contradicțiile și sumele mincinoase făcute ca în cartea Ciocoii vechi și noi
92. Întrebări pe care să ni le punem cu toții legat de ce vrem și ce facem cu protestele
93. Poze de la protestul din București din data de 15 sep 2013
94. Cotidianul: cei prezenți la protestele de acum sunt un alt fel de oameni, mai școliți, capabili să citească politica până în adâncurile sale.
95. Participanții la proteste trebuie să evite sorta Occupy Wall Street: nu s-a rezolvat nimic, au fost doar proteste de care ne amintim. Citez:

de ce îţi este greu să articulezi împotriva cui strigi. De ce nu te adresezi partidului sau politicienilor care au iniţiat şi promovat proiectul Roşia Montană.

și

De ce nu spui clar, într-un manifest, împotriva a ce te-ai revoltat. De ce în două săptămâni, nişte băieţi şi fete deştepte dintre voi nu s-au adunat să-şi pună capul la treabă şi să facă auzite argumentele şi cererile voastre, coerent şi rece.

apoi

Mişcarea Occupy Wall Street a sfârşit prin a fi cea mai cool şi hipsterească revoltă împotriva sistemului, din istoria recentă. A schimbat ceva? Nu. Absolut nimic.[…]De ce? Printre altele, şi pentru că a avut un mesaj difuz, împărţit într-o mie de utopii şi cerinţe vagi, neînsoţite de soluţii. Pentru că mândria de a nu avea lideri autentici, care să canalizeze coerent aceste cereri a ajuns să le fie călcâiul lui Ahile.

Ca idee, protestele trebuie să aibă: lideri, să fie direcționate către cineva clar, să aibă cereri argumentate strînse într-un manifest și să ofere soluții.

96. Contactează membrii propuși ai Comisiei Speciale pentru Roșia Montană și cere-le să anu probe proiectul. Vezi și ce presupune legea pentru RMGC.
membrii-comisie-speciala-rosia-montana

97. Alburnus Maior ne avertizează că acea Comisie nu e interesată de verificarea obiectivă a proiectului Roșia Montană
98. Despre drepturile omului (listă de 30 de filme) în condițiile în care încep a se face dosare penale la Brașov.
99. Italia protestează împotriva RMGC
100. Vice: activiștii grecii dau foc de-a dreptul mina de aur de la SKOURIES
101. În Vaslui firma Chervron îți face de cap cu gazele de șist cu ajutorul Statului
102. Analiză juridică făcută de Alburnus Maior legat de proiectul de lege pentru RMGC LINK, PDF – Alburnus Maior Analiza legii RM 2013.
103. Ministerul Culturii minte și este părtaș la distrugerea zonei Roșia Montană, plus că a blocat în mod void, cu sprijinul RMGC, intrarea Roșiei în patrimoniul UNESCO. (Articolul și pe VoxPublica) Ce zice Ministerul Culturii (PDF).
Legat de cheltuielile cu patrimoniul cultural de la Roșia Montană:

[…]Vă supun, însă, atenţiei două cifre. Prima e legată de cei 70 de milioane de dolari pe care RMGC i-ar investi în patrimoniul cultural de la Roşia Montana. A doua provine dintr-un document furnizat Guvernului de către Dan Şova, în care sunt estimate cheltuielile pe care statul român ar trebui să le facă cu patrimoniul cultural, dacă proiectul minier nu s-ar realiza. Suma e de 224,2 milioane de dolari. Ştiţi de unde vine diferenţa? Din patrimoniul cultural care VA FI DISTRUS! Şi pentru care nu ar fi necesare niciun fel de cheltuieli dacă proiectul minier va începe. Domnule Daniel Barbu, chiar credeţi că românii sunt tâmpiţi? Imbecili? Căzuţi în cap? Vreţi să credem că acum patrimoniul cultural de la Roşia Montană nu are valoare de UNESCO, dar după ce va fi distrus cel puţin două treimi din el va avea?!!!

și

Cireaşa de pe tort: După achiziţionarea de către RMGC, Casa cu nr. 393, monument istoric, a intrat într-un proces accentuat de degradare. După prăbuşire, deasupra fundaţiei a fost construit un şopru din lemn, pe care a fost amplasată plăcuţa cu ”monument istoric”. Cu un cinism maxim, în timpul Festivalului FânFest, RMGC a amplasat pe acest şopru un baner pe care se lăuda cu cele ”17 milioane de dolari investiţi până acum în patrimoniu”!

104. Dilema Veche:Roşia Montană e exemplul cel mai bun pentru proasta guvernare de care are parte România de ani de zile, indiferent de cine vine la putere.
Citez:

[…]sînt cel puţin cîteva lucruri pentru care merită să iasă în stradă. Printre ele: posibilitatea promulgării unei legi făcute special ca să favorizeze o companie privată, secretizarea timp de 14 ani a contractului cu respectiva companie (deci lipsa de transparenţă), schizoidia şi iresponsabilitatea preşedintelui, a premierului, a miniştrilor, a liderilor de partide, campania extrem de agresivă de PR a companiei cu pricina, tăcerea complice a unei părţi a presei mainstream, posibilitatea unui dezastru ecologic, lipsa de încredere în capacitatea statului de a preveni acest dezastru şi de a oferi soluţii pentru comunitatea de acolo, lipsa de încredere în capacitatea companiei de a îndeplini planul măreţ pe care şi-l propune.

și

Ştim că Roşia Montană înseamnă, în primul rînd, incapacitatea statului de a reprezenta şi de a apăra interesele cetăţenilor şi sîntem pregătiţi să sancţionăm această incapacitate, oricît ne-ar explica domnul Ponta că „protestele şi-au atins scopul“.

și

E prima oară cînd generaţia noastră, considerată multă vreme o gaşcă de individualişti fără scrupule, e solidară.

105. Despre imunitatea parlamentară sau cum ei sunt deasupra prostimii
106. Ministrul Culturii e de acord cu distrugerea Roșiei Montane și ignoră părerile speciliștilor în patrimoniu. I se cere DEMISIA imediată
107. Detalii despre distrugerea pregătită de RMGC
108. Aurel Sântimbrean oferă niște cifre: decantor de steril cu un baraj de 180 de metri înălțime și de 1,35 km lățime, se acumulează 200 de milioane de tone de reziduuri, lacul de cianuri va avea 600 de hectare (6 kilometri pătrați), 6 cimitire vor fi mutate, 4 munți dărâmați, 2 biserici distruse,

Lacul de cianuri va avea 6 kilometri pătrați. Imagine creată de Andrada. Trei Biserici Negre una peste alta vor încăpea în acel lac.
lacul-de-cianuri-6-km-patrati-600-ha-rosia-montana

109. Flyer miting împotriva cinurilor în România ( DOC flyer)
110. Între moralitate și lege ce alegi? Eu aleg moralitatea, chiar dacă asta înseamnă să devin ilegal.
111. 10 principii ale manipulării
Citez:

A înlocui revolta cu învinovăţirea. A face omul să creadă că numai el singur este vinovat de propria-i nenorocire, din cauza unei inteligenţe insuficiente, sau a capacităţilor şi eforturilor necorespunzatoare. Astfel, în loc să se ridice împotriva sistemului, individul se subestimează şi se învinovăţeşte, ceea ce creează o stare depresivă, având ca efect abţinerea de la acţiune. Azi, fără acţiune, nu există revoluţie !

112. Simplele demiteri nu au nici un rost (Sursa)

La ce ar ajuta schimbarea lui Ponta? Obiectivul real al protestelor este interzicerea cianurilor, eventual a exploatării gazelor de şist. Ar fi o victorie extraordinară, iar Ponta, realist privind lucrurile, este posibil să fie cel mai bun intermediar politic pentru asta, nu datorită vreunor opţiuni ideologice mai acceptabile decît restul spectrului, aici nu mai e nici o speranţă, ci pur şi simplu pentru că a făcut prostii şi greşeli foarte mari în legătură cu acest dosar şi a ajuns la colţ. Datorită greşelilor făcute şi datorită forţei neprevăzute de nimeni, inclusiv de el, a protestelor, Ponta poate fi acum presat să accepte soluţia corectă. Cel puțin, poate fi presat mai bine decît oricine altcineva.

și

Cui foloseşte căderea unui prim-ministru, dacă asta nu aduce nici o schimbare politică reală? E doar o insignă sclipicioasă inutilă, o mostră de idealism de alt tip decît cel necesar în militantismul social care trebuie neapărat să ajungă şi la politică.

113. Harta protestelor din toată lumea pentru Roșia Montană

View Map of Rosia Montana Protests September 2013 in a larger map

114. Noi oferim RMGC 50 de miliarde iar ei ne dau 4 miliarde înapoi
ce-ofera-rmgc-pentru-rosia-montana

115. Al patrulea marș ămpotriva exploatărilor de la Roșia Montană.
116. Ce spun jandarmii despre proteste

Un jandarm mărturisește că are sentimente ecologiste, dar e convins că cei mai vocali dintre protestatari sunt plătiți să fie acolo (asta pe lângă gaborii în civil pe care-i știe toată lumea). Dacă protestul ar fi fost pe bune, spune el, oamenii ar fi ieșit și pentru pădurile care se taie de 25 de ani.

și ceva simpatic (via FB)
jadarmi-despre-proteste-fb-1209356_555128677891799_105637240_n
117. Fetele de la Rockabily particip[ la protestul din 22 septembrie 2013
118. Peste 35 de orașe din țară și peste 30 de orașe din lume ies în stradă pe 22 septembrie pentru Roșia Montană. Pentru a trece în listă localitatea ta anunță și aici.
119. Se strâng donații pentru ziarul Apusenii Liberi, ziar ce informează populația despr emanipularea RMGC și distrugerea ce se pregătește la Roșia Montană. Vezi și pe Issuu Ziarul 1 și Ziarul2.

120. Roșia Montană vs Roșia Pontană
rosia-monatana-vs-rosia-pontana
121. Mesajul unui localnic din Roșia pentru protestatari

122. Der Spiegel, galerie foto: protestele din București sunt asemănătoare cu cele din Egipt sau Turcia ca mărime, dar pașnice
123. Renate Weber: 70% dintre parlamentarii europeni sunt împotriva folosirii cianurilor la Roșia Montană
124. Zeci de orașe din România au participat la protestul din 22 septembrie 2013
125. Lanț uman în jurul clădirii Parlamentului pe 22 septembrie 2013
126. Video cu protestul din Cluj din 22 septemrbie 2013
127. Euronews Franța a scris despre lanțul uman făcut în jurul Parlamentului
128. Dezastrul de la Certej, din 1971, a ucis 89 de oameni și a otrăvit zona
129. Comisia parlamentară este formata din politruci care nu au nici o idee despre minerit sau exploatări cu cianuri. Este creată special pentru a promova RMGC
130. DEZINFORMAREA ŞI MINISTRUL DANIEL BARBU. VICTIMA: ROŞIA MONTANĂ
131. Hipster cu moț
hipster-cu-mot-rosia-montana-proteste-2013

132. **[Update: 24 sep 2013]**
Protestele au propria lor pagină de Wikipedia

133. Liderul PSD din Senat Ilie Sârbu zice că zecile de mii de protestatari trebuie ignorați, pentru că ei nu reprezintă țara
Iată ce zice comunistul ordinar:

“Parlamentul este singurul for politic al unei naţiuni, dar ne-a denigrat Băsescu şi alţii, dar noi reprezentăm forţa acestora 20 de milioane. Nu ar trebui să ne sperie şi noi nu putem lua niciodată decizii sub impulsul străzii. Oamenii nu asta aşteaptă de la noi. Mâine poate să apară o grupare fascistă cu 500.000 de oameni şi atunci ce facem devenim fascişti sau comunişti. Noi trebuie să fim lucizi că avem în spate această forţă imensă, nu o are nicio instituţie a ţării”

134. „Facts do not cease to exist because they are ignored” (A. Huxley). Cate ceva despre proteste.
Redau integral ce a scris Apahideanu Ionuț:

„Facts do not cease to exist because they are ignored” (A. Huxley). Cate ceva despre proteste.
September 24, 2013 at 5:15pm
Da, stiu, cam mizantrop, strivim corola, etc. Asta din motive de directa proportionalitate cu riscul deziluzionarii. Nu e riguros, nu e finisat, e doar exprimarea unor preocupari. Referirile sunt strict la marsurile din Bucuresti.

––-

A te imbata cu apa rece nu e interzis,fireste. E insa contraproductiv. Ne place sau nu, numarul participantilor de pe 15 a fost aproximativ egal celui din 8 septembrie, iar duminica trecuta a fost mai mic. Pentru alaltaieri, RTV a estimat 10.000 de participanti, TVR 15.000, iar Gandul 22.000 (ma rog, asta la orele 23:00, dupa ce la 22:30 avansase cifra de 15.000). Unii se autoamagesc si prefera entuziast cifra de 22.000 pentru a sugera ca participarea ar fi in crestere. Ii provoc deschis sa aleaga cate o captura video din punct fix a coloanelor la ultimele 3 marsuri pentru a se convinge de ceea ce pot sesiza si cu ochiul liber, fara mare efort: numarul a inceput sa scada, usor, dar constant. Iar la extrem, chiar si o participare de 20.000 de oameni, dupa trei saptamani de proteste, ramane frivola prin raportare la numarul de spectatori la un meci al Stelei sau la marimea populatiei orasului Bucuresti (i.e. mai putin de 1 din 100 locuitori).

Bref: potentialul de crestere in faza asta s-a epuizat in mod evident. Mai mult, atat frigul, cat si temporizarea impusa odata cu infiintarea comisiei speciale lucreaza in defavoarea protestelor, indiferent cat de tare ne-ar displacea (Update: a ne angaja intr-un conflict de uzura, incercand sa iesim duminical pe toata perioada in care proiectul va fi taraganat prin parlament e o alta carte pierzatoare, care se va sfarsi inevitabil in moartea lenta a protestelor).

Cateva observatii:

1. Distanta parcursa
a.) Marsaluind cate 10+ km (pe bezna si frig), numarul celor pe care reusesti sa ii scoti din case pe parcurs va ramane in permanenta mai mic decat numarul celor pe care ii pierzi progresiv pe traseu din cauza oboselii (oameni care se opresc in prima statie de metrou/autobuz si pleaca acasa).
b.) La intoarcerea in Piata Universitatii, cand si unde ar trebui sa fie punctul culminant, “the grand finale”, in nici jumatate de ora, 1/4-1/3 din protestatari pleaca epuizati acasa, iar cei prelinsi pe borduri si iarba sunt mult prea lesinati pentru a mai scanda ceva. Se duce dracului tot impacul imagologic (fix cand camerele TV mai catadicsesc sa transmita continuu in calupuri de cateva minute). Bon. Si ce am rezolvat? Un util antrenament de semifond. Cam atat. Ah, si ni s-a lipit si cinica eticheta “Revolutia simpaticilor”. Cam asta reprezentam pentru ei: niste simpatici.

2. Timpul
Duminica la 10 seara e dificil sa scoti din casa oamenii care se uita la ceas si realizeaza ca mai au 8 ore pana se vor trezi sa plece la serviciu. “Potential de multiplicare” (na, ca am mai „furat” un termen de la organizatori, pardon, de la liderii care nu exista): minim. Pretextul ca in timpul weekend-ului lumea ar fi plecata din Bucuresti nu rezista la cea mai mica estimare a costurilor de oportunitate (i.e. cati ar participa de ex. sambata la ora 13.00 la un protest (static) in fata guvernului / Cotrocenilor).

Observatie preliminara pe baza 1.) si 2.): niciodata in istoria umanitatii, marsuri duminicale nocturne si serenade cu vuvuzele la balcoane nu au rasturnat vreun guvern. Inclin sa cred ca nici macar nu au blocat vreun proiect de lege. Prove me wrong.

3. Mesaj
Cat timp nu soliciti explicit si nominalizat, cu nume si prenume, demisia lui X sau Y, adica cei responsabili de porcaria asta monstruoasa de afacere RMGC, si “o arzi hipstereste” doar cu „U-S-RM!”, nu te ia nimeni in serios. A solicita inseamna a scanda, sa ne intelegem. Exista probabil suficiente persoane nemultumite de guvernul Ponta si/sau Basescu, dar in stilul asta n-o sa ni se alature, pentru ca “cianura” nu-i preocupa, “coruptia” generica a clasei politice li se pare un dat universal, implacabil, iar noi ramanem hipsteri, anti-capitalisti, tracomani sau orice altceva. Doar cetateni indignati si demni de bagat in seama, nu.
N.B. De ce te-ai astepta din partea liderilor de facto ai protestelor, adica Mihail Bumbes, Claudiu Craciun et co sa scandeze impotriva lui Ponta este, intr-adevar, o tema separata de discutie (si ironie :P).

Alte observatii:

4. Daca marsul prin cartiere (o idee buna prima facie) nu a condus la cresterea participarii (cu exceptia 1 vs. 8 septembrie), poate ca mai oportuna ar fi alternativa vizarii institutiilor-simbol: Palatul Victoria, Cotroceni, Ministerul Mediului, al Culturii, sediul companiei de lobby in favoarea RMGC, TVR, etc. Stai in fata Guvernului, scandezi “Jos Ponta”, din orice motiv doresti, iar lumea va intelege clar, fara echivoc, ce vrei. Si ti se va alatura sau nu. Iar asta nu duminica seara, cand cladirile sunt pustii, iar noi vociferam la paznicul institutiei si cainele lui.

5. Rezultanta posibila a celor de mai sus, dupa initiala buimaceala, politicienii “cianuristi” s-au linistit. Au inteles rapid ca in stilul asta nu li se va intampla nimic, iar lucrurile isi vor reveni la normal, mai devreme sau mai tarziu. Problema e sa intelegem si noi. Asta dupa ce ne trece euforia fireasca a momentului “revolutionar”. Nu, continuand asa, nu le vom schimba mentalitatea. Dimpotriva, le-o vom adanci, satisfacuti fiind ca „ne-au facut” si de data aia (adica asta), cand treaba parea chiar nasoala.

6. Ideea unei grand strategy in care protestele tintesc insidios spre ceva mult mai profund si durabil, ca de ex. “revitalizarea constiintei civice” si/sau “solidarizarea” anumitor segmente de populatie imi pare un basm politic din categoria “Alba-ca-Zapada” (cu sau fara legatura cu persoane si evenimente din realitatea politica recenta). Iar materializarea protestelor intr-un nou partid politic, directie in care preseaza unele voci “grijulii”, mi se pare o diversiune (a se citi, deloc conspirationist, „confiscare”) extrem de periculoasa.

