Categorii
Arhiva Infografice

Date și statistici despre SEO – infografic

SEO. Nu optimizare SEO. Aia este un pleonasm interlingvistic. Nu este indicat. Iată de ce. Este nevoie să știi măcar bazele optimizării pentru motoarele de căutare pentru că o parte bună din traficul pe blog/site vine de pe Google, Bing, Yahoo sau altele în genul!

Din infograficul de mai jos poți vedea că sunt trei componente ce țin de SEO: cercetarea cuvintelor cheie, optimizarea blogului și SEO offsite (obținerea de linkuri către site – backlinks). La partea de SEO onsite (optimizarea blogului) trebuie adăugate, pe lângă meta tagurile de titlu și descriere, și faptul ca adresa URL ar trebui sa fie in genul : și nu . Și asta pentru că primule exemplu de adresă este intuitiv și ajută la indexare. Plus conținut de calitate. Plus atributul alt la imagini. Plus tagurile care să fie incluse în site-map. Plus actualizare regulată a site-ului cu materiale noi.

Scopul SEO este, bineînțeles, aducerea traficului pe cale organică (din motoare de căutare). Este interesant de știut că, dacă nimerești pe prima poziție, ai șansa ca aproape jumătate din cei ce caută cuvântul tău cheie să intre pe site-ul tău. De aceea este lupta mare pentru prima poziție în Google pe care, se pare, nimeni nu ți-o poate garanta pentru totdeauna.

Multe alte detalii legate de SEO găsești în imaginea de mai jos. Totul se învârte în jurul banilor și a promovării. $EO. Via [Shaanhaider].
seo informatii statistici bloguri website-uri

10 răspunsuri la “Date și statistici despre SEO – infografic”

Pai te poti ocupa de un concurs, in social media esti si ar mai fi forumuri 😀 Cineva mi-a trecut blogul si intr-un director de site-uri, dar nu mai stiu care :))

Toi vor SEO, dar cand li se explica de ce e nevoie ACUM pentru a mentine o pozitie buna, ii vezi ca stramba din nas. Din pacate, putini sunt cei care stiu sa monetizeze eficient rezultatele seo pentru a putea continua investitia in acest sens.

Acum este neoie de calitate, materiale originale si de selectarea informatiilor. Content is the SEO. Bine, ma refeream in special la bloguri. Stai, ca cel mai interesant nu este traficul ci concevrsiile. Daca cineva ajunge pe site-ult au din Gogle si iti si da un apel sa afle de serviciile tale poti numi asta o conversie, nu?

Conversia conteaza. Chiar daca putini stiu sa folosseasca SEO asa cum trebuie macar sunt online. Asta inseamna ca mai au o sansa.

Bineinteles ca nu merge sa le luam mot-a-mot, dar sunt bune de urmarit trendurile.

Foarte corect ce spui, SEO, inseamna mult mai mult! Am incercat pe un site nou, sa aplic toate cerintele (nu chiar toate ca nu le stiu) Google, rezultate au venit insa, nu sunt suficiente. Curiozitatea mea se inclina si spre Alexa, inca nu am idee cat este de ajutor in SERPs, sau daca este, cert este ca in doua luni am ajuns la 400.000, bunicel rank si nu se bazeaza pe trafic, traficul pe site este destul de slab. La urmatorul update de Page Rank, voi putea crea un material in care sa explic ce ar dori Google, problema este ca vor interveni alte schimbari in algoritmi si la capat, nu vom ajunge nici o data. SEO, din punctul meu de vedere, este ceva schimbator insa, esenta, adica chestiile normale raman si aici exclud directoarele Web.

Treaba este ca depindem de google. Daca face schimbari si nu stim ce aia suntem :))

Asa este insa, nu avem cum sa stim tot sau nu atat de repede pe cat ar trebui. Cu cativa ani in urma, era un SEO standard, stiai ce si cum cu siguranta si mai ales la Page Rank. Acum lucrurile s-au schimbat mult. Daca ai un articol bun si persoane care fac comentarii, este de mare ajutor si cu siguranta simtiti si voi comentariile venite de pe soft-uri care fac asta automat. Din punctul meu de vedere, este o mare tampenie din partea celor care apeleaza la astfel de tertipuri. Am zilnic pe site cate 10-20, de comentarii in Engleza pe site in romana, gen – ” Great article”, pai aia sunt tembeli, cand vom aproba asa ceva, sa invete romana, sa traduca pe Google, sa faca ceva. Mai vad si persoane de la noi care lasa un comentariu de doi lei si la final pun un link catre un articol care nu are legatura cu subiectul discutat. Asta spuneam si mai sus, SEO, inseamna mult mai mult, inseamna si educatie!

Spamul il sterg urgent 😀

PS. Am rugamintea sa te semnezi cu nume sau nick. Prefer sa discut cu oameni, nu cu site-ul 😀