Categorii
Arhiva Personal

Pietonii – acea specie enervantă de oameni care fac viața grea șoferilor

Vali scria azi că o bună parte din accidentele soldate cu victime sunt din cauza pietonilor care nu trec pe unde trebuie sau nu se asigură. Pe de altă parte sunt cei care trec regulamentar și tot riscă să ajungă în spital.

[Atenție: articol ușor ofensator]În al doilea link poți citi cum o jigodie de șofer de la Urgent curier era să îl lovească în plin pe Robert pe trecerea de pietoni de la bifurcația Lungă cu De Mijloc. Duba e de la Urgent Curier și are numărul BV 17 URG, fenomenul petrecându-se pe la 18:30 seara.

De supărare Robert a dat o palmă caroseriei dubei pentru figura asta iar șoferul a oprit ca un erou (mai avea doi indivizi cu el) și l-a luat la rost pe Robert. Jigodia aia de șofer merita să primească o rangă în cap. Pot vorbi numai de „bine” de oameni iresponsabili care pot ucide pe străzi cu neatenția sau cu ignorarea cu bună știință a bunelor reguli de circulație.

Săptămânal pățesc lucruri în genul tocmai pe trecerile de pietoni și mi-am jurat că îmi iau pietre in buzunar pentru situațiile astea. Taximetriști, șoferi de automobile mici sau dube – când șoferul nu dă importanță trecerii de pietoni trebuie să mă opresc în mijlocul trecerii să îl las pe dobitoc să treacă. Puțin cam des se întâmplă asta și mă bucur că a fost scris articolul acela pe Prin Brașov.

La intersecția de la Patria am întârziat o secundă și nu am trecut pe verde tocmai ca să văd cum o femeie este lovită pe trecere de unul care forțase galbenul. Și sunt destui care fac asta. Ca să mă protejez în locul unde ar trebui să fiu oricum în siguranță aștept să fie mașinile la distanță suficient de mare și nici la semafoare nu pornesc să trec imediat pe cum se schimbă culoarea. Da, cu toate că sunt atent, tot se găsesc indivizi care cred că strada e a mamii lor.

Un sfat pentru șoferi în genul celui din articolul lui Robert: să vi se blocheze motorul la fiecare trecere de pietoni, chiar dacă nu sunt oameni pe ea.

3 răspunsuri la “Pietonii – acea specie enervantă de oameni care fac viața grea șoferilor”

Pietonii – acea specie enervanta de oameni care fac viata grea soferilor – Obisnuit-eu…

am patit si eu la fel o data. treceam pe trecere si de-o data aud niste frane stridente. Tipul era sa dea peste noi (2 oameni) care eram pe trecerea de pietoni. Culmea, a inceput sa ne injure de parca noi am fi gresit ca ne-am permis sa trecem cand era…