135. HuffPost: interzicerea cinuarilor în minerit ar aduce România e direcția UE legată de creșterea sustenabilă
136. Der Spiegel: Guvernul Ponta nu va rezista în următoarele luni
137. Președintele Ecuadorului a lansat o campanie împotriva Chevron, compania care vrea să folosească fracturarea idraulică în România
138. RMGC a cerut ca mina de la Roșia să fie înschisă prin 2006
139. Reportaj de la fața locului: cum arată satul Geamăna după exploatările miniere de acolo
140. Kelemen Hunor, fost Minsitru al CulturiiȘ autoritățile locale s-au ămpotrivit includerii Roșiei montane în patrimoniul UNESCO
141. Rovana Plumb spune că garanțiile cerute sunt de 25 de milioane + 150 de milioane. Puțin de tot.
142. Ponta. mincinos pentru RMGC
143. **[Update: 25 sep 2013], ora 15:44**
Râul Corna, protejat de legislația europeană, poate fi un obstacol major în carea RMGC. Depinde de Parlament să decidă dacă proiectul RMGC e de importanță excepțională pentru a aproba devierea râului.
144. CNA a primit 2000 de sesizări referitor la faptul că se face propagandă RMGC și că nu se prezintă și punctul protestatarilor. CNA refuză să ia în discuție eventuale verificări ale canalelor TV.
145. Studiul Academiei Române legat de proiectul Roșia Montană: legat de câtă cianură va fi în lacul de cianuri aflăm că la 2,750 milioane mc de apă reziduală, la o concetraţie de 5mg/litru, rezultă o cantitate de 13.750 de tone de cianură în total ( în apa reziduală ). PDF – d0619-ProiectulRosiaMontana-AnalizaAR.
146. Fluturași de printat și de împărțit peste tot: Invitație Protest Duminica (PDF) și Mai multe variante (PDF)
147. **[Update: 26 sep 2013]**
1000 de oameni s-au luat de Falsa Comisie Parlamentară ce a mers la Câmpeni pentru a analiza proiectul RMGC
148. Parlamentarii brașoveni invitați să ia la cunoștință cerințele protestatatilor. Grupul de Acţiune „Salvaţi Roşia Montană“ Braşov a lansat o invitaţie la dialog către toţi parlamentarii de Braşov, pentru vineri, ora 18.00, în faţa Prefecturii.
149. Manipulare, diversiune și tentative de confiscare a protestelor împotriva Gold Corporation
Citez:

Protestele de acum n-au nimic de-a face cu protestele uslinoșilor, deși vedem cum se bagă în față aceleași personaje intens ventilate anul trecut, la uslinoși, pe Antena 3, de teapa unui Claudiu Crăciun, copreședinte alături de Remus Cernea a unei fantomatice organizații eco-agrariene pesediste (?). Remus Cernea, consilierul lui Ponta, parlamentar via Mazăre, băgat în nu se mai știe câte AGA, beneficiarul perpetuu al unor sinecuri ba via Soros ba via PSD, omul fără nicio slujbă sau carte de muncă dar mereu plin de biștari căzuți de sus, de la Partid. Crăciun a primit și el ceva bun, o cărciumioară, în buricul târgului, după prestația sa “spontană” .

și

Toți radiodifuzorii, fără excepție, au profitat de credulitatea oamenilor și mai ales de lipsa lor de informare, pentru că totul de aici pleacă, pentru a profita politic și pentru a răspunde comenzilor politice.

150. Operațiunea Diavolul, de unde aflăm că companiile care umblă după aur nu se dedau de la uciderea opozanților.

Filmat in intervalul unei perioade de 10 ani acest film documentar dezvaluie crimele si ofta nestavilita a companiilor miniere exploatatoare de aur care ajung sa angajeze mercenari si criminali pentru a isi duce la cap planurile diabolice pentru inavutire.Un documentar thriller de exceptie cu scene reale si oameni reali pusi in situatii exceptionale.vizionare placuta

151. Şeful Comisiei SIE din Parlament: „ONG-urile lui Soros sunt catalizatorul Pieţei Universităţii. Finanţările acestora pot reprezenta un pericol pentru siguranţa naţională”
152. Victor Ponta: Respingerea proiectului Roşia Montană – mesaj împotriva investitorilor, ceea ce ar fi o „catastrofă” pentru România
153. 1000 de protestatari la Câmpeni la al V-lea marș. Brașovul a avut undeva pe la 300 ultima oară. Ce facem, oameni buni?!
154. Ponta se ia la harță cu presa străină dupa fiasco-ul cu cianurile din Finlanda. Cică Reuters are titlu tâmpit. Măi nene, tu minți ca un porc, un europarlamentar îți dă palme în public și te superi.
155. Cu riscul de a aduce el însuşi grave prejudicii României -Victor Ponta, campanie agresivă în favoarea proiectului de la Roşia Montană
156. Revoluția din Islanda: cea mai curată posibil
157. APADOR: jandarmii nu au dreptul să lovească dacă nu pot dovedi săvârșirea unor fapte ilegale

„Jandarmii nu au dreptul discreţionar de a lovi pe cine vor, cât timp vor şi cu intensitatea/brutalitatea pe care o vor. Imobilizarea persoanei nu presupune lovirea acesteia ori supunerea la rele tratamente. Legea jandarmeriei prevede în art. 33 că folosirea forţei nu trebuie să depăşească nevoile reale pentru imobilizarea persoanelor turbulente ori acţiunilor ilegale şi va înceta de îndată cescopul misiunii a fost realizat”, susţine APADOR-CH, într-un comunicat transmis, miercuri, referitor la intervenţia jandarmilor împotriva protestatarilor, începând cu data de 13 ianuarie.

și

Persoanele care au fost victimele unor abuzuri din partea jandarmilor şi doresc să se adreseze APADOR-CH o pot face la office@apador.org, 021 312 45 28, 021 312 37 11.

158. Întrebări pentru protestatarii de la Roşia Montană și reflecții pentru clasa politică

Roșia Montană a devenit laitmotivul unei mișcări așteptate de douăzeci și patru de ani. Este minunat. Este mai mult decât necesar și indicat ca românii să creeze ei înșiși, departe de orice manipulare sau interese politice, o mișcare permanentă care să reflecte cu adevărat ceea ce au nevoie și doresc pentru această țară.

159. Spiritul lui Avram Iancu renaşte în Apuseni – Moţii s-au răsculat împotriva Mafiei Lemnului şi a protecţiei asigurate de Poliţia Circulaţie

În noaptea de luni spre marţi peste 100 de săteni din comuna Măguri Răcătău au sechestrat două autotrenuri burduşite cu lemne, despre care ei afirmă că ar transporta material lemnos furat. Camioanele au fost forţate să oprească şi apoi conduse la postul de Poliţie din localitate. Oamenii au cerut intervenţia Poliţiei şi a lucrătorilor Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic şi de Vânătoare (ITRSV), care au declanşat o anchetă.

160. Sucevean atacat pentru că filma venirea Comisiei Parlamentare la Roșia Montană(Via) Se vede cum o mână de oameni amăgiți că primesc locuri de muncă sunt gata să distrugă toată zona și să atace pe oricine nu e cu ei. Vai de ei de vine România în locul ăla și face curățenie între așa zișii mineri.
161. Un sumar al protestelor și a ceea ce înseamnă Roșia Montană
162. RĂZBOI ÎN APUSENI: Cernea, intimidat la Roșia Montană; Comisia ”lu` Greblă” salvată de jandarmi la Câmpeni de furia moților
De unde aflu că după ce că avem o problemă de transparență, una economică, una culturală, una ecologică mai este și una social groaznic de importană: pentru a da 200 de locuri de muncă celor din Roșia RMGC va distruge 1000 de locuri de muncă de la fabrică de mobilă din zonă. Fuck YOU RMGC. RMGC scoate la iveală mizeria întrului sistem și, practic, a românilor:

Cele peste 1.000 de locuri de muncă din fabricile de mobilă (și furnizorii acestora de lemn și cherestea), amenințate cu dispariția dacă proiectul minier va începe. Sorin Sălăgean (patronul uneia dintre fabricile de mobilă) a arătat cât se poate de clar riscul de a-și pierde clienții din țările vestice (care nu vor mai cumpăra mobilă dintr-o zonă rău famată, la fel cum nu mai cumpără din Ucraina, după dezastrul de la Cernobîl); ”Ne considerăm discriminați de atenția pe care politicienii români o acordă unui interes privat, în timp ce investitorii locali, care au creat peste 1.000 de locuri de muncă în domeniu, sunt ignorați. Am investit 4-5 milioane de euro în aceste afaceri, cifra de afaceri trece de 7-8 milioane de euro, și nu am beneficiat de niciun sprijin. Cine își asumă răspunderea pentru dispariția acestor locuri de muncă?” (Sorin Sălăgean)

Adică, per total vor peirde 20 000 de oameni locurile de muncă sau subvențiile pentru că niște mineri (200) vor locuri de muncă acolo. Presupun că nu va lua mult până orașele României se vor muta acolo și vor face frigărui de mineri.

– Veniturile celor 15.000 familii care trăiesc din creșterea animalelor (îndeosebi vaci) vor fi direct amenințate prin riscul pierderilor subvențiilor (aproximativ 450 de euro/hectar, respectiv 200 de euro/vacă) pentru că nu vor mai îndeplini normele din pachetele de agromediu (pe baza cărora primesc subvențiile); de asemenea, crescătorii de animale riscă să-și piardă clienții: ”La târgurile din Apuseni vin reprezentanții a peste 50 de societăți comerciale din toată țara să ne cumpere vițeii”, a spus Aurel Stan, reprezentant al crescătorilor de animale. Cine va mai cumpăra carne dintr-o zonă supusă poluării cu cianură și metale grele?

– Afacerea fructelor de pădure este una care, de obicei, stârnește zâmbete. Din datele prezentate ieri, la un singur punct de colectare din cele peste 20 din Apuseni (de pe Valea Bistrei), până în luna septembrie a acestui an au fost achiziționate fructe de pădure (afine negre, afine roșii, merișoare, măceșe, zmeură și ciuperci) în valoare de 1,91 milioane de euro.

– În domeniul turismului, în zonă sunt autorizate și clasificate 638 de pensiuni și hoteluri, beneficiari direcți ai acestei activități fiind 4.720 de persoane. În primul semestru al anului 2013, în aceste unități au fost cazați 45.000 de turiști, din care peste 20% străini, în creștere netă față de anul trecut. ”Noi am creat aceste locuri de muncă fără legi speciale și fără dezvoltarea drumurilor către interiorul munților. Am fost ”ajutați” de către autorități doar cu forfetarul…”, a afirmat președintele Asociației de Proprietari de Pensiuni din Apuseni, care a acuzat faptul că ”faima” de zonă cianurată îi va speria pe turiști.

– Concluzia oamenilor de afaceri din Câmpeni: zona Munților Apuseni se poate dezvolta și se dezvoltă și fără minerit. Cu sprijinul autorităților (îndeosebi în privința infrastructurii) această dezvoltare s-ar putea accelera. Exploatarea de suprafață cu cianuri de la Roșia Montană riscă să distrugă locurile de muncă și sursele de venit a peste 20.000 de moți!

163. Donează pentru Roșia Montană. Să ajutăm cum putem la lupta împotriva mizeriei ce se întâmplă acolo.

Pentru a ne garanta independenţa şi pentru a nu contribui la mecanisme de spălare a imaginii a companiilor private (cunoscute sub numele de CSR – responsabilitate socială corporatistă) nu acceptăm finanţări de la companii comerciale multinaţionale sau de alte dimensiuni, a căror activitate generează poluare, injustiţie socială şi economică.
Suntem mândri de faptul că suntem susţinuti de fundaţii mici şi de persoane individuale care ne permit să ne continuăm activitatea conform principiilor noastre.
În cazul în care decideţi să faceţi o donaţie Campaniei Salvaţi Roşia Montană, vă transmitem mai jos datele noastre.
Pentru transferuri bancare:
Nume: Asociaţia Aurarilor Alburnus Maior
Cod de Înregistrare Fiscala(CIF): 13411229
IBAN: RO17RNCB0008021190850001 (RON)
IBAN: RO11RNCB0008021190850012 (EURO)
Cod SWIFT: RNCBROBU
Banca: Banca Comerciala Româna( (BCR), Filiala Câmpeni
Adresa Băncii: Piaţa Avram Iancu nr.8, Câmpeni, judeţul Alba, România

164. Bogdan Naumovici împreună cu agentia23.ro conduc campania murdară a RMGC împotriva României. Dacă auzi de agentia23.ro, atunci să ii trimiti la gunoi.

Stii prea putin de Rosia Montana si coruptia generala a politicienilor care una zic si alta fac? Stii prea putin despre ce se intampla la Rosia Montana si cum localitatea este sub asediu ca pe vremea comunistilor?

Sau stii si te minunezi de ce singurele proteste adevarate si apolitice din 1990 incoace nu au aparut in mass-media asa cum s-a intamplat acum un an?

BOGDAN NAUMOVICI il cheama si el este responsabil de reducerea la tacere a presei romane! Creatorul campaniilor de dezinformare publica asupra realitatii din Romania. Datorita lui mass-media nu relateaza corect ce se intampla cu Rosia Montana.

BADVERTISING s.n. – fapta publicitara (injositoare) comisa in interesul unui client care plateste, pentru a-si procura mijloacele de existenta; supunerea integritatii sau a verticalitatii unui profesionist in publicitate sau a unei persoane cunoscute, care prin dobandirea de foloase materiale, va promova sau va distorsiona adevarul in interesul ilicit sau obscur al unui antreprenor; prostitutie in publicitate – din Lat. Nevertebratuspublicitarus”
http://voxpublica.realitatea.net/politica-societate/exclusiv-documente-cat-castiga-bogdan-naumovici-din-afacerea-rosia-montana-4×419-ii-49725.html

Compania sa, 23 Communication Ideas, este cea care a semnat cu RMGC contractul pe minim 3 ani. Ei sunt cei care au lansat in presa publicitatea mincinoasa si manipulativa despre Rosia Montana. Se descriu singuri: „concep solutii neconventionale de comunicare pentru rezolvarea problemelor de business”.
http://www.agentia23.ro/

P.S. Pe NAUMOVICI il puteti gasi pe facebook si ii puteti lasa un mesaj cu parerea voastra despre cum a adormit o tara intreaga.

165. Tactica televiziunilor: filmează în alte părți ca să arate că sunt puțini protestatari. Numai în comunism mai vezi așa ceva.
comunism-tv

166. De ce suntem aici? Film Youtube, Brașov, 22 septembrie.

167. Nastul TV: aflăm că metalele rare de la Roșia Montană valorează mii de miliarde de dolari iar noi primit un maxim de 2,2 miliarde (ora 1:25:00) Video YouTube – Costuri si calcule chimice pe ChemiCool
168. **[Update: 28 sep 2013]**
Berlin se alătură salvării Roșiei Montane
169. Certejul (Hunedoara), o altă Roșie Montană. Cei de la Eldorado Gold, motivul supărărilor grecilor, sunt în spatele afacerii.

Singurul hop pe care Eldorado Gold îl mai are de trecut pentru demararea exploatărilor aurifere din județul Hunedoara ține de decizia magistraților, căci avizul acordat de Agenția Regională pentru Protecția Mediului Timișoara a fost contestat la Tribunalul București. Asta după ce, la începutul lunii septembrie a anului trecut, trei asocia- ții de protecție a mediului au protestat față de acest aviz, considerând inacceptabile defrișarea a 187 de hectare de pădure, măcinarea a doi munți și distrugerea a 108 hectare din situl Natura 2000 – ROSPA 0132 Munții Metaliferi, cu care se suprapune proiectul minier, pentru a da undă verde afacerii care ar îmbogăți compania canadiană.

170. Ponta, Gitenstein, Roșia Montană, catastrofa și investitorii străini. Și un mesaj pentru un membru al Comisiei Speciale: migdalele îi otrăvesc doar pe proști
E obligatoriu să citești contextul, pentru a înțelege fraza de mai jos. Ca idee, este vorba de faptul că dacă RMGC pierde lupta aici, atunci și alte companii americane aka investitori străini (celi care beneficiază de legi și privilegii speciale, precum Gabriel Resources), ascunse bine în contractele cu România, vor avea de suferit:

Ce se întâmplă, practic, în acest moment? ”Coaliția companiilor americane”, sau ”coaliția industriilor” (cum mai e denumită în document), se află în fața unei dileme: 1) să-i sprijine, în continuare, pe cei de la Gabriel, pentru a nu se crea un precedent care să le fie defavorabil celorlalte companii americane care beneficiază de privilegii și legi speciale (mai bine mascate decât cea destinată Roșiei Montana) sau 2) să se dezică de Gabriel, pentru a nu mai fi asociate cu această companie, ale cărei practici ridică semne serioase de întrebare asupra tuturor investitorilor ”strategici”din România. Din acest punct de vedere, și ce spune Ponta, și ce spune Gitenstein e cât se poate de clar: ”nu e o catastrofă dacă pică DOAR Gabriel, ar fi o catastrofă mesajul transmis împotriva tuturor investitorilor străini”. Mai exact, ceea ce îi interesează în acest moment pe lobbyștii companiilor americane e în care dintre cele două variante ”pierd mai puțin” (varianta trei, în care nu pierd nimic, nu mai poate fi luată în discuție).

și

Dacă după vizita de la Casa Albă, nu se va bloca proiectul minier, ci îi va da undă verde, Victor Ponta nu va mai putea guverna România (chiar dacă va rămâne în funcție). De ideea atât de dragă americanilor cu ”domnia legii” se va alege praful, pentru că cetățenii români își vor pierde încrederea în însăși conceptele de lege și legitimitate. Iar într-o țară în care cetățenii nu au încredere în Guvern și nici în lege, nici ”interesele investitorilor străini” (indiferent de natura lor) nu se vor simți prea confortabil. Asta chiar ar fi o catastrofă. În primul rând pentru investitorii ”strategici”.

și

Și tot pentru documentarea d-voastră: Mina Marlin din Guatemala a fost deschisă în 2005 și utilizează cianurația, la fel cum intenționează să o facă RMGC. Reprezentanții Goldcorp, o companie mult mai mare decât Gabriel Resorces, susțin că tehnologia lor e sigură. Imaginile și studiile științifice de la fața locului arată o cu totul altă realitate. Iar tragedia copiilor localnicilor din jurul minei nu are legătură cu consumul de… migdale. Ci cu cianura de sodiu.

171. Și alții vor să muncească. Seems legit via Radio Guerrila
parcul-national-piatra-craiului-alltii-muncesc

172. Întâlnirea protestatarilor brașoveni cu parlamentarii locali în data de 28 septembrie 2013 .

174. Ce a făcut RMGC, prin Gold Corporation în alte țări: moarte. boală, dezbinare (imagini șocante). Studiu de caz : Mina de aur Marlin din Guatemala, deschisă în 2005.
Citez:

”Probe biologice preluate de la un eșantion de rezidenți din vecinătatea minei au niveluri mai ridicate de mercur, cupru, arsenic și zinc în urină și plumb în sânge, decât persoane care trăiesc la 7 km. depărtare de mină” – studiu al cercetătorilor de la Universitatea Michigan, publicat în 2010

și

”Erupțiile cutanate și efectele respiratorii sunt specifice expunerii la cianură, substanță folosită la operațiunea minieră, însă nu au fost analizate in studiu” – studiu al cercetătorilor de la Universitatea Michigan, publicat în 2010

și

Experții susțin că erupțiile cutanate și efectele respiratorii ”sunt specifice expunerii la cianură”, dar numeroasele cazuri semnalate în zonă nu au făcut obiectul vreunui studiu. Drept pentru care reprezentanții Goldcorp își permit să afirme că ”nu există dovada unei legături directe între folosirea cianurii și aceste cazuri”… Culmea e că la mina ”San Martin” din Honduras, deschisă în 2000 de o subsidiară a gigantului minier Goldcorp, se înregistrează aceleași probleme. Desigur, tot ”fără a se putea dovedi o legătură directă”…

Imagini. Asta ca să vezi ce te așteaptă:
bebelus-mort-1

brayan-avila-17-luni

nou-nascut-rani

sora-bebelusului-mort-1

175. Nu numai Roșia Montană și nu numai cianurarea este un pericol pentru România, ci ș fracturarea hidraulică plus alte lucruri

176. Un infografic cu distrugerile masive pe plan social ce se pregătesc la Roșia Montană
Din comentarii aflu cum va fi afectată o parte mai mare datorită otrăvirii cu cianuri:

Abrudelul se varsa in Aries, Ariesul in Mures, Miresul in Tisa, de aici in Dunare si Marea Neagra… Nu e vb doar de Rosia Montana, ‘o bucatica’ din Romania !!!

