Categorii
Arhiva Infografice

Maeștrii evaziunii fiscale sau cum poți face economii [infografic]

MastersDegreeOnline a creat un infografic edificator în ceea ce privește a fi deștept și a plăti taxe mai puține în SUA. Google, Apple și Amazon plătesc cam cu o treime mai puțin taxe plătite de alte companii.

Industria automobileleor plătește 32.7% taxe, firmele creatoare de software plătesc 10.1% iar cele de internet numai 5.9%. Google plătește cam 2.4%. Trebuie să recunosc că ei fac și lucruri prin care ajută utilizatorii obișnuiți (Google Search, Google+, Google Maps, Gmail, Google Street View, Blogspot) așadar te așteptai să plătească mai puțin pentru că fac acțiuni de CSR pe lângă serviciile gratuite pe care le au.

Metoda folosită: creează firme în Irlanda, fă transfer netaxabil de fonduri către Olanda și apoi direct în băncile din Caraibe, unde este paradisul fiscal. Interesantă este scăderea taxelor odată cu creșterea veniturilor. Se pare că acest lucru duce la un oarece deficit în cantitatea de bani strânși din taxe lucru care afectează populația.

Și la noi ar fi o variantă să faci bani fără a plăti prea mult către stat. Firme off-shore parcă se numeau, dar specificul nu îl cunosc. Așadar, deși nu ni se pare tocmai cinstit, există căi legale prin care poți face economie. Asta dacă ești Google sau Apple.

maestrii-evaziunilor-fiscale-august-2012-google-irlandamastersdegreeonline

4 răspunsuri la “Maeștrii evaziunii fiscale sau cum poți face economii [infografic]”

„…există căi legale prin care poți face economie. Asta dacă ești Google sau Apple.” Foarte corect punctat.
Daca te numeste Vasile SRL te beleste fiscul fara discutie 🙂

Ai bani de pizza pentru cei de la Fisc? Ha, ia zi repede :))

Tatic, atat timp cat sunt acoperiti de chichite legislative nu se poate vorbi de evaziune fiscala. Eu prefer sa-l numesc management inteligent 🙂

Pai este management inteligent. Toti il facem daca avem ocazia.