Categorii
Arhiva Optimism

#transalpina – un week-end frumos

transalpina-150x150Așa cum am promis am revenit cu un articol mai măricel legat de #transalpina. Zic de la început că, deși au fost lucruri care nu mi-au picat bine, faptul că am fost la 2100 de metri înălțime bate totul. Da, mi-a plăcut și aș mai merge oricând acolo! Peisajul merită tot timpul și efortul! Este cât se poate de aproape de un sport extrem, dacă te aproprii prea mult de anumite margini.

#transalpina a fost organizată de Bloghiță (prima lui experiență de genul) și a avut ca sponsor principal Brainhost. La scurt timp au venit ca sponsori Dacia, Petrom, Timisoreana, Danone și Temad. Traseul a fost destul de lung, dar m-am bucurat că, în tot acest timp am avut ocazia să discut lucruri valoroase cu Bogdan, Rivi și Claude. Toți trei oameni deosebiți! Mulțumim Claude că ne-ai dus cu mașina!

Dacă știm cazul clasic în care zici că e mai faină călătoria decât destinația, în acest caz amândouă au fost la fel de importante. Nu am ajuns la Peștera Muierii, dar nu este tragedie. Am mers acolo pentru Transalpina și am primit mai mult decât mă așteptam!

Mai jos ai o hartă interactivă a celei ami importante părți din traseu. Traseul a pornit din Brașov – Sibiu – Vâlcea – Rânca – Sebeș – Sibiu – Brașov. Seful Ciulea ne-a prezentat-o și zic merci. Să nu uit că el a adus o pălincă de punea urșii în bot. Și Bogdan Ciungara a avut pălinca pe măsură. 50 de oameni nu au putut dovedi cele două sticle. Sunteți bărbați, măi, sau ce? :))

Eu am fost în Dusterul personal al lui Claude, împreună cu Rivi și Bogdan Anghelina. Am vorbit chiar mult despre bloguri, online și ce vrem să facem pe viitor. Claude a ascultat cu interes. El este un francez stabilit în România. Curios lucru, dar chiar îi place aici!

Tot drumul nu ne-am plictisit și abia am aștepta să dăm de celebra Transalpina. La un moment dat Rivi ne-a făcut lecția de istorie citind din Wikipedia despre șosea. Frumos să știi că are o sitorie de aproape 2000 de ani, de pe vreme când era folosită de romani.

Au fost și experiențe supărătoare, dar asta nu a fost vina lui Bloghiță. Și aici mă refer la restaurante. La Hanul Haiducilor din Râmnicu Vâlcea, Bogdan a primit mici făcuți pastă iar o colegă de masă s-a întâlnit cu o viețuitoare cu multe picioare în mâncare. Grijă mare, când comanzi Varză cu ciolan, ciolanul este separat, se plătește la suta de grame și te va ușura liniștit la portofel. Așa am pățit eu.

Traseul pe care l-am urmat de la Râmnicu Vâlcea a fost numai bun de fotografiat. Înspre seară am ajuns și noi la Rânca, localiatea unde am fost cazați într-o vilă.

Seara am mers cu lumea la masă la Hotel NT. NU RECOMAND. Se poate că eram cam mulți veniți la masă, dar să stai o oră după o ciorbă de legume nu mi se pare tocmai ok. O parte din cele scrise în meniu nu se puteau servi iar dacă aveai ghinionul să comanzi două feluri de mâncare… era fericire. Doi colegi de masă au renunțat la felul doi când au văzut că nu mai vine. Un alt coleg a primit aripi crocante și picante numai din spuse, pentru că realitatea a fost alta. Arată frumos de tot locul, dar acolo nu voi mai merge. Cum am mai zis, nu e vine lui Bloghiță că cei de acolo nu știu să își onoreze clienții.

Frumosul a fost a doua zi. Adică, frumos a fost sâmbătă, dar aveam să fiu foarte mirat duminică să descopăr că toată șoseaua era asfaltată până în vărf, la mai bine de 2100 de metri. Încep să cred că se mai mișcă lucrurile și pe la noi. Peisajul de acolo te fură cu totul și am uitat pe loc experiențele cu restaurantele. Deja ne vedeam zburdând cu ceilalți peste vărfurile de munte.

A fost puțin răcoare, dar asta nu ne-a împiedicat să facem poze, filmulețe și să ne bucurăm că eram deasupra norilor. La propriu. Am căutat să mă bucur de minutele petrecute acolo pentru că este ceva deosebit, așa cum vei vedea și din pozele de mai jos.

Pot spune că #transalpina a fost o ocazie foarte faină prin care am ieșit la o excursie de week-end și am făcut puțin parte din istoria locurilor. Îmi dorisem de ceva vreme să merg în călătorii în România și acesta este numai începutul. Frumos, zic, frumos! Bravos Bloghiță!

Iată și pozele. Albumele întregi le poți găsi la: Dragoș Asaftei, Alexandru Micluț, eRanca.com – album Facebook (website) și Alex Dima.

Iată și un film făcut de Rivi:

Și, când mai mergem în excursie?
Au mai scris despre #transalpina: Kriogen, Bogdan, Dragos, LaurH, Papen, Bogdan Anghelina, Rivi și Andra.

7 răspunsuri la “#transalpina – un week-end frumos”

A plouat ceva, dar nimic grav 😀

va sa zica a facut fata dusterul pe drumurile alea?:)) glumesc, eu nu-s mare fan duster, dar banuiesc ca merge totusi nitel si pe offroad:)

PS: iar ai inversat 2 litere 🙂 „Am vorbit chiar mutl despre bloguri”

Cred ca am gandurile sucite :))

Cine stie cand si cum. Ne vom revedea 😀

[…] mai cuprinzător în după masa aceasta. Articolul complet (text și multe poze) îl poți găsi aici. Pozele sunt de la grupul de Facebook și de la Bogdan […]