și

La ce bun sa ai salariu de miner, daca acesta nu va ajunge sa trateze afectiunile generate intregii familii de impactul explotarii cu cianuri ? Ca sa nu mai vorbim de modificari ireversibile in mediul inconjurator. Si acum, la multi ani dupa incetarea activitatii fabricii de la Copsa Mica, natura este NEAGRA!

dezastrul-social-pregatit-de rmgc-pentru-rosia-montana

177. Film scurt care ne vorbește de frumusețile României
178. RosiaMontana.org: Pe scurt despre proiectul de la Roșia Montană
179. Tête-à-tête cu parlamentarul meu despre Roșia Montană! Oamenii sunt ivnitați să ia legătura cu parlamentarii locali și să ceară stopara dezastrului.
180. Problema locurilor de muncă nu există numai la Roșia Montană iar protestele au început din cauza proiectului de lege al lui Ponta
181. Știre din 2009: Blestemul aurului de la Rosia Montana. „Daca nu-i opresc, o sa lase in urma lor un peisaj de Luna!”

Legenda spune ca regele din antichitate Midas, in lacomia sa nemarginita, si-a dorit ca tot ce atinge sa se prefaca in aur. Si dorinta i s-a implinit. Numai ca aurul i-a stat in gat, caci mancarea si bautura atinsa se transforma si ea in aur, iar hapsanul rege era sortit sa moara de foame. Adulat si blestemat, aurul planetei a devenit, de cand cu criza, din nou moneda forte. Trei sferturi din rezervele de aur ale Pamantului se afla in zone in care valoarea unui om e mai mica decat a lantului de aur de la gatul unui cocalar. 100 de tone de stanca mineraliera trebuie excavate, macinate si spalate cu cianuri, pentru colierul unei pitipoance.

și

Sa se impiedice uriasul de peste ocean, de „un ciot”? In 2008, ciotul a fost reinnoirea unui certificat de urbanism, contestat in instanta de ONG-ul Alburnus Maior. Au mai contribuit „incapatanarea ecologica” a Ministerului de Mediu din fostul guvern si o sustinuta opozitie practicata la nivel de organizatii non-guvernamentale, presa romana si straina, personalitati internationale si romanesti. Chiar si Uniunii Europene ii trebuie, pentru agrearea unui proiect atat de controversat in ce priveste impactul de mediu, argumente-beton.

și

Pentru ca o firma canadiana sa umple rezervele de aur de peste ocean, trebuie sa dispara milenii de istorie si patru munti din inima Romaniei. Trebuie, oare? Pentru localnicii saraciti si lipsiti de perspective, oferta unei despagubiri, a unei locuinte, sau a unui ipotetic loc de munca, poate fi atractiva. Insa zona de minerit din Apuseni adaposteste istoria cea veche a Romaniei, flora si fauna care pulseaza de viata. Rosia Montana nu e o pampa, pe care s-o transformi intr-un „peisaj lunar”.

183. **[Update: 29 sep 2013]**
Românii protestează în Londra
184. Ce înseamnă goana după aur în lume: companii mari care sunt gata să ucidă și să angajeze armate de mercenari pentru a fura aurul țărilor, distrugând comunitățile locale Vezi și Project Underground al lui Danny Kennedy.
185. Trebuie să înțelegem că nu toată presa este împotriva protestatarilor

Today’s protests were part of a global movement that has seen hundreds of thousands of Romanians demonstrating throughout September, in around seventy-five cities worldwide – with up to 30,000 in Romania’s capital, Bucharest.

186. Doar două poze de la protestul din 29 septembrie 2013 și îți dai seama ce încrederea ce o avem în statul român:
reteta-dezastrului-guvern-corupt

statul-roman-responsabil

187. Întreg documentul care vorbește despre proiectul RMGC: MEMORIU DE PREZENTARE A PROIECTULUI ROŞIA MONTANĂ Via Roșia Montană (PDF – memoriu_prezentare).
Ia ghici. La pagina 82 aflăm că este vorbas de folosirea al 12 000 de tone de cianură ANUAL. Imagine mai jos:
12-000-tone-cianura-de-sodiu-folosite-anual-la-rosia-montana

188. **[Update: 30 sep 2013]**
Şeful SRI: Grupări ECO-ANARHISTE au vrut să deturneze protestele privind Roşia Montană
189. Evaluation report: Environmental Impact Assessment Study for The Roşia Montană Project – Raport_GIEI
190. Video full : Întrevederea protestatarilor cu parlamentarii brașoveni – 27 sept. 2013, Prefectura Brașov
191. #UnițiSalvăm #RoșiaMontană – Gara Brașov, 29 sept. 2013
192. Aur sau locuri de muncă – Digi 24
193. ABC News – Romania’s Spy Agency Monitors Gold Mine Protests
194. Un fost membru PSD, către protestatari: “Sugeți p**a!”. Și tâmpenia lui Șova cu datul în judecată a statului român. El Salvador a câștigat recent, la Washignton, un proces similar cu companiile miniere
195. Roșia Montană | Canadienii au scos deja 200 kg de aur! EXCLUSIV
196. Plouă, ninge, uniți vom învinge!

Protestele pentru salvarea Roșiei Montane au continuat pentru a cincea duminică consecutiv în 30 de orașe din România și 34 de orașe din străinătate. Nici vremea rece, nici ploaia nu au descurajat zecile de mii de bucureșteni să pornească în marș pe bulevardele capitalei. ‘Fie ploaie, fie vânt, nu ne pierdem din avânt’ sau ‘Un fluviu de oameni este mai puternic decât un lac de cianură’ s-au auzit aseară printre ropotele de ploaie.

197. Roşia Montană: dezvoltare economică fără cianură

Iazul de decantare principal este destinat să colecteze reziduurile din instalaţia de separare a aurului şi argintului din minereu. În finalul exploatării, în iaz se găsesc depozitate 215 mil tone şlam (cca un sfert de miliard de tone) ce reprezintă minereul măcinat la dimensiuni foarte mici (74 – 150 microni) din care au fost extrase metalele preţioase.

Concomitent sunt introduse şi 12,3 mil mc apă reziduală în care s-au dizolvat reactivii din proces, inclusiv cei pentru neutralizarea cianurii ce nu a reacţinat cu roca şi anume 222 mii tone metasulfit de sodiu ce acompaniază cele 220 mii tone cianură de sodiu introdusă iniţial în proces Rezultă în final un număr de 66 (şasezeci şi şase !) compuşi chimici precum: cianaţi, thiocianaţi, sulfocianuri, compuşi ai metalelor grele cu cianura şi anume, compuşi ai fierului, cuprului, nichelului, zincului, arseniului, molibdenului, plumbului, cadmiului, stronţiului etc. Concentraţia acestor compuşi în apa din iaz se situează între 0,1 şi 600 mg/litru, ei sunt nebiodegradabili, iar gradul lor de toxicitate, de pericol pentru mediul înconjurător este departe de a fi cunoscut.

Cei 66 compuşi, despre care nu se vorbeşte nimic în dezbaterile publice reprezintă un pericol real pentru mediu, deoarece, depozitaţi în concavitatea unei cariere pe termen infinit sunt o ameninţare continuă pentru calitatea apelor freatice şi subterane din Zonă.

și

Sursă de documentare: Raportul la Studiu de impact asupra mediului la Roşia Montana, mai 2006, Ed. RMGC, volumul 8 pag.; 17,19, 33, 87,119, 188-189.

și

De verificat și datele de aici

198. CNA opreste de la difuzare spoturile „Rosia Montana – 4 miliarde de dolari”

Pe membrii CNA i-a nemultumit tocmai elementul informativ al reclamelor. Vicepresedintele CNA, Ioan Onisei, a apreciat ca seria de spoturi este foarte bine realizata pentru ceea ce-si propune, dar „dezinformeaza si manipuleaza, spune mari neadevaruri”, deoarece ceea ce se spune in spot „nu are legatura cu mecanismele reale de cheltuire a banilor in economie”.

199. Video – ARTA BATE CIANURA!
200. Proiectul Roşia Montană: „20 de tone de explozibil zilnic timp de 16 ani”
201. FOTO: Miting anti RMGC la Cîmpeni: Corneliu Olar, fostul deputat al moților, alungat din mijlocul protestatarilor

Circa 250 de localnici din zona Munților Apuseni s-au adunat duminică, la ora 17.00, în centrul orașului Cîmpeni să protesteze împotriva proiectului de exploatare a aurului de către RMGC. Numărul participanților a ajuns la orele 19.00, la peste 500, iar manifestația nu a fost lipsită de incidente.

202. Daniel Barbu, bombardat cu roșii la Cluj. Bucureștenii nu au fost opriți de ploaie. Din nou, zeci de mii de protestatari pentru Roșia Montană (FOTO & VIDEO: Cluj, București, Câmpeni & more)

203. Maine (01 oct 2013) are loc procesul in cazul Certej, de solutia data de Tribunalul Bucuresti poate ca depinde si soarta Rosiei Montane. Dosar public + Rovana Plumb: Acordul de mediu pentru proiectul minier de la Certej a fost eliberat ilegal

204. Sova: Statul ar putea fi obligat sa dea avizele pentru inceperea exploatarii la Rosia Montana
Na, o hienă la lucru:

Daca Doamne fereste s-ar intampla asa ceva, si sunt obligat sa trag acest semnal de alarma, ne-am trezi in situatia in care Rosia Montana ar putea incepe exploatarea in conditiile de astazi, adica foarte favorabile lor si foarte nefavorabile noua. Nu avertizez in ideea ‘ne temem sau o sa castige sigur’. Nu, este foarte posibil ca investitorul sa piarda, ne vom lupta cu el, dar sesizez vulnerabilitati si pericole, exista, nu e obligatoriu sa se si intample”, a spus Dan Sova, potrivit Romania TV.

205. KIT ACTIVIST: Excludeti Gabriel Resources Ltd. de la bursa din Toronto! (citizens-RO-frm_20100818_complaint_en)

206. **[Update: 01 oct 2013]**
Roșia Montană pe înțelesul tuturor

207. **[Update: 02 oct 2013]**
Firea se simte amenințată de opozanții proiectului de la Roșia Montană. Doamnă Firea, cu violențele RMGC ce facem? Știți că angajații companiei au scos cuțitul și l-au pus la gâtul unei fete?
RMGC își pune angajații să amenințe lumea de ani de zile. Hopa, asta seamănă mult cu comportamentul rackeților. RMGC, vezi că de la îngrijorare oamenii vor ajunge la ură. Atunci nu va mai fi lege pentru ai tăi:

Și pentru a masca aceste abuzuri și minciuni, aceleași forțe paramilitare ale companiei au început vânarea jurnaliștilor care nu se rezumă la înregistrarea și relatarea ”programului oficial” al vizitelor guvernanților și parlamentarilor la Roșia Montană.

208. Protestele din ultima lună într-un clip care poate fi imnul mișcărilor – VIDEO AICI
209. Institutul Geologic al României desființează pur și simplu proiectul. DA! La Roșia Montană sunt și alte zăcăminte importante de metale rare, unele, chiar mai scumpe decât aurul. Mai multe detalii.
210. Stop fracturării hidraulice – site stopfracturare.ro
211. Biserica Ortodoxă Română nu susţine distrugerea zonei Roşia Montana / Patrimoniul sfânt, bisericile şi cimitirele nu pot fi strămutate
212. Friends of the Earth Europe – Saving Rosia Montana
213. Să felicităm înţelepciunea accidentală a guvernului Ponta!
214. Directorul Institutului Geologic al Romaniei despre Rosia Montana
215. ŞOVA: Licenţa de la Roşia Montană a fost acordată RMGC la cererea băncilor şi a bursei canadiene
216. Autoritatile de mediu trateaza cu delasare cazul Certej (Factsheet_Certej_RO)
217. **[Update: 04 oct 2013]**
Filmul întâlnirii dintre protestatarii brașoveni și așa-zișii parlamentari brașoveni. Protestatarii au fost tratați ca niște cerșetori iar politicienii au afișat o atitudine sfidătoare (3 VIDEO):
1-3 Protestari Rosia Montana v PSD Brasov
2-3 Protestari Rosia Montana v PSD Brasov
3-3 Protestari Rosia Montana v PSD Brasov

218. **[Update: 05 oct 2013]**
Antena 3 pierde din telespectatori intr-o vreme in care te-ai astepta sa creasca numarul lor
219. Cluj: Studenţii se alătură protestelor Roşia Montană
220. C.E. aşteaptă explicaţii de la Guvernul român în legătură cu proiectul de la Roşia Montană
221. Episcopii catolici despre proiectul Roșia Montană
222. PESTE 10 MILIARDE DE DOLARI VOR FI PIERDUȚI DEFINITIV DE ROMÂNIA DACĂ EXPLOATAREA DE LA ROȘIA MONTANĂ VA ÎNCEPE ÎN FORMA NEGOCIATĂ DE ȘOVA-BASESCU-PONTA

223. Roșia Montană. Perspectiva silvică.

224. Deputatii PSD Adam si Nita, agresivi si dispretuitori fata de protestatarii Rosia Montana: „Bai, daca mai vorbesti o data peste mine…”
225. Exclusiv: Dovada că statul român nu trebuie să plătească despăgubiri RMGC
226. Afacerea Roșia Montană: excursii în Las Vegas și la Rio pentru funcționarii statului

Compania Roșia Montană Gold Corporation(RMGC) a sponsorizat deplasări în Las Vegas și în Rio de Janeiro pentru șefi din Agenția Națională pentru Resurse Minerale (ANRM), instituția statului care a aprobat proiectul. Unul dintre funcționarii agenției care a mers în capitala mondială a jocurilor de noroc, pe banii firmei private, a fost investigat în România pentru modul în care RMGC a obținut dreptul de exploatare a zăcământului de aur.

și

Ca și licența, actul adițional este confidențial, nefiind publicat până acum.

227. Vaslui: Chevron a obtinut autorizatie de construire pentru prima sonda de explorare a gazelor de sist
228. Parlamentarii din Comisia specială pentru Roşia Montană au chefuit în cartierul strămutaţilor
229. Montreal pentru Roșia Montană II
230. Vote to make Ecocide a crime to protect our future
231. 6 octombrie! Protestele continuă în TOATĂ LUMEA!
232. Impreuna – Lista video YouTube
233. FOTO FACEBOOK – Iazul de decantare – Valea Șesii | septembrie 2013
234. Țară tristă, popor vesel
235. Reformele și guvernarea, văzute de presa străină – România, o țară de vânzare la preț redus
236. Stiinta si tehnica – Roșia Montană – o alternativă nepoluantă la cianuri

Fac fixarea temei – aşa cum am învăţat la cursurile de pedagogie – o fac pentru politicieni: pentru 1 kg aur şi 5 kg argint extrase din haldele de pirite prin metoda SC Larechim se consumă 0,7 t tiosulfat de sodiu, între 0,2 şi 0,9 t var, 0,02 t NaOH, 0,5 t sulfat de amoniu şi circa 0,03 t „activatori”. În total, de 1,5-2 ori mai mult cantitativ decât pentru tehnologiile pe bază de cianuri – dar la preţuri de 2,5 ori mai mici!

237. **[Update: 06 oct 2013]**
CAPTURA STATULUI LA PURTATOR – 30 de nume sonore pe lista neagra provizorie a exploatarii Rosia Montana
238. Crin Antonescu propune mai multă transparență
239. Canadienii vor să facă mine peste tot, inclusiv în Tibet.
240. **[Update: 07 oct 2013]**
A șasea duminică de proteste împotriva exploatării de la Roșia Montană
241. AVAAZ Petiție – Roșia Montană pe Lista Indicativă / Tentative List / Liste indicative – Patrimoniul Mondial / World Heritage – UNESCO
242. Ponta și siniștrii lui = Falimentul neamului. Mii de oameni în stradă. GALERIE FOTO & VIDEO: Cluj, București, Câmpeni. Și ”poanta” zilei de la Gândul (via Mediafax)
243. Imagine – Vrem bărbați,. nu căcați
barbati-salvati-rosia-montana
244. Imagini din comuna Bucium si rezervatia naturala Detunata la 12 km de Rosia Montana, concesionata si ea pentru exploatare catre RMGC !
rmgc-distruge-rezevratia-naturala-detunata
245. Asociatia Salvati Bucurestiul. Ce zici de Asociatia Salvati Brașovul?
246. Controverse: Miscarea Rosia Montana distrusa de USL prin Claudiu Craciun
247. Constanta 6 octombrie. Bravos.
248. Teama de inconsistență în protestele Roșia Montană
249. Imaginea Conducătorilor Iubiți. Detalii.
basescu-ponta-jaf-rmgc-rosia-montana
250. “INTERESUL NATIONAL” de la Rosia Montana
251. Discursul presedintelui Asociatiei Alburnus Maior, domnul David Eugen – Video YouTube
252. Runda #6 ! Sibiul nu gustă cianura!
253. Efectul razelor de soare asupra cianurii, pe înţelesul lui Traian Băsescu: „Este ca şi cum ai încerca să umpli cu apă un vapor folosind un păhărel”
254. Protestele împotriva mineritului devin proteste anti-sistem

Cine se opune proiectului minier se opune în realitate şi unor largi practici politice bazate pe corupţie, trafic privilegiat de informaţii, lipsă de transparenţă şi, în cele din urmă, se opun unui sistem oligarhic. Faptul că după alegeri primul ministru Victor Ponta şi-a schimbat radical opinia despre Roşia Montana, fără să fie clar cum s-a petrecut acest lucru, arată că deciziile importante se iau în cercuri restrânse, departe de ochii opiniei publice şi că ritualul democratic al alegerilor şi alternanţei la putere poate fi uneori o simplă farsă.

255. Mad As Hell! Kinetic Typography
256. Teoria curioasă a unui fizician din Timişoara privind aurul de la Roşia Montană. „Mai mult aur găsim în aparatele electronice“
257. Blitzkriegul din Justiție. Ce s-a întâmplat cu adevărat.
258. **[Update: 09 oct 2013]**

Un argument economic împotriva exploatării aurului de la Roşia Montană

  1. Exploatarea resurselor naturale (aur, petrol, gaze naturale) creează instabilitate economică în mai toate ţarile în curs de dezvoltare
  2. Banii generaţi la bugetul de stat din exploatarea resurselor au şanse mici să genereze bunăstare pentru cetăţenii de rând .
  3. Mineritul are impact mic asupra economiilor locale, şi de cele mai multe ori sfârşeşte prin a le amaneta viitorul .

