Categorii
Arhiva Infografice

Rețele sociale și securitate online

Veracode a făcut un infografic interesant legat de securitatea online și rețelele sociale. Totul se învârte în jurul parolelor folosite și a unei minime educații.

Lucrurile spuse mai jos nu sunt noi, dar trebuie reamintite. Ce curând mi-am schimbat parolele pentru majoritatea serviciilor la care mă loghez. Pentru cele ce țin de identitatea mea online (Facebook, Twitter, Google+) am folosit parole notate 60+. De vreme ce nu sunt cele mai bune le voi schimba în altceva mai complicat.

Infograficul de mai jos trage un semnal de alarmă: trebuie să ținem cont de identitatea noastră online prin măsuri preventive. Bineințeles, nu uita să ai un antivirus valabil în calculator. Poți avea cea mai bună parolă și tot degeaba 😀

Mici lucruri de care trebuie să ții cont:

  • instalează un antivirus valabil pe calculator (măcar un AVG Free, eu am Bitdefender Internet Security 2012)
  • creează-și parole puternice (încearcă aplicația Password Strength să vezi ce parole sunt bune)
  • ai grijă cu cine te împrieteneși pe rețelele sociale
  • pe cât posibil evită extensiile/add-on-urile pentru browsere
  • verifică linkurile pe care dai click, atenție la short url cum e bit.ly sau altele
  • updatează browserul pe care îl folosești
  • fă update la Windows și Adobe (pluginul de Flash aduce rele multe dacă nu este actualizat)
  • grijă la emailurile pe care le primești

Te-ai întâlnit cu o situație în care ți s-a spart vreun cont online? Nu am avut parte de așa ceva, dar trebuie să fiu atent. Via [Search Engine Journal].

Infographic by Veracode Application Security

9 răspunsuri la “Rețele sociale și securitate online”

Niciodata nu e destul sau prea mult atunci cand vorbim de securitatea conturilor noastre sau a calculatorului asa ca orice reamintire e bine venita.

Ma bucur ca mai aduc aminte din cand in cand 😀

Eu îmi schimb parolele la maxim 3 luni, că „duşmani” şi amatori se găsesc mereu şi pretutindeni

Ai incercat aplicatia de mai sus sa vezi daca ai parola suficient de puternica? Am vazut ca pentru 100+ trebuie sa inventez o parola ciudata

Parola de când mă ştiu o am din cel puţin 10 caractere, care cuprinde litere şi cifre. Dar asta cu schimbatul e un obicei vechi de când aveam reţea de cartier 🙂

mda.. nu-i inteleg pe astia care isi pun ca parole numele orasului, al catelului, ca sa nu mai zic de aia inteligenti care pun „parola” sau „password” sau „asdf” =))