Categorii
Arhiva Online

Internetul ăsta…

Ziceam în ultima perioadă că citesc cu greu unele articole și sar repede de la un browser tab la altul. Nu ajung la final de articol că trebuie să citesc ceva și din altă parte.

Acesta este rezultatul unei obișnuințe de ani în care mi-era simplu să zic că sunt inundat de informații și nu am timp, pe când mă foloseam de inundația de informații ca să evit unele proiecte la care lucram.

Nu mi-a fost evident acest lucru până când am văzut filmul de mai jos:

Da. Este nevoie de ieșit în aer liber cât mai mult.

Internetul este bun ca instrument de învățare și pentru divertisment, dar e nevoie de mult autocontrol ca să nu te pierzi în zecile sau sutele de surse din Reader. Prioritizarea este totul, tocmai de aceea lista de bloguri/site-uri din Reader s-a scurtat la jumătate din domenii și cu ceva zeci de surse mai puțin.

Prefer să urmăresc canale ca Epipheo (mai pune Vsauce, Veritasium, Minute Physics, HouseHoldHacker, BuzzFeed, CGP Grey, Coma Niddy, PBS Side Channel, SciShow și altele de gen), care fac un sumar al unor informații și mă pun în temă cu lucruri de cultură generală, care mă pot ajuta mai mult decât citirea a sute de bloguri.

Ideal este să faci ca germanii: un lucru. Și ăla bun.

Via [Geeks Together].

3 răspunsuri la “Internetul ăsta…”

Din această cauză calculatorul meu se stinge după 2 ore. 🙂 . Mi-am impus și văd că merge, trebuie să -mi termin treaba în timpul alocat, apoi………….. să-mi văd de viață!

Foarte bine. Eu lucrez in domeniu in care trebuie sa fiu cu capul in calculator toata ziulica si simt efectele. Cateodata profit de cate o sambata sa fiu departe de calculator si toata ziua. Asta atunci cand pot.

Un lucru pe care l-ai observat, cei care lucreaza mult pe calculator au hobby-uri adiacente: iesit in natura, pescuit, vanatoare etc. Stim si de ce 😀

Trebuie si o activitate fizica in paralel ca sa nu creasca capul prea mare…neaparat lucru manual…un ghergef ceva…Glumesc dar cu toate astea este nevoe de mai mult decat miscarea mainilor asupra tastelor.