259. **[Update: 10 oct 2013]**
Avertisment pentru Roşia Montană: Tragedia de la Barajul Vaiont (VIDEO). Ce se întâmpla când “geniul” ingineresc e invins de natură. Atenţie Abrud, Câmpeni, Bistra…
260. Serviciile secrete rup tăcerea în cazul Roșia Montană
261. Cum s-a îngropat dosarul „Roşia Montană”. AURUL, la schimb cu aderarea la NATO
262. ICOMOS solicită imperativ statului român salvarea patrimoniului cu semnificație excepțională de la Roșia Montană
263. Ministrul Agriculturii şi directorul Institutului de Geologie, la Comisia pentru Roşia Montană – See more at: http://stiri.tvr.ro/ministrul-agriculturii-si-directorul-institutului-de-geologie–la-comisia-pentru-rosia-montana_35776_video.html#view
264. Fostul director al ANRM: R. Berceanu a decis transferul licenţei de explorare pentru Roşia Montană
265. „Există un dosar Roşia Montană. El trebuie redeschis de DNA!”
266. Romania otravita. Poluarea din Romania 2013 – VIDEO AICI
267. Razvan Cimpean – Lucrurilor pe nume – VIDEO despre Rosia Montana
268. Localnici din Roşia Montană: Episodul 1: Remus Cenuşa – VIDEO AICI
269. Si din nou despre Rosia Montana…

Din 2005, Romania nu mai scoate nici un gram de aur din minele sale. Motivul oficial: zacamintele sunt epuizate. Totusi, opt firme straine au primit licente de exploatare in zonele epuizate, care s-au dovedit a fi foarte bogate: contin aur in valoare de 54 de miliarde de euro. Explicatia: Au avut hartile geologice ale statului roman, ne-a spus dr. ing. Florea Neagu.

270. **[Update: 12 oct 2013]**
ATENŢIE GUVERNANŢI: Moţii se mobilizează pentru Marea Adunare de la Câmpeni! Şi scrisori deschise pentru Nicolae Manolescu (de la Paris) şi Emil Hurezeanu (de la Berlin) în cazul Roşia Montană
271. Suprafete concesionate de ANRM pentur exploatarea după gaze de șist
suprafete-concesionate-de-anrm-gaze-sist
272. Comisia specială pentru Roşia Montană a audiat mai mulţi experţi. Ediţie Specială TVR News
273. Apar mișcări majore în țară:
a. Marş pentru Basarabia – UNIREA FACE PUTEREA
b. Romanii apara Vasluiul – Pe aici Nu Se Trece !
c. MAREA ADUNARE DE LA CÂMPENI – 19.10.2013 // Apusenii se ridică pentru Roşia Montană!
Există deja ceva poli de nemulțumire. Nu știu acum cum se vor coagula toate aceste mișcări.
274. Rosia Montana, un loc la marginea prapastiei – VIDEO AICI
275. GAZ DE ŞIST : Nu va exista revoluţie în Europa
276. Gazele de sist !!!! Dovada pentru Ponta ! Grupul de rezistenta din Barlad ! VIDEO
278. Recordul absolut la Minciuni-Viteză stabilit de şefii RMGC şi susţinătorii lor
279. Braşov. Flashmob împotriva proiectului Roşia Montană – Galerie foto
280. În atenția parlamentarilor care vor lua în serios inițiativa legislativă a impostorului Crin (1)
281. 13 octombrie 2013 – MIZERIA E MARE. CURĂŢENIA VA DURA! Protestele CONTINUĂ!
282. Wikipedia – 2013 Romanian protests against the Roșia Montană Project
283. Album foto – Intalnire cu Petre Roman si parlamentarii de la PNL Brasov.
284. Flashmob Brașov pentru Roșia Montană
285. **[Update: 13 oct 2013]**
Lista trădătorilor, cu poze
286. …cu 2 asemenea comisari si cu legi fara portite pentru smecheri, Romania poate incasa la buget, anual, mai multi bani decit ar aduce exploatarea criminala de la Rosia Montana!!!

287. Violente dupa interventia Prefectului Brasovului la fata locului, Proteste Rosia Montana

288. Un protestatar brașovean e luat pe sus de jandarmi
289. Jandarmii au bruscat manifestantii la comanda prefectului de Brasov.
290. **[Update: 15 oct 2013]**
Miscarea Rosia Montana s-a supt În schimb, deși în Brașov au rămas tot mai puțini, au devenit tot mai înverșunați. Felicitări.
291. Gaze de șist sub mormîntul lui ȘTEFAN cel Mare și Sfînt

.292. Brașovenii se mută cu cortul în fața Prefecturii: Ne mutăm cu cortul la Prefectura Braşov – Uniţi salvăm Roşia Montană ! + JOS Mohaci !

293. PrinBrasov.com: Incidente cu jandarmi la protestul anti-RMGC de la Braşov
294. Prefectul Braşovului, cel care a ordonat alungarea protestatarilor de pe stradă, e genul de om pe care-l bate nevasta
295. TIMIŞOARA. Manifestanţii împotriva proiectului Roşia Montană s-au mutat la cort, în Piaţa Unirii
296. Just in case
Cabinet prefect Mihai Mohaci
Telefon: 0268-419277
Fax: 0268-475105
e-mail: cabinet.prefect@prefecturabrasov.ro
297. UPDATE. Braşov. Ce spun prefectul şi jandarmii despre incidentele de aseară Vezi ce a fost acolo.
298. S-au instalat deja corturile în fața Prefecturii Brașov
protest-rosia-montana-brasov-corturi-prefectura-jos-mohaci

299. Reclamele RMGC de la TV au fost interzise.
Mediafax: 11 spoturi de promovare a proiectului Roşia Montană, oprite de la difuzarea pe TV de CNA
Realitatea: CNA INTERZICE reclamele pentru exploatarea ROŞIA MONTANĂ
Hotnews: CNA intrerupe publicitatea TV pe tema Rosia Montana: sute de spoturi difuzate, emisiuni sponsorizate la doua televiziuni incepand din 1 septembrie. Cand au inceput televiziunile sa reflecte mitingurile pe tema proiectului minier si cat s-a dezbatut subiectul la posturile de stiri

300. Diversiunea pe bază de amendamente
301. Manastirea PUTNA ÎN PERICOL! – Manastirea Putna, amenintata de 15.000 de explozii de dinamita
302. Abuz incredibil al jandarmilor in fata Prefecturii Brasov 15.10.2013: un jandarm îl întreabă pe unul dintre protestatari dacă este fată. foarte profesionist tipul.
303. Protestele escaladeaza in toata tara. Curajosi vasluienii de se opun Chevron și brașovenii de îndură prostia jandarmilor („ești fată sau baiat?” – bravo dobi)

304. **[Update: 16 oct 2013]**
Ştefan Marincea: Am fost informat că am fost demis din funcţia de director al Institutului Geologic

În calitate de director general al IGR, Ştefan Marincea a fost audiat, pe 8 octombrie, la Comisia specială pentru proiectul de la Roşia Montană din Parlament, el criticând proiectul de exploatare minieră, spunând că este „de nota cinci” şi că ar trebui modificat substanţial şi adaptat la practicile europene.

și

„Susţin cu argumente ştiinţifice că modul de prezentare a analizelor de către companie este viciat. Nu este un organism al statului român care să verifice aceste analize. (…) S-a vorbit de absenţa faliilor, un predecesor al meu care a semnat că nu există falie. În trei hărţi ale companiei sunt burduşite de falii. Am freatic şi falii, nu pot să pun deşeuri periculoase”, a mai declarat Marincea la comisie.

305. Outrage: Pungesti v Chevron
306. Chevron declanșează un adevărat RĂZBOI la Pungești
307. AFP: Romania anti-fracking protesters block Chevron test drilling

308. Live streaming TV Pungesti

309. Hotnews: Vaslui: Proteste la Pungesti, unde Chevron urmeaza sa amplaseze sondele de explorare / Utilajele Chevron au parasit zona. Cinci persoane spitalizate, nu exista persoane decedate
310. Realitatea: PROTEST la Pungeşti faţă de exploatarea gazelor de şist. Îmbrânceli cu jandarmii: 5 RĂNIŢI
311. Adevarul: Locuitorii din Pungeşti au format un lanţ uman în semn de protest la adresa americanilor
312. Jurnalul: Cei peste 200 de jandarmi trimişi în zonă […] i-au înconjurat pe manifestanţi, împiedicându-i să ajungă în perimetrul unde ar urma să fie amplasată platforma Chevron.
313. Adevarul: Bucureştenii, solidari cu vasluienii: „Pungeşti, venim!“ Sutele de protestatari au ajuns în faţa Guvernului, după ce au blocat centrul Capitalei. O femeie a fost agresată de jandarmi
315. VIDEO YouTube: Autoritati si jandarmi vs cetateni ce sustin Rosia Montana part 2
316. Huffington Post: RMGC’s Adverts Deemed Unlawful and Banned
317. APADOR: Pentru libertatea de exprimare NU trebuie autorizare!
318. Nasul TV: Exces de zel al Jandarmeriei la Brasov fata de protestatarii care se opun proiectului minier de la Rosia Montana

319. Se plâng că nu au locuri de muncă, dar plătesc cotizaţii consistente -Sindicatul minerilor de la Roşia Montană a plătit sute de mii de euro pe publicitate

722 de clipuri „Roşia Montană” au fost difuzate de televiziuni de când au început protestele. Publicitatea a fost plătită de Sindicatul minerilor. De unde are sute de mii de euro (doar pentru publicitate) un sindicat dintr-o zonă în care oamenii susţin că nu au locuri de muncă?

și

Să presupunem (calculele sunt minimale) un tarif de 500 de euro pe minut, şi că fiecare clip sau spot are o durată de 30 de secunde (sunt însă unele cu o durată mai mare), rezultă că, între 1 septembrie şi 6 octombrie, cei de la Roşia Montana au plătit 180.000 de euro la televiziuni.

și

Iată ce spune Dragoş Tănase, directorul RMGC citat de Realitatea.net, care a preluat o informaţie de pe yahoo.news: „Nu am înţeles, din ce am văzut până acum, care este motivul pentru care unui sindicat care luptă pentru locurile de muncă îi este refuzat dreptul la publicitate.

320. Brasov News: Tehnici de intimidare ale Jandarmeriei: Esti baiat sau fata?

UPDATE. Numele jandarmului este Doinel Ciuca. Ha, ha, o fi nume de barbat? Asta chiar a fost abuzat in copilarie.

321. 10 lucruri pe care trebuie să le știți despre #unitisalvam #rosiamontana | TOTB.ro
322. Gândul.info: Şova, despre exproprierile de la Roşia Montană: „E neimportant dacă le face RMGC sau nu”
323. CLUJUL alaturi de PUNGESTI – VIDEO YOUTUBE.
324. Muzeul Național de Geologie
325. Punct de vedere preliminar al Institutului Geologic al Romaniei- Izvoarele Galati (Izvoarele_PV_preliminar-IGR)
326. Institutul Geologic al României își reafirmă punctul de vedere exprimat în fața Comisiei speciale pentru avizarea Proiectului de lege privind Roșia Montană PDF – COMUNICAT-DE-PRESA-IGR-10.10.13
327. Starea Națunii: Unde a dispărut dosarul Rosia Montană? Dosarul “Roșia Montană” a fost identificat, are nr. 11/P/2003. Imagine via Starea Națiunii.
rosia-montana-death-march
PDF via Starea Natiunii: Nota privind problematica minei ROŞIA MONTANĂ.
328. The European Commission is wrong about Romania’s Rosia Montana mining project

329. VIDEO – Why Not Chevron? Chevron deliberately polluted in Ecuador and poisoned thousands. Found liable for $18 billion and refusing to pay, they are a corporate criminal on the run.

330. **[Update: 17 oct 2013]**
Legea Rosia Montana APROBATA azi
331. Parlamentul se dezice de Roșia Montană – face o lege generală

Comisia parlamentară specială a schimbat nu doar numele legii, ci şi obiectivul acesteia. Actul normativ va fi o lege generală referitoare la toate exploatările de aur şi argint.

332. Chevron SUSPENDĂ explorarea de la Pungeşti

Reprezentanţii companiei Chevron au anunţat, joi, că suspendă activitatea privind explorarea gazelor de şist în localitatea vasluiană Siliştea, în urma protestelor din ultimele patru zile. De asemenea, tot joi a avut loc o şedinţă a Consiliului Local din Pungeşti în care s-a decis interzicerea explorării şi expoatării gazelor de şist în comună.

333. Bunicuţa care se bate cu gazele de şist în Banat
334. Ce modificări a adoptat Comisia specială la proiectul privindRoșia Montană

Comisia specială care se ocupă de analiza proiectului minier de la Roșia Montană a adoptat, joi, opt amendamente ale Legii privind unele măsuri aferente exploatării minereurilor auro-argentifere din perimetrul Roșia Montană.

335. Geamăna – video de Tică Darie
336. Roşia Montană. PSD, PPDD şi PC au votat în şedinţă SECRETĂ în favoarea exploatării.
337. Primele reactii dupa rascoala din Pungesti: Chevron da o lectie de PR premierului Romaniei
338. Gandul: Ministrul Culturii, bruscat de protestatarii Roşia Montană în Centrul Vechi. Avea si luneta deja sparta cand a plecat dintre protestatari.
339. **[Update: 18 oct 2013]**
Protest anti-fracking în Canada: arestări, lacrimogene, maşini incendiate, violenţă | TOTB.ro
340. Cadoul Ponta in imaginea de mai jos. Sursa.

ponta-reporters
341. **[Update: 19 oct 2013]**
Duminică ne strângem iar, solidari cu #rosiamontana – 20 octombrie
2013

proteste-rosia-montana-20-octombrie

342. Analiză a Ing. Apostol Doru legat de cantitatea de minereu și adevărata valoare a Roșiei Montane. (Rosia Montana Calcul Zacaminte – rar) (Nota: 6.3 mii de miliarde nu sunt egale cu 6.3 trilioane)

343. Erwin Albu, unul dintre protestatarii brașoveni plecați la Roșia Montană în data de 19 octombrie zice pe Facebook:

Albu Cristian, liderul sindicatului „VIITORUL MINERITULUI” a fost deosebit de ostil şi îndemna pe ceilalţi susţinători ai proiectului să vocifereze împotriva noastră. Ba chiar a susţinut cu falsitate că a fost agresat.
Am plecat spre Câmpeni la marea adunare.

344. Carpathian Gold vrea să deschidă trei exploatări de aur şi cupru în Hunedoara

Potrivit acestuia, metoda de exploatare va fi prin flotaţie, fără să se folosescă cianuri, şi va rezulta un aliaj de cupru cu aur, fiind vorba despre „două mine de suprafaţă în regim de carieră şi una de subteran, prin mijloace moderne care presupun prăbuşirea minereului şi extragerea lui în totalitate prin metode care nu s-au folosit până acum în România

și

Concesiunea de la Rovina este situată în Munţii Apuseni, la circa 20 de kilometri de Roşia Montană.

și

Concesiunile învecinate sunt deţinute de companii canadiene sau de statul român. Astfel, proiectul minier de la Roşia Montană este dezvoltat de către Roşia Montană Gold Corporation, controlată de grupul canadian Gabriel Resources. În aceeaşi zonă, compania canadiană Eldorado Gold deţine concesiunea minieră de la Certeju de Sus. Situat în vecinătate este şi depozitul de cupru de la Roşia Poieni, cel mai mare din România. administrat de societatea de stat Cuprumin. Cu resurse estimate la 900.000 tone, la Roşia Poieni sunt concentrate 60% din rezervele de cupru ale României.

345. Marea adunare a motilor de la Campeni – Live pe NASUL TV

346. Discurs istoric: Petru Borodi in comisia parlamentara pentru Rosia Montana. Cuvinte de Aur in razboiul Aurului ! – VIDEO

347. Cronologia evenimelelor pe scurt (engleză):Rosia Montana and Dirty Politics

While the politicians and mining companies shouted job creation, a global movement started shouting cyanide – and for good reason. In year 2000 Romania added to its resume the worst environmental disaster in Europe since Chernobyl went nuclear in 1986 – when a dam in Baia Mare cracked due to heavy rains and snow melt.

și

The proposed waste deposit at Rosia Montana is set to be 130 times larger than that of Baia Mare, so selling this ecological, social, and cultural bomb to the Romanian public was always going to be tricky for the investors who are set to profit billions from the project.

și

The PR Company working for Gabriel Resources have also been quick to contact foreign journalists when protests are published in a respected foreign title; after publishing a report in a British national newspaper that was shared over 13,000 times, they duly contacted me.[…]

They also suggested it best if all information is straightened out by them “before any articles are published” regarding Rosia Montana.

și

Stefan Marincea, General Manager of the Geological Institute, accuses the company RMCG (Rosia Montana Gold Corporation) of falsifying the geological maps to hide the terrestrial fissures from the Corna valley watershed. He pointed out that for a similar action, a company lost its licence in Canada

și

On October 16 RMGC sent the Special Committee a list of officials who profited financially from the company. The President of the Committee, Darius Valcov, insisted that law could not allow him to make the list public. Valcov told website pesurse.ro, “I can’t publicise the list – I’d be breaking the law’. The government also refuses to publish the contract they signed with Gabriel Resources. Monica Macovei, a former Minister of Justice, publically declared her belief that the license had expired. The Rosia Montana story seems littered with curious figures, missing documents, back patting, and murky politics – and Romanians have become fed up with it.

348. Despre gazele de șist Vaslui: Premierul Victor Ponta susţine că adevărata protecţie a mediului nu se face prin acţiuni care fac trafic pe reţelele de socializare sau audienţă la televizor.
349. Victor Ponta: Am vazut ca e un grup extremist care incearca sa creeze o provocare si violenta la Cimpeni. Vom lua masuri

Sambata, in orasul Cimpeni, considerat capitala „Tarii Motilor”, va avea loc o adunare populara de protest organizata de Asociatia Pro Muntii Apuseni sub genericul „Uniti salvam Rosia Montana! Uniti salvam Muntii Apuseni!”.

Acestia solicita respingerea de catre Parlament a proiectului de lege privind masurile aferente exploatarii minereurilor auro-argintifere din perimetrul Rosia Montana, interzicerea prin lege a utilizarii cianurii in activitatile miniere din Romania, includerea Rosiei Montane pe lista tentativa a Romaniei pentru UNESCO, asumarea de catre Guvern a expertizei si a punctelor de vedere referitoare la proiectul minier exprimate de Academia Romana, Asociatia Ad Astra, Institutul Geologic Roman, Ordinul Arhitectilor din Romania, Casa Regala, Biserica Ortodoxa Romana, Biserica Unita cu Roma, Greco-Catolica, precum si a celorlalte biserici crestine din Romania si a expertilor independenti.

350. Rezistenta Pungesti | 18-19 octombrie 2013

Urmeaza marea adunarea de la Pungesti, in tandem cu marea adunare de la Campeni.

351. În atenția tuturor celor care se află în autocarele ce se îndreaptă către Câmpeni și/sau Pungești.

În atenția tuturor celor care se află în autocarele ce se îndreaptă către Câmpeni și/sau Pungești.

