Veracode a făcut un infografic interesant legat de securitatea online și rețelele sociale. Totul se învârte în jurul parolelor folosite și a unei minime educații.
Lucrurile spuse mai jos nu sunt noi, dar trebuie reamintite. Ce curând mi-am schimbat parolele pentru majoritatea serviciilor la care mă loghez. Pentru cele ce țin de identitatea mea online (Facebook, Twitter, Google+) am folosit parole notate 60+. De vreme ce nu sunt cele mai bune le voi schimba în altceva mai complicat.
Infograficul de mai jos trage un semnal de alarmă: trebuie să ținem cont de identitatea noastră online prin măsuri preventive. Bineințeles, nu uita să ai un antivirus valabil în calculator. Poți avea cea mai bună parolă și tot degeaba
Mici lucruri de care trebuie să ții cont:
- instalează un antivirus valabil pe calculator (măcar un AVG Free, eu am Bitdefender Internet Security 2012)
- creează-și parole puternice (încearcă aplicația Password Strength să vezi ce parole sunt bune)
- ai grijă cu cine te împrieteneși pe rețelele sociale
- pe cât posibil evită extensiile/add-on-urile pentru browsere
- verifică linkurile pe care dai click, atenție la short url cum e bit.ly sau altele
- updatează browserul pe care îl folosești
- fă update la Windows și Adobe (pluginul de Flash aduce rele multe dacă nu este actualizat)
- grijă la emailurile pe care le primești
Te-ai întâlnit cu o situație în care ți s-a spart vreun cont online? Nu am avut parte de așa ceva, dar trebuie să fiu atent. Via [Search Engine Journal].
Infographic by Veracode Application Security
9 răspunsuri la “Rețele sociale și securitate online”
N-am antivirus :))
Gata, esti vitima sigura :))
Niciodata nu e destul sau prea mult atunci cand vorbim de securitatea conturilor noastre sau a calculatorului asa ca orice reamintire e bine venita.
Ma bucur ca mai aduc aminte din cand in cand
Eu îmi schimb parolele la maxim 3 luni, că „duşmani” şi amatori se găsesc mereu şi pretutindeni
Ai incercat aplicatia de mai sus sa vezi daca ai parola suficient de puternica? Am vazut ca pentru 100+ trebuie sa inventez o parola ciudata
Parola de când mă ştiu o am din cel puţin 10 caractere, care cuprinde litere şi cifre. Dar asta cu schimbatul e un obicei vechi de când aveam reţea de cartier
Bun obicei, bun!
mda.. nu-i inteleg pe astia care isi pun ca parole numele orasului, al catelului, ca sa nu mai zic de aia inteligenti care pun „parola” sau „password” sau „asdf” =))