Categorii
Arhiva Locuri pe net

Hărți interesante: ziarele din lume și rastelurile din Brașov

harta-ziarelor-lume-presuferParcă nimic nu este mai interesant decât un lucru informativ care te implică și pe tine în descoperirea informației. Hărțile interactive asta fac. Presurfer este foarte de treabă și ne oferă un link interesant către harta tuturor ziarelor din lume.

Știu că nu sunt toate ziarele acolo, dar lista se completează pe zi ce trece. Aplicația este făcută de greatname.se și este foarte ușor de folosit. Nu trebuie decât să treci numele ziarului în căsuța de căutare și voila ai dat de ziar. Îți afișează și informații legate de zona geografică, ce fel de ziar este și dacă are linkuri către rețelele sociale.

Interesant este că poți adăuga și tu un ziar în întreaga listă. Din România sunt trecute numai 19 ziare. Sigur sunt mult mai multe :D. Zic că este un mod foarte fain prin care îți poți petrece timpul liber, dacă nu ai ce face. Ce zici, te pui la trecut ziare în listă? Clic pe imaginea de mai jos să accesezi harta.
harta-ziarelor-lume-presufer

O altă hartă interesantă și foarte utilă este cea făcută de băieții de la Brasovul Pedalează. Este vorba de rastelurile din Brașov. Ca biciclist vrei să știi unde să îți „plantezi” bicicleta ca să nu îți fie furată. Ei au cartografiat deja 25 de locuri și se pare că sunt mult mai multe.

Ajută și tu dacă știi locuri scriind un comentariu la acest articol. Este o inițiativă foarte frumoasă pusă al punct de Robert Lazar și Alexandru Solomon. Bravo!

Harta o poți vedea mai jos. Via [Fulgerica].

View Hartă rasteluri biciclete Braşov in a larger map

Asemenea inițiative merită promovate și apreciate. Tu ce zici?