Pentru a fi în legalitate, sunt necesare următoarele documente:

– COMANDĂ DE TRANSPORT (CONȚINE ȘI RUTA)
– LISTĂ PASAGERI
– ACTELE AUTOVEHICULULUI
– ATESTAT ȘOFER (PENTRU TRANSPORTUL DE PERSOANE)
– DIAGRAME (PE 28 ZILE + SĂPTĂMÂNA ÎN CURS)
– FOAIE PARCURS SAU INTERBUS (DE LA ARR, TREBUIE OBȚINUTĂ ÎNAINTE DE EFECTUARA TRANSPORTULUI)
– AVIZ PSIHOLOGIC ȘOFER
– ASIGURARE BAGAJ
– ASIGURARE CĂLĂTORI
– CLASIFICARE AUTOCAR (OBȚINUTĂ DE LA RAR)
– COPIE CONFORMĂ (LICENȚĂ OBȚINUTĂ DE LA ARR CU NUMĂRUL AUTOCARULUI)
– R.C.A
– ROVIGNETĂ
– FOAIE ÎN PARBRIZ CU MENȚIUNEA: CURSĂ OCAZIONALĂ

352. ULUITOR: PONTA merge în SUA să discute cu şefii Chevron
353. LIVE – ÎN DIRECT | Transmisiune LIVE din Pungești
354. Ponta: Am decis prelungirea cu 30 de zile a mandatului Comisiei pentru Roşia Montană
355. Vaslui: Cu noi este toata tara! (foto)

“Pe Aici Nu Se Foreazã!”

și

La Pungesti a ajuns asearã regizorul polonez Lech Kowalski. Acesta a fost prezentat protestatarilor si a fost primit cu aplauze si ovatii. Lech Kowalski este regiorul si producãtorul filmului Drill Baby Drill, un film despre protestele anticorporatiste împotriva exploatãrii gazelor de sist din Polonia si SUA. Filmul va fi proiectat astãzi la Pungesti!

356. O întrebare de 1,8 miliarde de dolari: de ce nu vor ruşii de la Gazprom concurenţa americanilor de la Chevron în România

1,8 miliarde de dolari plăteşte România anual pe gazele pe care le importă de la ruşi. 20% din consumul necesar într-un an provine de la distribuitorii Gazprom. Dependenţa energetică a României de gazul rusesc este mai redusă decât a altor ţări, în condiţiile în care Macedonia şi Serbia, spre exemplu, depind în proporţie de 100% de Gazprom şi distribuitorii săi, Bulgaria în proporţie de 90%, iar Polonia în proporţie de peste 60%.

și

…implicarea în proiect a americanilor de la Chevron nu se traduce atât prin încercarea Bucureştiului de a-şi asigura independenţa, cât prin opţiunea de securitate energetică pe care o face România între Rusia şi Statele Unite.

și

Un al doilea aspect de menţionat este raportul cost/beneficiu pe care îl au românii în urma acestor exploatări. Dincolo de un preţ scăzut la gaz, comunităţile din zonele unde sunt trasate perimetrele gazeifere se consideră excluse de la profit. Asta în condiţiile în care, în România, banii merg la stat, iar cetăţenii pot fi expropriaţi fără să poată contesta decizia. În SUA, banii merg mai întâi la cetăţenii care au drept de proprietate asupra resurselor minerale găsite pe terenurile lor.

357. Exclusiv | Avem 6.000 de tone de aur, adică 250 de miliarde de euro!

358. PROCLAMAȚIA de la Câmpeni – 19.10.2013
proclamatia-de-la-campeni-19-octombrie-2013

359. Gazele de șist și brevetul furat

“De ce nu exploatăm noi gazele de șist? Fiindcă nu avem tehnologia” – explică premierul Victor Ponta. Ironia face, însă, că forajul la foarte mare adâncime a fost făcut posibil de un român. Inginerul Ion Basgan (http://ro.wikipedia.org/wiki/Ion_%C8%98t._Basgan) a brevetat în 1934 o metodă revoluționară de forare, preluată rapid de companiile americane. Atâta doar că, după război, nimeni nu i-a plătit nici un fel de drepturi de autor inventatorului.

360. În Canada aborigenii Frist Nations se opun exploatării cu gaze de șist și guvernul canadian aintervenit în forță. Ponta zicea că el e prea blând și că în alte părți protestatarii iau bataie la greu. UN Urged To Declare Canada’s Treatment Of Aboriginals ‘Genocide’ (află mai multe despre ce zice Ponta de aici)

361. **[Update: 20 oct 2013] – noua zi de mari proteste**
Colecție foto cu brașovenii care au fost la Marea Adunare de la câmpeni: Rosia, nu uita, Brasovu-i de partea ta!
marea-adunare-campnei-19-octombrie-2013-brasovu-i-de partea-ta
362. FOTO Proteste Roșia Montană, duminica a opta – Ponta, cel mai hulit politician

Momente de tensiune au existat și cand s-a pus coloana in miscare, dar rațiunea și-a spus cuvântul de ambele părți, iar jandarmii si protestatarii au evitat violentele pe care nu si le dorea nimeni.

363. Ha, minerii mint cu nerușinare: Nu sunt ONG-urile cele care condus protestele și nu e vorba de extremiști sau oameni violenți. ONG-urile aduc violența în Apuseni!
364. SaveRosiaMontana Brașov în vizită la Roșia Montană – 19 oct. 2013 – VIDEO
365. MyTEX: 50 de braşoveni au fost „moţi”
366. Urmărește LIVE protestele pentru Roșia Montană din București
367. Proclamatia de la Campeni – 19 octombrie 2013
368. Marea Adunare de la Câmpeni – VIDEO – Imnul moților pentru Roșia
369. ELDORADO GOLD, INTERNATIONAL GOLDFIELDS, GABRIEL RESOURCES, ESMERALDA-EUROGOLD și CARPATHIAN GOLD. Sunt cei 5 Regi ai Aurului din România
370. PLAYLIST melodii pentru Roția Montana – VIDEO
371. PROCLAMATIA DE LA PUNGESTI (Detalii)
372. Asocierea proiectului de la Rosia Montana si a exploatarii gazelor de sist s-ar putea dovedi nefasta. Contraargument.
373. Ştefan Marincea, directorul demis al Institului Geologic: La Roşia Montană sunt 19 falii seimice care pun în pericol bazinul de decantare. Hărţile au fost falsificate
374. Victor Ponta Sluga RMGC – VIDEO

RMGC a obţinut un aviz favorabil, în 2011, de la Institutul Geologic Român pentru exploatarea de la Roşia Montană. Fostul director Ştefan Grigorescu, care a semant avizul, susţine că în zona unde ar urma să se facă exploatarea nu există falii seismice care să pună în pericol securitatea bazinului de decantare. Documentul, care este obligatoriu, pentru obţinerea avizului de mediu, este unul fals, susţine directorul demis al IGR, Ştefan Marincea, care afirmă, într-un interviu pentru gândul, că în Zona Roşia Montană s-a constatat că ar exista 19 falii care pun în pericol bazinul iazului de decantare.

și

Există fisuri şi falii pe bazinul de decantare. Faliile asigură o comunicare facilă între şlamul cianurat cu multă apă din viitorul bazin şi pânza freatică. Ceea ce este foarte grav, pentru că din cauza situaţiei formaţiunilor geologice din regiune va fi afectat direct oraşul Abrud

și

Chiar dacă cei de la Roşia Montană Gold Corporation susţin că nu există falii, nu există fracturi, nu există pânză freatică, echipa noastră a spus contrariul. Există fisuri şi falii pe bazinul de decantare. Faliile asigură o comunicare facilă între şlamul cianurat cu multă apă din viitorul bazin şi pânza freatică. Ceea ce este foarte grav, pentru că din cauza situaţiei formaţiunilor geologice din regiune va fi afectat direct oraşul Abrud. De acolo, din bazinul Văii Corna, se alimenatează acviferele care sunt interceptate de forajele care alimentează cu apă oraşul Abrud

375. Roșia Montană: Gefährlicher Polit-Zirkus um verfassungsfeindliches Gesetz
376. FOTOGALERIE A 8-a duminica de proteste impotriva proiectului Rosia Montana in Capitala: Mii de manifestanti au marsaluit pana la Parlament si inapoi la Universitate
377. Serving a Corporate Agenda: Canada’s RCMP Brutalize Indigenous People for Opposing Fracking on Their Land
378. Dezvăluire bombă: A fost găsit raportul experţilor de la Oxford, “pierdut” de Ministerul Culturii. Concluziile şterg pe jos cu propaganda RMGC: Roşia Montană îndeplineşte criteriile UNESCO!

379. Walk a mile in the shoes of a nation crying to end cyanide mining, fracking and political abuse
380. Aplicarea proiectului RMGC va lichida peste 5.000 de locuri de muncã!
381. Rosia Montana protest in Cluj. 20.10.13 – coelcție foto Facebook
382. Exclusiv: Mănăstirea Putna spune Nu prospecţiunilor geologice pentru gazele de şist. O firmă infiltrează cu sulf hidrogenat apa freatică din jurul sfântului lăcaş (Video)
383. Protest Salvati Rosia Montana in Karlsruhe, azi 20.10.2013
384. Pr Vasile Laiu in fata jandarmilor de la Pungesti (sursa – BârladOnline)
385. Ce faci când Jandarmeria te abordează cu „Ia-l, bă, pe ăla!”? Cum contestezi procesul verbal.

386. **[Update: 20 oct 2013] – noua zi de mari proteste**
the Guardian: Chevron suspends shale gas exploration plan in Romanian village after protest

387. PROTEST – Eugen David şi roşienii alături de Braşov pe 27 octombrie
388. EXPLORARI DE GAZE DE SIST IN JUDETUL SIBIU!!!!
389. TV Pungesti – U Stream
390. Legea – un târg politic pe viitorul României
391. Învins în stradă, Ponta schimbă strategia. De ce s-a retras Jandarmeria de la marşuri. Stroe, cât de iresponsabil eşti? VIDEO: Cluj, Bucureşti, Câmpeni (melodiile care îi cheamă pe moţi la luptă)
392. DEVA comemoreaza victimele de la Certej din 1971
393. **[Update: 22 oct 2013] **
Declaraţie scandaloasă a ministrului Dan Şova

„Dumneavoastră aţi auzit de oameni care să fi mers în concediu la Roşia Montană? Cineva să îşi ia familia, copiii şi să meargă la Roşia Montană două săptămâni? Eu nu am auzit pe nimeni care să fi mers la Roşia Montană”

394. 21 oct 2013 – Bicicliștii Brașoveni pentru Roșia Montană – Galerie Foto Facebook
395. Golanii de la Cluj | 20oct2013
396. Protest la Casa Albă față de Roșia Montană!
397. Ce spune Ponta despre protestele față de Roșia Montană din fața Casei Albe
398. Cum a ajuns Chevron la Bârlad
399. Cucuveaua a cantat deja pentru actuala clasa politica
400. Seven Charged with Corruption over Shale Gas in Poland
401. Victor Ponta, in SUA: Guvernul e decis sa continue toate explorarile de gaze neconventionale/ Am primit „intentii foarte clare” de investitii din partea companiilor americane
402. Petiţie în Canada, pentru stoparea mineritului distructiv în România | TOTB.ro

403. Gaze de sist: S.c. Prospectiuni S.A. se comporta ca o gashca de talhari in ‘zona saseasca’ din Ardeal

404. Protest inedit la Alba Iulia- Acțiunea Televizorul a demarat!
405. PROTOCOL. Zeci de milioane de USD de la RMGC pentru Ministerul Culturii, doar după primirea avizelor

Un protocol încheiat între Roşia Montană Gold Corporation şi Ministerul Culturii a fost făcut public după ce Tribunalul Bucureşti a permis organizaţiei ActiveWatch să execute silit Ministerul Culturii. Mai exact, instanţa a obligat ministerul să pună la dispoziţia organizaţiei acordul semnat în timpul guvernului Boc.

406. PROTOCOLUL DE 70 MILIOANE DE DOLARI DINTRE RMGC ȘI MINISTERUL CULTURII
407. Patrimoniul şi patriotismul în Apuseni. Povestea de la Crişcior | TOTB.ro
408. UN NOU TUN MARCA PONTA$BASESCU. CE REDEVENTA CREZI CA PRIMIM DE LA CEI CARE VOR EXPLOATA GAZELE DE SIST?!!

Am aflat motivul pentru care contratele cu firmele care vor exploata zacamintele sunt trecute la secret – aproape toate – si anume redeventa jenanta…! Acum stim de ce Ponta ii ameninta pe protestatari cu bataia!!!

409. GAZELE DE ŞIST, vândute IEFTIN de statul român. Ce prevede contractul cu Chevron

„Contractul de explorare, dezvoltare şi exploatare” a gazelor de şist se desfăşoară pe o perioadă de 30 de ani, cu posibilitatea de prelungire cu încă 15 ani. Mai mult, redevenţa încasată de statul român este de doar 3,5 %.

410. Sub clădirea Parlamentului se află multe zăcăminte.
rmgc-parlament-chevron-zacaminte-protest

411. Protest spontan in interiorul consulatului din Chicago cu ocazia vizitei lui Victor Ponta in SUA
412. Morţii se plimbă la Roşia Montană. La Realitatea la Raport, ora 21.00
413. Dan Şova: ”Noi suntem o adunare de infractori şi de incompetenţi şi ne asumăm treaba asta”
414. Stop The Poisoning and Destruction of Our Environment – We All Share The Planet! Stop giant cyanide mining project!
415. PRIVITI CE-A FACUT CHEVRON-UL IN ECUADOR!

416. Atac la cianură! Soluţie ecologică românească pentru Roşia Montană

. Mai multe pe Stiinta si tehnica

417. Resurse. În acest moment, există 60 de perimetre în toată ţara în care se caută petrol şi gaz. Harta gazelor de şist din România. Iată ce a facut Chevron în Ecuador. Te aștepți să facă altfel aici?

Lista ANRM include 59 de acorduri petroliere semnate (gaze sau ţiţei). Un număr de zece dintre acestea sunt amplasate în bazinul Mării Negre. Restul sunt teoretic candidate în categoria posibilelor explorări de gaze prin fracturare hidraulică. Multe locuri, precum cele de la graniţa judeţelor Vaslui şi Galaţi sau zona 2 Mai-Vama Veche, ce aparţin Chevron, se află fie în zone turistice, fie în arealuri protejate pin proiectul Natura 2000.

418. PRIVITI CE-A FACUT CHEVRON-UL IN ECUATOR!
419. Contaminación con “cianuro de mineras provoca éxodo masivo de campesinos en altiplano de Bolivia”
420. Sãtenii luptã, primarul se distreazã!
421. Se impune tratarea de URGENTA a populatiei României, impotriva bolii Ponta!
ponta-stop-fereste-de-cianuri

422. **[Update: 29 oct 2013] **
Nu suport minciunile

Pentru că revolta lor e genuină, și ar putea să se îndrepte către adevăratele probleme create de un regim de stînga care ne-a educat vreme de 66 de ani. Corupția, hoția și toate cele ce decurg de-aici.

423. Am mai mult respect pentru „huliganii” de stadion decat pentru protestatarii salvatori de natie.
424. La Braşov a început să le fie frică
425. Jandarmeria a curățat trecerea de pietoni de pe mureșenilor la protestul din 27 octombrie 2013
426. Stire TVS Brasov protest Rosia Montana 27.10.2013
427. ROŞIA MONTANĂ, violenţe la Braşov. Protestatar bătut de jandarmi: „Am încasat cât au vrut”
428. Ce trebuie sa stii daca esti dus cu forta la Politie
429. Thousands march in Romania against shale gas, gold mine
430. Brașov. Protestul anti Roșia Montană nu a mai fost unul pașnic – Galerie foto
431. Help to BAN Fracking in Romania!
432. Cher despre Chevron: Drive Past Chevron Until They Fix Their Mess in Ecuador
433. BARBU ȘI-A PRIMIT LUNETA ÎNAPOI, DAR N-A VRUT-O
434. **[Update: 01 nov 2013] **
CIVICA GALATI – ANTIDOTUL
435. Pungeşti – Chevron. Scorul antişist: 3-1

436. Willy Schuster drum blocat Mosna – firmele care exploatează gaze de șist sunt acuzate că încalcă proprietatea privată în mai multe zone din țară
437. **[Update: 04 nov 2013] **
London Flash Mob for Rosia Montana
438. Martor ocular la violenţele jandarmilor de la Cluj. VIDEO cu un şef de jandarmi isteric.
439. Incepe primul mars autorizat la Brasov
440. REPORTERII REALITĂŢII: Drumul Oaselor, la Roşia Montană. Unde sunt duşi morţii din sat

441. CAPTURA STATULUI LA PURTATOR – 43 de nume sonore pe lista neagra a exploatarii Rosia Montana
442. VIDEO Cum i-au luat pe sus jandarmii pe protestatarii din centrul Clujului.
443. **[Update: 10 nov 2013] **
Flashmob Bv – o acțiune Save Roșia Montană
Bonus: foto via
flashmob-rosia-montana-9-nov-2013-brasov
444. Protest Roșia Montană Brașov 10 noiembrie 2013
445. **[Update: 11 nov 2013] **
Raportul final al Comisiei Roșia Montană – cer respingerea și modificarea legislației. Pare că se cere o amânare. (PDF – raport-rosia-montana- Pe Surse)
446. Banner Uniti Salvam Rosia Montana Brasov
uniti-salvam-rosia-montana-leaderboard-grup-brasov
447. O victorie a la Pyrrhus

Pe scurt, proiectul RMGC e rău, e o chestie de care se fac vinovaţi toţi (să nu facă pe niznaii pedeliştii, sunt la fel de rău ca Ponta băgaţi în chestia asta). Dar, profitând de faptul că atenţia mişcărilor civice era concentrată pe acest subiect, alde Ponta şi complicii au găsit timp să bage economia în şanţ, prin măriri succesive de taxe şi impozite care au trecut oarecum neobservate.

și

Dacă acum aveţi impresia că vă întârzie salariile (şi le întârzie, şi prin publicitate, şi prin PR şi prin presa de maxim umor) să vedeţi cum o să fie când se cară marile corporaţii. Nu că li s-a interzis forajul ci că e mai ieftin în altă ţară.

