Categorii
Arhiva Infografice

Sonda spațială Dawn verifică trecutul Sistemului Solar – infografic

Pe la 14 ani citeam tot ce prindeam de astronomie (nu e totuna cu astrologie :D) și chiar îmi făcusem rezumate ale cărților citite. Apoi am neglijat domeniul. Îmi place foarte mult că internetul îmi aduce acum sub ochi toate informațiile de care am nevoie.

Prin 2007 a fost lansată sonda spațială Dawn cu scopul de a studia doi dintre cei mai mari asteroizi (planetoizi) din Sistemul Solar. Studiul are scopul de a afla cât mai multe date despre începuturile planetelor. Eu aș zice că NASA se pregătețte deja de efectuat cercetări miniere, dat fiind că sunt o groază de materiale care ar pute fi folosite peste 50 de ani.

Dawn va vizita Vesta (530 km în diametru) și Ceres (950 km în diametru), cei mai de seamă asteroizi. Pe 16 iulie Dawn a ajuns deja la Vesta în jurul căreia va gravita până la anul, în iulie. Mi se pare foarte interesant să poți controla și vedea ce se petrece la zeci sau sute de milioane de kilometri cu tehnologia de azi.

Sonda spațială va afla din ce materiale este contitutit asteroidul și va face fotografii. Cu toate că este numai o bucată enormă de piatră în spațiu, tot are frumusețea sa.

Infograficul a fost făcut de cei de la space.com, alți oameni foarte pasionați de tot ce înseamnă spațiu cosmic. Nu mai avem mult și ne vom putea cumpăra bijuterii create pe unul dintre asteroizii studiați. Cum suna „Lănțic de Vesta” sau „Inel de Ceres”? Mi-e teamă că vom da și de specimene în genul Cosmic Douchebags :)) Via [Mashable].
infografic sonda spatiala dawn catre vesta mashable

2 răspunsuri la “Sonda spațială Dawn verifică trecutul Sistemului Solar – infografic”

interesant… si mie-mi plac chestiile astea, pacat ca nu prea mai am timp sa mai citesc sau ma ma mai uit la documentare… inainte ma uitam si eu pe discovery si altele, dar acum s-au schimbat prioritatile 🙂

Fiecare face cum crede mai bine. Eu citesc mai mult decat sa ma uit la TV 😀