Categorii
Arhiva Infografice

Traficul global de internet în 2015 – infografic

Se făcea la un moment dat un calcul interesant legat de cât de grea este toată informația existentă pe internet. Cercetătorii au ajuns la concluzia că toate datele au numai câteva grame, luându-se după adunarea tuturor electronilor împlicați în memorarea informațiilor. Acum, prin infograficul de mai jos, aflăm care va fi traficul global pe internet în 2015.

1 zettabyte. Prin 2015 traficul anual va fi cât toată informația digitală existentă în 2010. Se pare că vor fi cel puțin două comexiuni de internet pentru fiecare om. În numai o secundă trasferul de informații va fi echivalent cu un milion de minute de film (674 zile). Trei miliarde de utilizatori de internet se vor juca FarmVille. Va de noi 😀 !

Se pare că 1 zettabyte este egal cu informația care poate fi memorată în 250 000 de creiere umane. Mult prea mult ca să ne putem da seama ce este aia, oricum. E un grafic comparativ in imaginea de mai jos și mi se pare clar că enorm este cuvântul de ordine.

Pe atunci sper să nu mai fie probleme cu legăturile de internet sau cu limitări de trafic. Eu mă aștept să se pună în aplicare sistemul smart grid și să fie internet peste tot unde este curent electric. Deși ei zic în infografic de viteze 25Mbps, noi avem, teoretic, deja 100 Mpbs. La americani e legătura de internet mult mai slabă ca la noi. Mai ales că se așteaptă ca anii aceștia, în România, să avem legături de peste 1Gbps. Așteptăm și vedem.

Clar că la vremea aia vom avea apeluri video nelimitat și că vom naviga liniștit pe net cu televizorul. Alte informații găsești mai jos! Via [Mashable].
global-internet-traffic-mashable-infographics-640

2 răspunsuri la “Traficul global de internet în 2015 – infografic”

Sa inteleg de aici ca cei mai tari sunt japonezii? De asta au fost trecuti separat? Dar sa observam ca si zona china va evolua spectaculos probabil va creste foarte mult

Din ce stiu eu japonezii au cel mai bun internet din lume. Iar chinezii se pot dezvolta mult mai mult si au aratat ca pot. Noi suntem pe locul 4 in lume la viteza de internet 😀