448. Nuntă în Apuseni – Utopie. Save Roșia Montană Brașov
449. Roșia Montană sau Galați, tot un drac!
450. Drepturi si obligatii ale cetateanului si ale jandarmului (GHID PRACTIC)
451. **[Update: 12 nov 2013] **
Proiectul de lege pentru Roşia Montană, RESPINS de Comisia Specială. Vezi RAPORTUL
452. **[Update: 14 nov 2013] **
Uniți Salvăm – Poeți pentru Roșia Montană
453. **[Update: 15 nov 2013] **
Americanii despre Roșia Montana…. TRANSMITE MAI DEPARTE TUTUROR ROMÂNILOR!
454. Aroganta lui Buzatu (foto, video)– “dacã apa va fi contaminatã, n-aveti decât sã beti câte un rachiu!“.
455. Maia Morgenstern şi Mihai-Gruia Sandu, intimidaţi de un comando RMGC. Compania îşi recunoaşte înfrângerea.
456. Cum opresti jandarmii din filmat – Protest Rosia Montana – Cluj 10.11 – VIDEO
457. Maia Morgenstern, agresată de susținători RMGC
458. Precizare cu privire la modificarile Legii 255 privind exproprierile
459. Ponta, distrugatorul Romaniei – gazele de sist – VIDEO
460. Parlamentarii romani la munca
parlamentarii-romani-muncind

461. Postacii RMGC prinși în acțiune
Imagini publicate de NWRADU sunt mai jos. Felicitari!
rmgc_comentarii-620x302
rmgc_serverrmgc_whois-620x208
462. Cetățenia și Roșia Montană
463. **[Update: 16 nov 2013] **
VICTORIE la MOSNA! Protestatarii inving s.c. PROSPECTIUNI S.A.! (GALERIE FOTO)
Poza via NeuerWeg.ro
PB169001dec5 (Large)
464. **[Update: 17 nov 2013] **
MASINA DE LA PROSPECTIUNI DA PESTE OAMENI – NOVA TV MEDIAŞ
465. FOTO PRIMA ORĂ: 17 Maşini aparţinând Prospecţiuni SA au fost găsite cu cauciucurile tăiate
466. **[Update: 19 nov 2013] **
Senatul a respins proiectul de lege privind Rosia Montana/ Ilie Sarbu: Cei ce au dat semnaturi in dosarul Rosia nu vor avea sarbatori linistite/ Raportul a fost trimis la Parchetul General
467. **[Update: 20 nov 2013] **
Ziarul Financiar: Raportul Roşia Montană, analizat de Secţia de urmărire penală a Parchetului General
468. **[Update: 25 nov 2013] **
Lupta pentru Roşia Montană continuă. “Afacerea Roşia Montană” a ajuns ieri la Paris şi e în drum către New York. Astăzi ne vedem la Braşov
469. Lansare carte „Afacerea Roşia Montană” Mihai Gotiu
470. Trei sute de oameni au protestat la Cluj și Câmpeni împotriva proiectului de la Roșia Montană
471. **[Update: 26 nov 2013] **
MIDNIGHT SABOTAGE WITH TRANSYLVANIA’S ANTI-FRACKING ACTIVISTS

Hans claims that half a dozen laws are being breached by Prospectiuni in their gas exploration, including ones that restrict testing being carried out too close to homes, and others related to permits and trespass.

and

The crowd marches to the road to tear out more seismic wires in full view of the policemen, who stand watching. Residents who had been too scared to talk the day before now stand outside their houses, cheering and clapping on the protesters in delight. “Honestly, I feel sorry for them,” one of the officers tells me, as they stand by and allow the protesters to rip out a mile of bright orange cabling, dragging it through the dust on their way back to the village. “What the company is doing here, well, it is just wrong. Actually, it’s illegal,” he whispers.

472. Cum m-am trezit cu Jandarmeria pe cap dupa lansarea cărţii cu Roşia Montană la Braşov (FOTO & VIDEO)
473. **[Update: 25 nov 2013] **
Alertă: Guvernul aduce din nou cianura în Parlament

“Aceste amendamente crează un precedent legal la care grupuri oligarhice doar visează: declararea unei activităţi economice profund distructive drept proiect de interes public deosebit. Guvernul confundă interesul public cu cel de partid, aruncând România în rândul naţiunilor complet subordonate grupurilor de interese”, a declarat Ştefania Simion, consilier juridic Alburnus Maior.

474. Politicienii incep sa isi dea seama de puterea protestatarilor: Eco-anarhiștii vor să strice serbările de 1 Decembrie de la Alba Iulia

475. **[Update: 03 dec 2013] **
Hotnews: Oficial: Chevron a reluat operatiunile de explorare la Pungesti
476. Realitatea: Noi proteste la PUNGEŞTI. Jandarmii au intervenit în forţă. ŞAPTE săteni, duşi la POLIŢIE UPDATE
477. Naționalizarea de la Pungești
478. Tentația revoluționarului RoșMontan
479. Și una despre Pungești
480. La Pungesti unii jandarmi rad tamp, fara sa ii intereseze ca blocheaza accesul oamenilor pe propriul pamant. chevron va fi tinut minte pentru asta.
481. Pungesti: un nou motiv de cearta
482. Corporația RMGC, urmărită penal într-un amplu dosar de spălare de bani. Sursa.
483. Vești de la Pungești: ”E scenariu de război aici” | TOTB.ro – Think Outside the Box
484. **[Update: 04 dec 2013] **
Cât ne-a costat acțiunea jandarmeriei la Pungești? Cât a câștigat Chevron și cât a pierdut jandarmul.

Compania americana Chevron a facut o economie importantă apeland la serviciile Jandarmeriei Romane (institutie platita din bani publici) pentru acțiunea în forță de la Pungești.

si

Daca o firma de paza privata ar fi asigurat patrunderea reprezentantilor Chevron la perimetrul concesionat de la Pungesti, atunci costurile s-ar fi ridicat la cel putin 240.000 euro, in conditiile in care cei 1.000 de agenti ar fi stat peste 24 de ore in zona. Costul mediu cerut de o firma de paza la evenimente este de circa 10 euro+TVA pe ora.

484. **[Update: 05 dec 2013] **
MIC DICȚIONAR DE PROPAGANDĂ: ROȘIA MONTANĂ GC
485. Esti actionar al ROMGAZ SA? Cred ca tocmai ai fost tepuit….
486. **[Update: 06 dec 2013] **
#RosiaMontana-#Pungesti: Revolt!

487. VICE: PE CINE A PLĂTIT RMGC ÎN 2013?

488. Ponta, HUIDUIT la Cluj. Activiştii de la Roşia Montană îi cer DEMISIA. „Fiecare face ce ştie!”
489. **[Update: 09 dec 2013] **
‘Is today the day?’ Texans live in fear of fracking quakes
490. Reuters: Chevron resumes Romania shale search operations after protest
491. The Guardian: Chevron suspends shale gas exploration plan in Romanian village after protest
492. ‘Violence & Intimidation’: Chevron fracking again in Romania despite local protests – VIDEO
493. Anti-Shale Revolution: Clashes between police and fracking protesters in Romania – VIDEO
494. AVAAz.org petitie: Parlamentul Romaniei: ADOPTAREA UNEI MOȚIUNI DE CENZURĂ LA ADRESA GUVERNULUI ȘI A LEGII 666/2013
495. Greenpeace a dat startul la exploatarea aurului în curtea Parlamentului României, protestând împotriva proiectului de la Roșia Montană

496. DigitTv: FOTO Protest în curtea Parlamentului. Activiști Greenpeace din 10 țări au sărit gardul înarmați cu târnăcoape
497. Protest în Piața Universității față de explorarea gazelor de şist de la Pungeşti. Îmbrânceli între protestatari și jandarmi
498. Vice.com CUM SCAPI DE AMENZILE PRIMITE LA PROTESTE
499. 3 observații de pe margine despre Pungești
500. Românii nu prea au idee ce-s ăia jandarmi
501. **[Update:10 dec 2013] **

Legea minelor, care dă undă verde proiectului de la Roşia Montană, votată azi. Proteste în ţară

502. La Cluj, protestatarii au ocupat sediile partidelor! Așa se face! poza via Uniti Salvam
cluj-ocupa-sediile-partidelor-votare-lege-rosia-montana-10-dec-2013
503. Related: MANĂ CEREASCĂ pentru MARII CORUPŢI. ​Legea amnistierii a fost votată la secretExtra info via Realitatea.
504. VICE TRANSMITE LIVE DE LA PROTESTELE ROȘIA MONTANĂ

505. ALERTA! Astazi, Ziua Drepturilor Omului este Ziua Drepturilor Omului Corupt! Mai multe legi de natura interlopa sunt pe ordinea de zi in Parlament!

506. Lista cu parlamentari si numerele lor de telefon:
Ioan,Braşov,0744608292;
Adăscăliţei Constantin,Iaşi,0727642807;
Andea Petru,Timiş,0722303489;
Arsene Ionel,Neamţ,0744706548;
Avram Marian,Tulcea,0741010231;
Axente Ioan,Sibiu,0747064373;
Babuş Radu,Constanţa,0722211522;
Bălan Ion,Tulcea,0744309411;
Baltă Mihai,Botoşani,0722303685;
Bănicioiu Nicolae,Bucureşti,0723965206;
Bărbulescu Daniel-Ionuţ,Olt,0733558210;
Bejinariu Eugen,Suceava,0724344344;
Benga Ioan,Caraş-Severin,0744628388;
Birchall Ana,Vaslui,0726347202;
Bleotu Vasile,Vâlcea,0722303618;
Boboc Valentin Gabriel,Teleorman,0744389889;
Bogdan Gheorghe Dănuţ,Bihor,0744640076;
Bucura-Oprescu Simona,Argeş,0721781115, 0744537788;
Buicu Corneliu-Florin,Mureş,0740031202;
Călin Ion,Dolj,0723339700;
Căprar Dorel-Gheorghe,Arad,0722347106, 0722347046;
Cernea Remus-Florinel,Constanţa,0727583594;
Chiriţă Dumitru,Bucureşti,0740201070;
Chirvăsuţă Laurenţiu,Galaţi,0734339084;
Ciobanu Gheorghe,Timiş,0721370203;
Ciocan Dan,Olt,0722400509;
Ciofu Tamara-Dorina,Botoşani,0745491608, 0754549950;
Ciolacu Ion-Marcel,Buzău,0744506034;
Cosma Vlad-Alexandru,Prahova,0722653777;
Covaci Dorel,Timiş,0722233178;
Cristea Victor,Vaslui,0733557902;
Daea Petre,Mehedinţi,0726300431;
Delureanu Virgil,Olt,0744168191;
Diaconu Mihai-Bogdan,Bucureşti,0744791009;
Dima Toader,Vaslui,0769689275;
Dîrzu Ioan,Alba,0740054066;
Dobre Mircea-Titus,Constanţa,0722620600;
Dolineaschi Andrei,Botoşani,0723180890;
Drăghici Mircea Gheorghe,Argeş,0744200184, 0744348899 ;
Draghici Sonia-Maria,Bihor,0733558312, 0724095005;
Dragnea Nicolae-Liviu,Teleorman,0722274274;
Dragomir Viorel Marian,Brăila,0721209662;
Dumitrache Ileana-Cristina,Constanţa,0749165400;
Duşa Mircea,Harghita,0726200523;
Emacu Gheorghe,Iaşi,0727874577;
Enache Marian,Neamţ,0723111881;
Eparu Ion,Prahova,0723250638, 0751160514;
Florea Daniel,Călăraşi,0727277778;
Frăticiu Gheorghe,Sibiu,0745319773, 0731317773;
Găină Mihăiţă,Ialomiţa,0722308686;
Ghiţă Sebastian-Aurelian,Prahova,0722398348;
Ghiveciu Marian,Buzău,0744814346;
Gliga Vasile-Ghiorghe,Mureş,0745106888, 0755182136;
Grama Horia,Covasna,0745373643, 0733558332;
Grindeanu Sorin Mihai,Timiş,0722299880;
Gust-Băloşin Florentin,Dolj,0733558338;
Harbuz Liviu,Neamţ,0744300315;
Hrebenciuc Viorel,Bacău,0744508010;
Iacoban Sorin-Avram,Iaşi,0723461792, 0753755978;
Iancu Iulian,Bacău,0720070347, 0726200526 ;
Iane Ovidiu-Cristian,Suceava,0722237888;
Intotero Natalia-Elena,Hunedoara,0745990955, 0733312213;
Iordache Florin,Olt,0722303551;
Iriza Scarlat,Gorj,0746232222, 0735185572;
Itu Cornel,Cluj,0744646836;
Khraibani Camelia,Gorj,0762267518;
Măduţa Flavius-Luigi,Arad,0746056735;
Manda Iulian-Claudiu,Dolj,0723348934, 0761243324;
Manolache Marius,Mehedinţi,0722971297;
Marin Gheorghe,Argeş,0722-303.442;
Martin Eduard Stelian,Constanţa,0727131273;
Matei Călin-Vasile-Andrei,Maramureş,0728515944;
Mazilu Constantin Dan,Vâlcea,0748880848, 0733558336;
Mihăilescu Ion-Bogdan,Bucureşti,0729108080;
Mîrza Gavril,Suceava,0744660350;
Mitrea Manuela,Constanţa,0722303445;
Mitrea Miron-Tudor,Vrancea,0722208148;
Mocanu Adrian,Buzău,0722292161;
Mocanu Vasile,Iaşi,0723633806, 0728167089;
Mocioalcă Ion,Caraş-Severin,0722303678;
Moldovan Carmen-Ileana,Dâmboviţa,0733558317;
Marcoci Vlad,Neamţ,0746088830;
Moţ Constantin Stelian-Emil,Olt,0768275396;
Munteanu Ioan,Neamţ,0724334332;
Nassar Rodica,Bucureşti,0722285100, 0722303562;
Neacşu Marian,Ialomiţa,0722260989;
Nechita Aurel,Galaţi,0726200538;
Necula Cosmin,Bacău,0755038446, 0722717318;
Nica Dan,Galaţi,0722303552;
Nica Nicolae-Ciprian,Vrancea,0726390846, 0744871942;
Nichita Cristina,Iaşi,0744645304;
Nicolae Florian,Giurgiu,0724585747;
Nicolicea Eugen,Buzău,0722303602;
Niculescu-Duvăz Bogdan Nicolae,Argeş,0722390300;
Niculescu-Mizil-Ştefănescu-Tohme-Oana,Bucureşti,0727227700;
Nistor Laurenţiu,Hunedoara,0722308273;
Niţă Constantin,Braşov,0722159650;
Niţă Emil,Braşov,0730006633;
Nosa Iuliu,Sălaj,0726200540;
Ochi Ion,Braşov,0734889089;
Pană Adriana-Doina,Bistriţa-Năsăud,0745976942;
Pâslaru Florin-Costin,Galaţi,0722511153;
Peia Ninel,Ilfov,0747477777;
Petrache Adrian-Alin,Bucureşti,0743478468;
Petrea Dorin Silviu,Brăila,0788107001;
Petrescu Petre,Dolj,0744540029;
Petric Octavian,Satu-Mare,0744555059;
Plumb Rovana,Dâmboviţa,0728220494;
Podaşcă Gabriela-Maria,Bucureşti,0731111428;
Pop Georgian,Bucureşti,0744485950, 0733558320;
Popeangă Vasile,Gorj,0745842247, 0733558321;
Popescu Dumitru Iulian,Bucureşti,0732101269;
Răducanu Ion,Timiş,0744636041;
Rădulescu Cătălin-Marian,Argeş,0757077150;
Rădulescu Constantin,Vâlcea,0754725555;
Răţoi Neculai,Iaşi,0733263808;
Resmeriţă Cornel-Cristian,Hunedoara,0721121175;
Rizea Cristian,Brăila,0727734037;
Roman Gheorghe,Sibiu,0733558258;
Roman Ioan-Sorin,Bihor,0733558323, 0744619828;
Roman Victor,Vrancea,0744304010;
Roşca Lucreţia,Galaţi,0744472606, 0733558330;
Sava Andrei Valentin,Prahova,0744340981;
Săvoiu Ionuţ Cristian,Dâmboviţa,0722231929;
Simionescu Adrian Constantin,Teleorman,0766528636;
Şimon Gheorghe,Maramureş,0744765380;
Solomon Adrian,Vaslui,0723594895;
Şova Lucian,Bacău,0723168862;
Stan Ioan,Suceava,0722399217;
Stan Ion,Dâmboviţa,0733558202;
Stanciu Anghel,Iaşi,0722208162;
Stanciu Zisu,Dâmboviţa,0744622171;
Stănescu Alexandru,Olt,0744512653;
Stativă Irinel-Ioan,Vaslui,0728220439;
Steriu Valeriu Andrei,Călăraşi,0744323232;
Ştefan Viorel,Galaţi,0740118800;
Ştefănescu Elena Cătălina,Teleorman,0726158644;
Stragea Sorin Constantin,Timiş,0722817095;
Sturzu Mihai-Răzvan,Bucureşti,0722607467;
Suciu Vasile-Daniel,Bistriţa-Năsăud,0740063507;
Tabugan Ion,Caraş-Severin,0730653402;
Tătaru Florin Cristian,Maramureş,0733334411;
Tîlvăr Angel,Vrancea,0726300489;
Tiuch Cătălin,Timiş,0723350260;
Traicu Rodin,Mehedinţi,0726743164;
Tudorache Daniel,Bucureşti,0744540034;
Tudorie Violeta,Bucureşti,0723200992, 0745181369;
Tudose Mihai,Brăila,0722.131.710;
Uricec Eugen-Constantin,Suceava,0728889996;
Vasilescu Nicolae,Dolj,0722303575;
Vasilică Radu Costin,Argeş,0721556533, 0724028901;
Vlădoiu Aurel,Vâlcea,0745582367;
Vlase Petru Gabriel,Bacău,0722566566;
Voicu Mădălin-Ştefan,Constanţa,0722131717;
Vulpescu Ioan,Bucureşti,0723159130;
Weber Mihai,Gorj,0722555166;
Zaharcu Neviser,Tulcea,0740058776, 0722378625;
Zgonea Valeriu-Ştefan,Dolj,0728995454;
507. Legea minelor a fost respinsa. Legea a cazut! Erau necesare 200 de voturi pentru ca era lege organica si a obtinut doar 165 pentru.
legea-minelor-respinsa
si
legea-minelor-numar-insuficient-voturi

508. Bilantul zilei decisive pentru proiectele controversate ale USL: Codul Penal a fost masacrat, legea pentru Rosia Monatan a picat la vot, legea amnistiei pentru infractori a fost retrasa, legea lobby-ului a fost amanata

