Categorii
Arhiva Optimism

Winguit gallore: începem săptămâna cu zbor periculos

Din zecile de filme de pe Vimeo cu wingsuit (costum aripă) am reușit să strâng două cu base jump foarte bine făcute. Trebuie să ai minim 200 de salturi cu parașuta ca să îți permiți să practici wingsuit basejump. Este foarte periculos și trebuie multă coordonare.

Am fost zburat curând cu parapanta, dar am cam simțit zborul. Unii parcă nu sunt făcuți pentru diferite sporturi. Felicitări zburătorilor. Ca o mică recapitulare, cei care fac asemenea salturi (base jump – salt din punct fix, diferit față de skydive – sari din avion) nu zboară, ci planează. Și asta la o viteză de peste 170km/h.

Plus că un asemenea costum aripă costa cel puțin 1500 de euro. Prin România știu că ar fi câțiva wingsuit skydiveri, dar aștept niște filme. Băieții sunt parapantiști de fel și am în cercul de cunoștințe unul care și-a luat de curând un wingsuit. Vreau un film cu tine în zbor, măh.

Așadar, bucură-te de noua săptămână, apreciază o nouă zi, zi mersi că ai loc de muncă și țintește sus. Enjoy!

2 răspunsuri la “Winguit gallore: începem săptămâna cu zbor periculos”

Ce nu înțeleg eu e: cum aterizează? sau au parașută și o deschid la momentul oportun? Adică trebuie să sară de la o înălțime mult mai mare decât înălțimea minimă de parașutare, ca să se bucure de „planare”. Am înțeles bine? 😀

Au parapanta. Vezxi ca este in ghiozdanul ala pe care il au pe spate. Mica, dar isi face treaba 😀