Categorii
Arhiva Optimism

O leapsă cu cinci filme

5-filme-propuseNu trece mult timp și iată că mă trezesc cu câte o leapșă nouă. Cum timpul e scurt trebuie să mă achit, cu atât mai mult cu cât este pe tavă și un guest post pe care trebuie să îl trimit zilele astea.

Într-un final de săptămână Miruna, aka Copila Blondă, mi-a arătat că bate bancurile și să este mai inteligentă decât mulți oameni (barbați și femei) și a prezentat o alegere inspirată de filme. Acum este rândul meu. Cum nu sunt adeptul filmelor foarte romantice sau cu înțelesuri profunde, lista mea e puțin diferită.

Later Edit: Aceeași leapșă am primit-o și de la Cristian.

1. Primul pas – este vorba de un film stop motion la care am lucrat cu băieții de la Social Media Brașov care vorbește de implicarea grupului în campania Drumul Mingii, creată de Timișoreana. Ideea din spatele filmului este aceea că, dacă crezi în ceva anume, atunci se poate îndeplini.

2. The Matrix – l-am văzut de cel puțin 10 ori și nu m-am plictisit. La vremea în care a apărut filmul a creat o modificare în concepția multora legată de ceea ce considerăm a fi adevărat în lumea noastră. Ideea filmului este aceea că umanitatea liberă nu mai există de mult timp și că toți oamenii au mintea prinsă într-o rețea de servere. Unii descoperă acest lucru și se împotrivesc. Aventura este pe măsură. Cool.

3. Transformers – văzusem desenele animate și când am dat de film nu m-am dezlipit de scaun în cele două ore de film în care abia dacă am respirat. Nu are nimic profund. Este doar : luptă, zbor, distrugeri, explozii și împușcături. My kind of fun in movies. Ideea că pot exista ființe vii abiotice este cât se poate de acceptată printre cei ce cred în viața extraterestră și în evoluția sistemelor informatice. I am Optimus Prime! Am realizat chiar și o serie de articole despre cum se pot face transformeri adevărați (aici, aici și aici).

4. Ice Age – cum îmi plac comediile nu puteam să nu pomenesc și filmul ăsta. Cel mai mult îmi place Leneșul și Veverița aia aiurită cu ghinda ei cu tot :)) Am râs cu poftă la film. Îl recomand cu drag ca să îți mai descrețești fruntea. Este vorba de câteva animale și lupta lor pentru supreviețuire la finele Erei Glaciare. Îmi place că tehnica de azi poate face minuni când vine vorba de animațiile 3D.

5. The Spy Next Door – sunt fan Jackie Chan. De mic mă uitam la filmele lui comice și cu acțiune. La cei 50 de ani ai lui încă poate face filme superbe. Comedia cu spionul din vecini mi-a adus aminte de copilărie și de vechile lui filme. Comic ca întotdeauna și hiperactiv Jackie reușește să ducă la capăt misiunea. Ca de fiecare dată. Kung Fuuu :D.

Merci Blondei (o drăguță inteligentă – combinație periculoasă 😛 ) pentru leapșă pe care o dau mai departe lui: Bogdan, Ionuț, Dani și Nico și Laura (să nu dau leapșa numai la băieți)!

Sursa imagine.

8 răspunsuri la “O leapsă cu cinci filme”

[…] – Manuel: “O leapşă cu cinci filme“ […]

Ia sa vedem ca selectie ai 😀

[…] a primit această leapşă de la Manuel. Fiind foarte ocupat în acest sfârşit de săptămână, ca de altfel şi în celelalte 🙂 (cu […]