Categorii
Arhiva Locuri pe net

Visual thesaurus și VisuWords- definiții interactive

visual thesaurus definitii interactive websiteS-a dus vremea în care dicționarele erau doar niște simple cărți din care citeai până te plictiseai. Așa cum este și normal, au apărut dicționarele interactive și vorbitoare care au șanse mult mai mari să ne ajute să învățăm ceva nou.

Un asemenea dicționar poate fi găsit pe Viasual Thesaurus, unde întroduci un cuvânt și afli definiția lui prin legăturile pe care le are cu alți termeni. Dai clic pe acel cuvânt și auzi și pronunția lui în engleză. Asta da treabă. Plus că te poți juca plimbând cuvintele de colo-colo.

Clic pe imaginea de mai jos să intri pe site. Via [Neatorama].
visual thesaurus

Ce nu îmi place la site-ul de mai sus este că îți cere să te înscrii după câteva încercări. Un alt site foarte interesant este VisuWords, pe care l-am descoperit anul trecut. M-am mai jucat în el și pot spune că are și grafica ceva mai interesantă.

Pe stânga site-ului găsești legenda imaginilor generate de căutările tale. După câteva încercări vei vedea că este ușor să înțelegi ce vrea să îți zică acest dicționar interactiv. După cum am mai zis, îmi plac lucrurile interactive.

Cel mai interesant este că poți vizualiza și Fullscreen. De ce ai avea nevoie de tot ecranul? Ei bine, introdu cuvântul Company și fii gata de război :)). Clic pe imaginea de mai jos ca să intri într-o alt fel de aventură a cunoașterii.

visuwords dictionar interactiv