Categorii
Arhiva Infografice

8 tipuri de personaje supărătoare în Social Media

Social Media este un fenomen care ne modelează comportamentul chiar dacă nu vrem să recunoaștem asta. Când mergem la câte o bere nu se poate să nu glumim de hashtaguri, unfollow și like și alte asemenea. Sau nu se poate să nu pomenim de hateri, troli și alte specii ale neamului interenților. Oameni obscuri și deloc iubiți.

Infograficul de mai jos a fost realizat de Searchenginejournal și îți prezintă în mare cele opt tipuri de oameni speciali ai mediului online: trolul, disruptorul, emo – brigada de îngropare – scepticul, spammerul – bârfitorul, cel care știe totul.

Dinte toți vreau să scriu numai câteva cuvinte despre troli, brigada de îngropare și spammeri. De cele mai multe ori te ocupi de ei moderând comentariile sau ștergându-le de-a dreptul. Mai este și soluția ignorării. Detalii sunt prezentate în infografic.

Trolul este acea persoană care are singura menire de a jigni sau supăra userii sau blogării. Când unul de acest fel, numit și hater, mi-a zis că blogul meu e „de kkt”, am ținut cont de ceea ce a zis el pe cum a ținut cont musca de satelitul Hubble. Adică, asemenea comentarii sunt ca furnicile și nu merită băgate în seamă. În infografic zice că, dacă îi ignori, atunci ei se mai liniștesc. Eu zic că merge liniștit să îi treci la spam. Simple as that!

Brigada de îngropare este o trupă specială din clasa celor care petrec timpul pe site-uri de bookmarking și îngroapă linkurile care nu le convin. Am pățit într-o vreme să îmi fie ăngropate fără discriminare linkurile toate dintr-o anumită perioadă. Cei de la site-ul de bookmarking s-au sesizat că ei fac asta în mai multe locuri și i-au trimis acasă. Se pare că ar fi bine să fii prieten cu asemenea băieți în caz că există în rețeaua ta 😀

Spammerii fac ce știu ei mai bine: promovează linkurile lor peste tot, fără să lase măcar un comentariu util pe unde trec. L-am trecut în blacklist pe unul de curând. La mine, fiind blog dofollow, tentația este puțin mai mare. Ideea este că nu mă interesează ce link pune la website, atât timp cât se semnează cu numele și lasă un comentariu valid. Cer prea mult?

Pentru alte detalii interesante verifică infograficul de mai jos. Ai și tu asemenea specii ca vizitatori la tine pe blog?

8-tipuri-de-personaje-suparatoare-social-media

8 răspunsuri la “8 tipuri de personaje supărătoare în Social Media”

Ai prins exact esenta iar infograficul e super 🙂 Cel Know-it-all aparea la vechiul meu job… Mai mai ca-mi venea sa-l strang de gat…

Atat cat strangerea de gat este in lumea 2.0 lucrurile sunt cat de cat ok. Mai grav cand ies batai de strada.:))

Bravo celor de la searchenginejournal 😀 poate fac si eu odata unul, dar nu stiu cand 😀

pai, daca stau mult pe net si fac asta cred ca ajung si in offline sa faca la fel :))

baietii cu pliante:)) care ni le baga vrand ne vrand in brate… pe strada, in casa scarii pe clanta usii mai nou… imi umplu cutia postala ! ar putea fi considerati spamerii:))

Corespondentii in lumea reala. Exact asta si este. Hai sa iti zic o chestie tare: ei ajuta, indirect, la realizarea furturilor din aparatamente. Unii, foarte putini, zic. Stii de ce? Tot pun pliante in casuta postala si, daca acea casuta se umple, hotul de buzunare stie ca proprietarul nu a mai fost acasa de multi tim[p. De obicei, ia cam 1-2 luni sa se umple casuta, daca cei cu reclamele sunt simtiti 😀 Police stuff:D