509. Lista cu cei care au votat pro sau contra legii minelor
LINK Camera Deputatilor – VOT electronic, cu sumar si detalii
1. Adam Luminiţa-Pachel PP-DD NU
2. Adăscăliţei Constantin PSD DA
3. Alexe Costel PNL Abţinere
4. Almăjanu Marin PNL DA
5. Amet Varol Mino. NU
6. Anastase Roberta Alma PDL NU
7. Andea Petru PSD Abţinere
8. Andronache Gabriel PNL –
9. Anghel Gabriela-Lola PP-DD NU
10. Antal István UDMR NU
11. Anton Marin PNL DA
12. Arsene Ionel PSD DA
13. Axente Ioan PSD DA
14. Babuş Radu PSD DA
15. Băişanu Ştefan-Alexandru PNL DA
16. Bălan Ion PSD DA
17. Bărbulescu Daniel-Ionuţ PSD DA
18. Bejinariu Eugen PSD DA
19. Benga Ioan PSD DA
20. Berci Vasile PNL DA
21. Birchall Ana PSD Abţinere
22. Blănariu Valentin PP-DD NU
23. Bleotu Vasile PSD –
24. Boboc Valentin Gabriel PSD DA
25. Bode Lucian Nicolae PDL NU
26. Bogdan Gheorghe-Dănuţ PSD DA
27. Bogdănici Camelia-Margareta PDL NU
28. Boghicevici Claudia PDL NU
29. Bónis István UDMR NU
30. Borbély László UDMR NU
31. Bot Octavian PNL DA
32. Bucura-Oprescu Simona PSD DA
33. Budurescu Daniel-Stamate PNL DA
34. Buican Cristian PNL DA
35. Buicu Corneliu-Florin PSD DA
36. Burlacu Ştefan PP-DD NU
37. Calimente Mihăiţă PNL DA
38. Caloianu Mario-Ernest PP-DD DA
39. Calotă Florică Ică PNL NU
40. Canacheu Costică PDL NU
41. Cazan Mircea-Vasile PNL –
42. Călin Ion PSD DA
43. Căprar Dorel-Gheorghe PSD DA
44. Cernea Remus-Florinel – NU
45. Chebac Eugen PSD DA
46. Cherecheş Florica PNL NU
47. Chiriţă Dumitru PSD DA
48. Chirteş Ioan-Cristian PNL DA
49. Chirvăsuţă Laurenţiu PSD DA
50. Cioată Cezar PC DA
51. Ciobanu Gheorghe PSD DA
52. Ciobanu Liliana PP-DD NU
53. Ciocan Dan PSD DA
54. Ciolacu Ion-Marcel PSD DA
55. Ciuhodaru Tudor PP-DD NU
56. Ciurariu Florin PNL DA
57. Cocei Erland PNL DA
58. Codîrlă Liviu PP-DD NU
59. Coman Gheorghe PC DA
60. Comşa Cornel-George PP-DD NU
61. Condurăţeanu Andrei-Răzvan PP-DD NU
62. Cosma Vlad-Alexandru PSD DA
63. Costin Gheorghe PNL NU
64. Covaci Dorel PSD DA
65. Crăciunescu Grigore PNL DA
66. Cristea Aurelia PSD Abţinere
67. Cristea Victor PSD DA
68. Cristian Horia PNL DA
69. Cseke Attila-Zoltán UDMR NU
70. Culeţu Dănuţ PDL NU
71. Cupşa Ioan PNL –
72. Daea Petre PSD DA
73. Dalca Ştefan-Petru PP-DD NU
74. Delureanu Virgil PSD DA
75. Diaconu Adrian-Nicolae PP-DD NU
76. Dîrzu Ioan PSD DA
77. Dobre Mircea-Titus PSD DA
78. Dobre Victor Paul PNL DA
79. Dobrinescu Traian PNL DA
80. Dolha Nechita-Stelian PNL Abţinere
81. Donţu Mihai-Aurel PNL DA
82. Dragomir Gheorghe PNL Abţinere
83. Dragomir Viorel Marian PSD DA
84. Drăghici Mircea-Gheorghe PSD DA
85. Drăghici Sonia-Maria PSD DA
86. Drăguşanu Vasile-Cătălin PC NU
87. Dumbrăvanu Paul PNL Abţinere
88. Dumitru Georgică PC DA
89. Dumitru Ioana-Jenica PP-DD NU
90. Dumitru Ovidiu-Ioan – NU
91. Emacu Gheorghe PSD Abţinere
92. Enache Marian PSD DA
93. Erdei Dolóczki István UDMR NU
94. Fejér László-Ődőn UDMR NU
95. Fenechiu Cătălin-Daniel PP-DD NU
96. Fenechiu Relu PNL DA
97. Firczak Gheorghe Mino. NU
98. Florea Daniel PSD DA
99. Frăticiu Gheorghe PSD DA
100. Ganţ Ovidiu Victor Mino. NU
101. Gavrilescu Graţiela Leocadia PNL DA
102. Găină Mihăiţă PSD DA
103. Geantă Florian Daniel PDL NU
104. Gerea Andrei Dominic PNL DA
105. Gheorghe Florin PDL NU
106. Gheorghe Tinel PDL NU
107. Ghera Giureci-Slobodan Mino. NU
108. Ghiţă Sebastian-Aurelian PSD DA
109. Ghiveciu Marian PSD DA
110. Gireadă Dumitru-Verginel PNL DA
111. Giurescu Dinu PC NU
112. Gliga Vasile Ghiorghe PSD DA
113. Gorghiu Alina-Ştefania PNL NU
114. Grama Horia PSD DA
115. Grapini Maria PC NU
116. Grecea Maria PNL NU
117. Grindeanu Sorin Mihai PSD DA
118. Grosaru Mircea Mino. NU
119. Gudu Vasile PDL NU
120. Gunia Dragoş-Ionel PDL NU
121. Guran Virgil PNL NU
122. Gurzău Adrian PDL NU
123. Gust Băloşin Florentin PSD –
124. Gvozdenovici Slavomir Mino. Abţinere
125. Harbuz Liviu PSD DA
126. Hrebenciuc Viorel PSD DA
127. Iacob Ridzi Monica Maria PP-DD DA
128. Iacoban Sorin-Avram PSD DA
129. Ialomiţianu Gheorghe PDL NU
130. Iancu Iulian PSD DA
131. Iane Daniel PNL Abţinere
132. Iane Ovidiu-Cristian PSD DA
133. Ignat Miron Mino. NU
134. Intotero Natalia-Elena PSD DA
135. Ionescu Aurelian PC –
136. Ionescu George PDL NU
137. Iordache Florin PSD DA
138. Irimie Vicenţiu-Mircea PC NU
139. Iriza Scarlat PSD DA
140. Kelemen Atilla-Béla-László UDMR NU
141. Kerekes Károly UDMR Abţinere
142. Kereskényi Gábor UDMR NU
143. Khraibani Camelia PSD DA
144. Laza-Matiuţa Liviu PDL NU
145. Longher Ghervazen Mino. NU
146. Lubanovici Mircea PDL NU
147. Lupu Mihai PNL DA
148. Man Mircea PDL NU
149. Manea Victor-Gheorghe PNL DA
150. Manolache Marius PSD DA
151. Manolescu Oana Mino. NU
152. Marcoci Vlad PSD DA
153. Marcu Nicu PNL DA
154. Marcu Viorica PNL DA
155. Marian Ion Cristinel PP-DD NU
156. Marin Gheorghe PSD DA
157. Markó Attila-Gabor UDMR NU
158. Marocico Ion Mino. NU
159. Martin Eduard-Stelian PSD DA
160. Márton Árpád-Francisc UDMR NU
161. Máté András-Levente UDMR NU
162. Măduţa Flavius-Luigi PSD DA
163. Melinte Ion PSD DA
164. Mihai Aurelian – NU
165. Mihăilescu Ion-Bogdan PSD DA
166. Mincă Liliana PP-DD NU
167. Mircovici Niculae Mino. –
168. Mironescu Răzvan Horia PNL DA
169. Mitrea Manuela PSD DA
170. Mitrea Miron Tudor PSD Abţinere
171. Mocanu Adrian PSD DA
172. Mocanu Vasile PSD DA
173. Mocioalcă Ion PSD DA
174. Mocioi Niculina PP-DD NU
175. Moldovan Carmen Ileana PSD DA
176. Moldovan Iosif UDMR NU
177. Molnar Zsolt UDMR NU
178. Moţ Constantin-Stelian-Emil PSD DA
179. Muntean Mircia PDL NU
180. Munteanu Ioan PSD DA
181. Murgu Neagu PP-DD NU
182. Nassar Rodica PSD DA
183. Nazare Alexandru PDL NU
184. Neacşu Marian PSD DA
185. Necula Cosmin PSD Abţinere
186. Nica Nicolae-Ciprian PSD DA
187. Nichita Cristina PSD DA
188. Nicoară Romeo Florin PNL Abţinere
189. Nicolae Alexandri PNL DA
190. Nicolae Florian PSD DA
191. Nicolicea Eugen PSD –
192. Niculae Aurel PNL DA
193. Niculescu Dumitru PP-DD NU
194. Nistor Gheorghe-Vlad PNL Abţinere
195. Nistor Laurenţiu PSD DA
196. Nistor Marioara PP-DD NU
197. Niţă Emil PSD DA
198. Nosa Iuliu PSD DA
199. Oajdea Daniel Vasile PP-DD NU
200. Ochi Ion PSD DA
201. Oltean Ioan PDL NU
202. Orban Ludovic PNL NU
203. Palaşcă Viorel PNL DA
204. Palăr Ionel PNL DA
205. Paleologu Theodor PDL NU
206. Pambuccian Varujan Mino. NU
207. Pardău Dumitru PNL DA
208. Paul Maria-Andreea PDL NU
209. Păun Nicolae Mino. NU
210. Pârgaru Ion PNL DA
211. Pâslaru Florin-Costin PSD DA
212. Peia Ninel PSD –
213. Petric Octavian PSD DA
214. Pocora Cristina-Ancuţa PNL DA
215. Podaşcă Gabriela-Maria PSD DA
216. Pop Georgian PSD DA
217. Popa Octavian-Marius PNL –
218. Popa Radu Mihai PSD –
219. Popeangă Vasile PSD DA
220. Popescu Dan-Cristian PDL NU
221. Popescu Dumitru-Iulian PSD DA
222. Preda Cezar-Florin PDL NU
223. Puşcaş Iacob – NU
224. Răducanu Ion PSD NU
225. Rădulescu Cătălin-Marian PSD DA
226. Rădulescu Constantin PSD DA
227. Rădulescu Romeo PDL NU
228. Răţoi Neculai PSD DA
229. Resmeriţă Cornel-Cristian PSD DA
230. Rizea Cristian PSD DA
231. Roman Cristian-Constantin PDL NU
232. Roman Gheorghe PSD DA
233. Roman Petre PNL NU
234. Roman Victor PSD DA
235. Roşca Lucreţia PSD DA
236. Rotaru Răzvan PC DA
237. Săvoiu Ionuţ-Cristian PSD DA
238. Scarlat George PNL DA
239. Schelean Valeria-Diana PDL NU
240. Scutaru Adrian George PNL DA
241. Secară Florin Mihail PDL NU
242. Sefer Cristian-George PP-DD NU
243. Seres Dénes UDMR NU
244. Simedru Dan Coriolan PNL DA
245. Simionescu Adrian Constantin PSD DA
246. Smarandache Miron Alexandru PSD DA
247. Solomon Adrian PSD DA
248. Stan Ion PSD NU
249. Stanciu Anghel PSD Abţinere
250. Stanciu Zisu PSD DA
251. Stancu Ionel Mino. NU
252. Stativă Irinel Ioan PSD DA
253. Stănescu Alexandru PSD DA
254. Steriu Valeriu-Andrei PSD DA
255. Stoica Ştefan-Bucur PDL NU
256. Stragea Sorin Constantin PSD DA
257. Stroe Ionuţ-Marian PNL DA
258. Sturzu Mihai-Răzvan PSD DA
259. Suciu Vasile-Daniel PSD DA
260. Surdu Raluca PNL DA
261. Surugiu Iulian-Radu PNL Abţinere
262. Szabó Ödön UDMR NU
263. Şcheau Ion PSD DA
264. Şimon Gheorghe PSD DA
265. Şoptică Costel PNL DA
266. Şova Lucian PSD DA
267. Ştefănescu Elena Cătălina PSD DA
268. Taloş Gheorghe-Mirel PNL –
269. Tararache Mihai – NU
270. Tănăsescu Claudiu-Andrei PC NU
271. Tătaru Florin-Cristian PSD DA
272. Teju Sorin PNL DA
273. Teodorescu Cătălin-Florin PDL NU
274. Teodorescu Ioan Viorel PNL NU
275. Thuma Hubert Petru Ştefan PNL NU
276. Toader Mircea-Nicu PDL NU
277. Tocuţ Dan-Laurenţiu PNL DA
278. Tomac Eugen – NU
279. Traicu Rodin PSD DA
280. Tudorache Daniel PSD DA
281. Tudorie Violeta PSD DA
282. Tudose Mihai PSD DA
283. Tuşa Adriana Diana – Abţinere
284. Ţigăeru Roşca Laurenţiu PNL Abţinere
285. Ţîmpău Radu Bogdan PNL DA
286. Udrişte Gheorghe PDL NU
287. Uioreanu Elena-Ramona PNL NU
288. Ursărescu Dorinel PNL DA
289. Vainer Aurel Mino. Abţinere
290. Varga Vasile PNL DA
291. Vasilescu Nicolae PSD DA
292. Vasilică Radu Costin PSD Abţinere
293. Vladu Iulian PDL NU
294. Voicu Mihai Alexandru PNL DA
295. Vulpescu Ioan PSD DA
296. Zaharcu Neviser PSD DA
297. Zamfir Daniel-Cătălin PNL DA
298. Zgonea Valeriu Ştefan PSD DA
299. Zlati Radu PNL Abţinere
===
510. **[Update:11 dec 2013] **
Legea minelor nu a trecut de Camera Deputaților
511. Cum fac parlamentarii abuz în serviciu – îndrumar pentru Crin Antonescu
512. Vechi, dar bun – Oreste a declarat: JOS ACTUALA CLASA POLITICA. VIDEO.
513. Washington Post: Romania: lawmakers again reject Canadian project
514. Gandul.info: Încă una de la Comisia juridică: SUPERIMUNITATE ÎN FAŢA DNA. Parlamentarii s-au scos din Codul Penal
515. Denunț adresat Consiliului Suprem de Apărare al Țării
516. Cine a spus DA Legii Minelor
517. Se poate sa iti pese de dreptate mai mult decat de ordine. ITALIA: Riot police remove their helmets in solidarity with Italian protesters
518. Zgonea: Legea minelor poate fi promovată din nou, prin Parlament sau de către Guvern
519. NY Times: DRILLING DOWN – Documents: Leaked Industry E-Mails and Reports
520. **[Update:13 dec 2013] **
Cum facem să treacă Legea Minelor?
521. Al Jazeera – Pungesti: Romania’s battlefield against Chevron
522. Bacesti incepe razboiul anti-fracturare: “Mai degraba murim cu fruntea sus decat cu fata in noroiul Chevron”!
523. Relaţiile de rudenie de la Guvern. Cum a continuat Ponta tradiţia Năstase-Tăriceanu-Boc

Premierul Victor Ponta are cinci rude prin alianţă care activează în guvern sau în instituţiile subordonate. Claudiu Preoteasa şi soţia lui sunt finii lui Ponta. Claudiu Preoteasa este vicepreşedinte al Administraţiei Fondului de Mediu, soţia a fost numită recent şef de direcţie la Autoritatea de Management POS Mediu care se ocupă cu fonduri europene pe mediu. Verişoara premierului Ponta, Rodica Cazanciuc, a acces recent într-un post de conducere la Autoritatea Aeronautică Civilă. Soţul Rodicăi este Robert Cazanciuc, numit ministru al Justiţiei. Ioana Cazacu este şi ea fina premierului şi activează acum la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării.

524. **[Update:16 dec 2013] **
Jandarmeria: Incidentele de la protestul de duminica, provocate de membri ai galeriilor sportive
525. PROTESTE la Universitate şi Guvern: „JOS PONTA!, JOS BĂSESCU!” Jandarmii au folosit gaze lacrimogene
526. VIDEO Protest cu incidente violente in Capitala. Jandarmii au folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa manifestantii din fata Guvernului, unde s-a cerut demisia premierului Ponta

527. Ce este #superimunitatea? Cat de grava este? Citeste aici ca sa fii informat, nu manipulat.

528. Kiev, București, Brașov – aspecte juridice si sociale ale protestelor din cele trei zone

529. O revoltă mică, de buzunar
530. EVZ.ro – „Acolo unde nu e nici celulă, nici control, ci doar jaf fără de sfârşit!”
531. Primul deputat liberal care îşi „linişteşte conştiinţa” în numele a „90 la sută dintre colegi”: „Am votat ca o cireadă de vaci. Dau vina pe Guvern”. VIDEO
532. Avem o ţară, cum procedăm?
533. Realitatea TV Video – protestele din 15 decembrie 2013 – de la minutul 9
534. **[Update:17 dec 2013] **
Votul din martea neagra. Sapte efecte pozitive
535. Viviane Reding: Suntem foarte îngrijoraţi de direcţia greşită pe frontul anticorupţie din România
536. Moise Guran – Cavalerii Apocalipsei Penale
537. **[Update:18 dec 2013] **
Santaj emotional la Pungesti. Copiilor li s-a spus ca daca mai participa la proteste nu mai vine Mos Craciun

538. **[Update:21 dec 2013] **
Protest mare in Bucuresti odata cu comemorarea a 24 de ani de la data de 21 decembrie 1989.
Live text si informații de la protestele din București

10 revendicări principale:
1. Demisia Guvernului Ponta şi a Preşedintelui Traian Băsescu;
2. Destituirea conducerii jandarmeriei şi anchetarea abuzurilor comise la Pungeşti şi în alte localităţi, cu participarea unor experţi desemnaţi de Consiliul Europei;
3. Abrogarea noilor modificări aduse codului penal, legii amnistiei precum şi respingerea proiectului de modificare a legii exproprierii;
4. Modificarea legii partidelor politice pentru relaxarea condiţiilor de înfiinţare a acestora;
5. Revizuirea legilor electorale prin eliminarea pragurilor şi reducerea numărului de semnături pentru înregistrarea candidaţilor independenţi;
6. Eliminarea obligaţiei de declarare a adunărilor publice;
7. Desecretizarea tuturor contractelor şi clauzelor confidenţiale încheiate de Statul Român, cu excepţia celor din domeniul apărării şi siguranţei naţionale;
8. Interzicerea mineritului pe bază de cianuri în România şi includerea Roşiei Montane pe lista patrimoniului mondial UNESCO;
9. Interzicerea prin lege în România a fracturării hidraulice de mare volum în explorarea şi exploatarea gazelor de şist şi a altor hidrocarburi provenite din zăcăminte neconvenţionale;
10. Anularea concesiunilor şi licenţelor de exploare şi exploatare a hidrocarburilor de şist.

si

Nu ne lasam intimidati!!!

In Europa nu se folosesc tunuri cu apa la temperaturi sub 0 grade. Nu este un regulament scris, insa este o practica comun acceptata!

538. **[Update:26 dec 2013] **
UN OM PENTRU ROMANIA,ALEXANDRU POPESCU GREVA FOAMEI PT PUNGESTI, PT ROMANIA- Video YouTube
539. Orlando Balaș – diversiunea de la Pungești din 7.12.13 a fost un pretext pentru a instaura zona de interes special Chevron

Printr-o dispozitie a sefului Politiei Municipale Vaslui, in zona localitãtilor Silistea si Pungesti, s-a instaurat o zona specialã de sigurantã. Aceastã dispozitie a fost datã în baza unui ordin al Ministerului Administratiei și Internelor, conform căreia în zonă s-a realizat practic o suspendare a statului de drept, având ca justificare ‘concentrarea fenomenelor infractionale’.

si

Dar acțiunea, cred, trebuie îndreptată nu împotriva efectelor, ci a cauzei. Cum spunea un jandarm cu care am vorbit la Pungeşti: „Nu jandarmii sînt problema voastră. Mergeți la București, acolo e buba!”

540. **[Update:28 dec 2013] **
Tribunalul a decis: gazele nu sunt ale Statului, ci ale taranilor!
541. **[Update:30 dec 2013] **
Europarlamentari din şase ţări cer Parlamentului European condamnarea abuzurilor de la Pungeşti
542. **[Update:02 ian 2014] **

Chevron şi BP, acuzate că ar fi deversat deşeuri radioactive în ocean | TOTB.ro – Think Outside the Box / Sursa

543. **[Update:18 ian 2014] **
Isteria Rosiei Montane
544. **[Update:27 iun 2014] **
Documentar Fracknation

Alte motive pentru care RMGC nu trebuie lăsați să facă ce vor, DAR vezi că sunt ceva date false în imaginea de mai jos. Hai să fim împotriva exploatărilor ce folosesc cianuri și a modului în care RMGC acționează în România, dar măcar să nu batem câmpii, că ne facem de râs:
nu-exploatarilor-rosia-montana-motive

Așadar, zic NU exploatărilor miniere de la Roșia Montană. Pare un subiect sensibil, dar nu e. E clar ca lumina zilei că RMGC a finanțat sănătos politicienii pentru a obține girul lor și pentru a râde de noi toți. RMGC, marș la mă-ta acasă.

54 de răspunsuri la “NU exploatărilor de la Roșia Montană – CRONOLOGIE A PROTESTELOR”

Clar, de ce sa muste mana care le-a dat de papa?

1. Si explotarile de carbune au propriile reglementari. La fel si cele de uraniu. Si asta pentru ca sunt diferite, una e sa scoti aur, alta e sa scoti carbune, uraniu samd.
3. Televiziunile care iarna trecuta scoteau din burta milioane de oameni pe strazi nu au dat nimic, dar au dat cele care nu-i vedeau pe aia de atunci.
4. Ponta e un politician ca toti ceilalti, o nevertebrata.
5, 7. Cu cianura e cel mai ieftin, nimeni nu investeste intr0o tehnologie care sa nu renteze.
6. Sanda Lungu nu a jucat un rol diferit de al Maiei Morgansthan. Sau crezi cumva ca actrita si-a donat dintii de aur?
8. Statul primeste atat cat poate sa ceara. Degeaba ai aspiratii daca nu te aflii in pozitia de a negocia.
9. La o asemenea anvergura, 200 poate doar soferii directorilor. Cat despre 15-20 de ani sper ca glumesti.

Da, despre Maia stii ca e actrita si te astepti. La tanti Lungu, nu. Apoi e comportamentul ei cand a fost intrebata de subiect. Jenant.

Partea cu statul care primeste cat poate cere e de spus si Venezuelei unde americanii si englezii au luat petrol al greu si i-au si pus pe venezueleni sa le plateasca. Decat un 6% mizer, mai bine lipsa. Ei vin in curtea noastra sa ne ceara aurul, nu noi plangem ca vrem sa il dam.

Legat de oameni angajati, 200 e cifra oamenilor care vor fi acolo dupa terminarea constructiilor.

Indirefent de micile discutii, faptul ca se intampla mizerii si ca se pot face lucrurile mai bine, dar nu se fac, ma fac sa zic Nu exploatarilor de acolo.

Nu, nu ma astept nici de la Maia daca mergem pe logica asta. Pentru ca daca e sa ajungem la interpretari personale, pot spune si eu ca si-a asociat imaginea intr-o campanie de manipulare la fel cum RMGC-ul a folosit-o p-aia tot intr-o campanie de manipulare. Ori le privim pe ambele ca pe niste simple clipuri de promovare a unor pricipii, ori le privim pe ambele ca niste magarii de manipulare.

Statul primeste 6% pentru ca atat este in stare sa obtina. Nu vin aia in curtea noastra sa ne ceara nimic, vin sa faca profit. Si ba da, noi ii chemam si ii rugam sa ne scoata din pamant aurul pe care noi nu suntem in stare sa o facem.

Inca o data, vorbim de o intreaga industrie. Poate vor da la tarnacop 200 de oameni. Astia 200 vor intretine alte 200 de neveste si poate inca 100 de copii. Vor cumpara de la 50 de vanzatoare cu banii castigati si vor mai sustine astfel 10 patroni de buticuri cu inca 5 angajati de fiecare. In jurul lor se vor aduna alte cateva industrii conexe si tot asa…

Ca lucrurile se pot face mai bine sau ca exista interese ascunse acolo, nu contesta nmeni si nici nu am insinuat ca ar trebui sa fii de acord cu acest proiect. Numai ca nu poti sa tragi o linie intre tabere si sa ii vopsesti pe unii in alb si pe altii in negru.

Ba poti face distinctia asta. Stii de ce? Pentru ca altfel nu poti fi pro sau contra.

Undeva trebuie sa tragi linie si e posibil ca linia aia sa taie unii oameni in doua. Se intampla. Problema este ca se pot face lucrurile mai bine si conditiile trebuiau sa fie total diferite.

Aici suntem luati de prosti, cu totii, la gramada. Ce m-a enervat la tanti Lungu a fost atitudinea ei, care e clar in ton cu atitudinea politicienilor fata de oameni in genere: esti un prostan si te fac cum vreau.

Si da, insist sa fac disctintia intre Maia si tanti Lungu pentru ca Maia nu a zis ca e saraca si ca moare de foame, ca Lungu.

Nu Lungu a zis ca moare de foame, man, scenaristul a zis ca toate „Lungu” din Rosia mor de foame daca nu fac laba la o soseta.

Clar ca este proiectul rosia montana este o AFACERE profitabila pentru cei ce o vor exploata. NU pentru ROMANIA.

Profitabil e si pentru politicienii care voteaza pentru exploatarile de acolo.

La fel ca multe afaceri in Romania. Trebuie sa se schimbe situatia.

Manu:
1. Although cyanide is cheap, effective, and biodegradable, its high toxocity has led to new methods for extracting gold using less toxic reagents. Other extractants have been examined including thiosulfate (S2O32-), thiourea (SC(NH2)2), iodine/iodide, and ammonia.Challenges include reagent cost and the efficiency of gold revovery.
2. Despite being used in 90% of gold production,[9] gold cyanidation is controversial due to the toxic nature of cyanide.

De aici: http://en.wikipedia.org/wiki/Gold_cyanidation

Că-ţi place, că nu-ţi place, cam aşa se extrage aurul. Şi nu, probabil n-ai lanţ la gât, dar ai laptop, mobil şi alte electronice care folosesc aurul extras prin cianurile alea toxice. Alte metode sunt mai scumpe bag de seamă. Sunt curios, câţi protestatari sunt gata să renunţe la tehnologie pentru a nu mai extrage aur. Sure, protestează pentru procent, care-i cam mic,, pentru legislaţia specială, pentru altceva, dar nu pentru că nu vrei aur.

Da, ok, inteleg ca folosirea cianurilor e un procedeu mult mai eficace in ceea ce priveste extragerea, dar ce te faci cu reziduurile? Nu poti da drumul la atata amar de otravuri in natura. astea vor ramane mostenire pentru restul romanilor pentru 100 de ani.

Nimeni nu zice ce face cu acele cianuri dupa ce le foloseste. Aia e buba.

No, nu te gândi că-s radioactive şi ţin sute de ani, ci maxim 5-6 ani.

Întrebarea e alta: avem un minereu de aur, ce facem cu el? Îl lăsăm acolo? Aşteptăm să se inventeze un procedeu de extragere mai bio şi mai ieftin?

M-aş întreba înainte: dacă s-ar închide TOATE minele din lume, ce s-ar întâmpla? Sau dacă toate minele ar schimba brusc procedeul de extracţie.

Mergi pe ideea de daca. Vor aur, exista si alte metode prin care il pot obtine. Nu trebuie sa otraveasca zona. Sunt de acord cu mineritul, atat timp cat se face in conditiile prezentate in filmul cu presedintele Academiei Romane.

Mersi. Face update ca sa fie imaginea cat mai completa, dar cred ca deja oamenii isi pot face o opinie in baza a ceea ce am pus aici.

chiar daca ar fi 200 de locuri noi de munca pe care le-ar crea, cine garanteaza ca vor fi angajati romani.
la centrala de la Cernavoda, la un moment dat erau mai multi canadieni, iar unde erau locuri de radiatii, de cazut parul, erau si cativa romani

faci o treaba buna. Nu gasesti multe surse care sa fi strans atatea resurse la un loc, pe masura ce protestele evolueaza si din ce in ce mai multa mizerie iese la iveala… keep up the good work!

Mersi. Asta am vazut si eu asa ca am creat pagina asta. Eu zic ca urmarind tot ce am pus aici iti faci o parere foarte buna legata de dimensiunea evenimentelor ce au loc la noi. Mersi de apreciere!

[…] continuu subiectul Roșia Montană pe grupurile de Facebook mare și cel local. Dintre toate discuțiile se pot extrage câteva […]

[…] asta îmi sună în minte când mă gândesc la protestele legate de Roșia Montană (RMGC). Mai ales că media, în frunte cu motocelul de Gâdea, au pornit un jihad împotriva […]

Președintele țării a confirmat (și probabil are surse de încredere) că nu George Soros e în spatele mișcărilor RM. E bine – e un pas în față pentru protestatari. Unele obiecții legate de proteste încă se manifestă – asta nu înseamnă că nu sunt solidar cu unele revendicări.

Eu zic ca este un joc simpatic facut de nea Base. El zicea ca daca se vor ridica politicieni dintre manifestanti va fi ok. E o capacana, pentru ca atunci va putea controla mai bine lumea, daca se accepta crearea a nush ce partid.

[…] perioadă în care România este dezbinată pe subiectul Roșia Montană, în care se aruncă multe contre peste tot și în care trăim evenimente majore greu de înțeles […]

Felicitari pentru articol! Subscriu in totalitate la cele spuse de tine 🙂

Argumentele de mai sus, în forma ştiinţifică, fără cifre concrete, au stat la baza deciziei mele de a vota contra.
ORICE ABSOLVENT DE METALURGIE, ŞTIE TOATE ASTEA, FĂRĂ ALTE HÂRTII!
Asta am învăţat la Metalurgie, deşi aveam profil Deformări Plastice (Forjă) şi Tratamente Termice (DPTT). Să zicem că sunt un privilegiat, că am făcut liceu de chimie şi încă, unul din cele mai bune: Actualul Costin D. Neniţescu, Bucureşti. Aşa, şi?
Sunt ZECI DE MII DE ABSOLVENŢI ai acestui liceu, de la 1978 încoace. Din seria mea de 38, au făcut 35 facultate. Adică, toţi nişte lichele şi nişte tâmpiţi, cum ne mersese vestea la I, II, III, respectiv IV B Tehnologi. Da, chiuleam în masă. Adevărat. Dar când a venit vorba de mers la facultate, am schimbat macazul, aproape toţi.
UNDE SUNT EI? De ce tac? Ce anume le-a tocit curajul?
Să-ţi zic eu: au fost toată viaţa o minoritate. aşa suntem şi acum. „Ăia care vor tulburări, dă-i în m*-*a! Pune potera pă’ ei şi dă-le la oase! Că televiziunea, e cu noi”
Just vanished in the thin air? S-au evaporat în aerul subţire al dimineţilor târzii de octombrie 2013?
Dar cei de vârsta mea? Că Ponta, e un pu**i pe lângă mine, dacă e pe-aşa.
Am mai zis şi dincolo… O populaţie de homo habilis/erectus, evoluează în secole către stadiul următor. Vrei dovezi? Cuvântul de deschidere la Webstock 2013.
Asta am fost instruiţi să vedem, asta vedem.
„Welcome my son, welcome to the machine! What did you dream? It’s alright, we told you what to dream! … So, welcome to the machine!” 1973, Pink Floyd – The Dark Side Of The Moon, Welcome To The Machine.
Adică:
Welcome to the show-biz machine!
De aceea, eu zic că e mai bine cum face Haotik. Eu, familia, casa mea, vecinii mei.
Tony Robbins: Just One Milimeter!
Ştii de fapt ce înseamnă asta?
Uite:
Eu, influenţez 2 oameni;
2 influenţează 4, ei, 8. Apoi 16, 32, 64, 128, 256, 512. De aici încolo, ştii cum e, că ai apucat RAM de 512 MB 😉 😛
The snowball effect.
Dar pentru asta, e nevoie de ZĂPADĂ.
Cu 8K de RAM, obţii un Motorola 520D. Până la SmartPhone/iPhone… eheeee…
ÎNCHEIERE.
Pentru toţi cei care au găuri în cunoştinţe, din varii motive, AICI E SUFICIENTĂ INFORMAŢIE PENTRU A LUA O DECIZIE ULTRA-AVIZATĂ.
Restul, e treaba, e CONŞTIINŢA fiecăruia. Care şi câtă o are.
Dacă îţi aminteşti, în Matrix, vreo 5 oameni s-au zbătut pentru o întreagă planetă.
Question is: DO WE HAVE THE 5 PEOPLE WE NEED?
Răspunsul, o să-l avem curând. Mult mai curând decât ne-ar place să vină el, oricare ar fi „după”…

Stii cum e treaba? Avem acel 1 om care vrea sa fie informat. Vin sute de oameni si citesc articolul asta zilnic. dintre ei cate 1 om se pridne de faza si prefera sa actioneze.

Infiecare zi castig cate 1 om. Atat imi trebuie. Dezamagiri? vor fi, dar nu ne blocam in asta. Se merge hotarat pe niste schimbari de fundament si de aceea protestele anti-rmgc vor avea cel mai mare impact.

Merita riscurile? dap.

Manu, excelent articol, doar ca m-am plictisti sa dau scrol la el, nici macar titlurile nu le-am citit, nu mai zic ca mi-ar lua cateva zile sa citesct toate acele articole.

Sti care a fost primul gand care mi-a venit atunci cand am vazut insiruirea de art despre subiect? Oare o exista o astfel de colectie de articole pro si contra legate de emigrarea in … Australia (sa zicem) si ce e fain si ce e naspa acolo?

Vin alegerile, probabil ca sa am o parere pertinenta despre candidati trebuie la fel sa citesc sute de articole pe subiect. Sunt sigur ca exista si alte sute de articole legate de problema cainilor maidanezi (cum se intampla in alte tari, solutii, idei, intamplari)….

Si dupa toate acestea mai sunt multe alte probleme depre care e bine din punct de vedere civic sa ma documentez, deci si mai multe articole de citit.

Si viata mea unde este? Mai ales cand vad ca ies in strada si parlamentarii aproba proiectul, mai ales cand vad ca eu votez ceva si altii 1000 de idioti care si-au luat tigaia voteaza altceva.

Decat sa strig in gura mare ca Ploiestiul e mizerabil si primarul nu face nimic, mai bine ma aplec iau hartia de pe jos si o duc la primul cos de gunoi. Si sper ca si altii ma vor vedea cand fac asta si vor face la fel. Si in felul asta ne civilizam, ne e mai bine la toti, si stiu ca am un oras mai curat. Sau adopt un caine, sau face ceva, marunt, dar care stiu ca il pot face eu, nu astept sa faca altii pentru mine si eu tip pe bloguri sau in piata ca vreau sa se schimbe ceva.

Man, fiecare e liber sa faca ce vrea. fie te implici in miscari de strada, fie strangi hartia de pe jos. atta timp cat exista un om care face ceea ce trebuie acolo unde trebuie putem merge inainte.

[…] (In imagine: o casa ajutata sa dispara, la Rosia Montana. Fotografie din 2007. Este o casa traditionala plina de farmec. A fost, de fapt. Acum e praf.) Cam tot ce vrei sa afli despre subiectul Rosia Montana si pentru ce protesteaza oamenii gasesti aici. […]

daca au avut tupeul sa-si creeze pana si legi dedicate acestui proiect va dati seama cate persoane sunt implicate..dar oare au anticipat reactia oamenilor

Da. Se asteptau la asemenea iesiri. Au deja o suita de oameni la lucru si ajuta la destabilizare.

[…] imediat cand am trecut la host profesionist prin intermediul unui voucher primit sau castigat de la Manu, caruia trebuie sa-i dau cel putin o bere…tot atunci l-am intalnit si pe Kriogen reprezentat […]

Da, in principiu ai mare dreptate. Ce se vrea sa se faca acolo nu este tocmai OK. Insa, sa nu uitam ca stam pe un zacamant imens de aur, cca 300 de tone care cred ca ar ajuta intr-un fel oarecare economia tarii noastre. Exploatarea cu cianura este extrem de toxica, dar sunt ferm convins ca exista alternative, de preferat unele interne, in care sa pastram noi majoritatea beneficiilor.

Nu sunt impotriva exploatarilor de la noi, dar prefer metoda care nu aduc atata atingee mediului si din care romanii au ma mult de castigat.

Foarte lung si amanuntit studiul.

Am doar o mica completare: 6300 de miliarde nu este la fel cu 6.3 trilioane. Americanii au sistemul de numerotare scurt cu puteri ale lui 1000. Deci 1000^2 este 1 milion, 1000^3 este un bilion, 1000^4 (mii de miliarde) este trilion.

Noi avem sistemul lung, cu puteri ale lui 1000 000, 100 000^1 e un milion, 1000 000^2 e un bilion, iar intre sunt cifrele mari care sunt mii orice-liard.

Exemplu:
1000 000 – 1 milion
1000 * 1 milion – 1 miliARD
1000 000^2 – 1 bilion
1000 * 1 bilion – 1 biliARD

6300 de miliarde, adica 6.3 * (1000 000 ^2) = 6.3 bilioane in sistemul romanesc.

Este oricum, o suma enorma. 6.3 trilioane la noi ar fi cam 6.3 milioane de miliarde, de cam 1000 de ori mai mult.

Detalii legate de numere mari poot fi vazute aici: http://tehgeektive-com/2012/05/31/1000000000-is-called-a-billion-or-milliard-video/

[…] NU exploatărilor de la Roșia Montană – CRONOLOGIE A PROTESTELOR 30. Nov, -0001 […]

Noua modă: independența energetică și ridiculizarea protestatarilor anti-RMGC | Obisnuit.euspune:

[…] NU exploatărilor de la Roșia Montană – CRONOLOGIE A PROTESTELOR 30. Nov, -0001 […]

[…] cei care îl cunosc pe manuel, cu siguranță că această postare nu este o mirare, căci au văzut, cred, întrebările lui […]

[…] Ca surse de informare vă recomand cu încredere jurnaliști precum Mihai Goțiu, Moise Guran (emisiunile Biziday și Ora de Business), tinerii jurnaliști de la Casa Jurnalistului,  Vlad Ursuleanu, Agenţia de Monitorizare a Presei ActiveWatch, Think Outside The Box, Contributors, Grupul Independent de Informare, Gândește România şi o cronologie a protestului semnată de amicul meu Manuel Cheta. […]

[…] NU exploatărilor de la Roșia Montană – CRONOLOGIE A PROTESTELOR 30. Nov, -0001 […]

Fie că sărbătoarea Crăciunului să îţi umple sufletul de bucurie,să îţi aducă pace şi linişte în suflet,iar lumina lui minunată să îţi lumineze în continuare paşii în viaţa. CRĂCIUN FERICIT!

[…] Informațiile despre Ucraina nu se termină aici. De la InfoWars aflăm că SUA, desigur, a avut un rol destul de mare în revoltă și că filmul cu simpatica ucraineancă blondă care ne spune că lupta ucrainienilor e pură, a fost creat tot de către afiliați americani. În plus, se pare că membrii ai grupului Spilna Sprava, grup ce a asediat clădirile guvernamentale, au fost pe statul de plată al lui George Soros, același individ implicat în manevra cu Roșia Montană. […]

BRAȘOV – miting spontan de protest împotriva modificărilor aduse codului penal – 11 decembrie 2013, ora 18 | Manuel Chețaspune:

[…] la protestele cu Roșia Montană nu ai ieșit, la un protest ca cel de azi, în care luptăm pentru democrație, atacată atât de […]

[…] perioadă în care România este dezbinată pe subiectul Roșia Montană, în care se aruncă multe contre peste tot și în care trăim evenimente majore greu de înțeles […]