Categorii
Arhiva Blogging Optimism

Primul pas – film stop motion creat de Social Media Brașov

social-media-brasov-canal-youtube-150x150Okay, trebuie să recunosc că evenimentele din săptămâna aceasta au fost puțin cam… neașteptate. Rămăsesem de acord la întâlnirile Social Media Brașov să participăm într-un fel aparte, pentru a ne închega ca și grup și a arăta lumii că Brașovul are băieți de online care vor să facă ceva mai mult decât să scrie pe bloguri.

Și se pare că am reușit, împreună, să facem un lucru notabil, și anume: un film stop motion numit Primul pas.

Ce m-a bucurat este faptul că, atunci când am transmis ideea asta grupului nostru pe Facebook, a fost îmbrățișată pe loc. Marți dimineață am anunțat că vreau să fac ceva în genul și seara mă vedeam deja cu Radu, Ionuț, Rivi și Bogdan Ciungara.

Ideea inițială era puțin cam nerealistă pentru timpul scurt pe care l-am avut la dispoziție așa că, după vreo două ore de discuții, ne-am hotărât cam ce anume vrem cu filmul, locații pentru fotografii și cine să fie cel care poartă pancartele. Ce-i drept, Rivi nu a avut drept de apel cânt ne-am uitat cu toții la el și am zis: te-am găsit, tu vei fi în fața aparatului. 😀

Dat fiind că este și participant pe Drumul Mingii eu zic că nu era nici unul mai potrivit pentru acest job. Plus că dă bine la aparatul foto. Dat fiind că știa că îl vor vedea mulți oameni după crearea filmului ne-a cerut să îl facem să zâmbească mereu. Și se pare că ne-a reușit.

Chinezu anunțase mai demult că vrea să vadă implicarea bloggerilor în diferite campanii din care pot căștiga și unii, și alții. Câștigul cu acest film este mai întâi de partea noastră: am demonstrat că putem să gândim un lucru și să îl ducem la capăt. Mulumesc băieți!

Filmul este compus numai din fotografii foarte fain făcute de Radu. Din cele peste 1000 de fotografii la rezoluție foarte mare am ales cele mai potrivite. Cu ocazia asta am văzut mai bine cum vine treaba cu editarea video și cu crearea unui canal de YouTube. Dap, azi e prima oară când am făcut un cont de YouTube, numit SMBrașov.

Chiar în ziua în care a trebuit să facem fotografiile am fost ajutat de Marius cu scrisul și cu organizarea pancartelor. E o mică știință și acolo :P. Apoi a venit și Cristi de a dat o mână de ajutor. Eu zic că avem un început promitățor. Urmărește și tu filmul și spune-mi părerea ta :

13 răspunsuri la “Primul pas – film stop motion creat de Social Media Brașov”

imi aduce aminte putin de un video asemanator realizat acu cateva luni de Adi Soare… oricum, destul de reusit video-ul… si cu ocazia asta am revazut nitel brasovul, ca n-am mai fost pe acolo de vreo 2 ani 🙂

Mi-a zis si Arhi pe Twitter ca a mai facut Adi Soare asa ceva. Nu stiam, dar nici nu conteaza. Pe blog am avut de multe ori puse asemeena filme si am vrut sa facem si noi unul 😀 Mersi .

[…] discutat, am stabilit detalii tehnice si de organizare si a doua zi am pornit lucru in echipa (Eu, Manuel Cheta, Bogdan Ciungara, Marius Balaban, Cristian Dinu si mai ales eroul principal Alex Parcalaboiu) […]

primii sau nu, ideea e unicat… bere, fotbal si dorinta :> bravo, a iesit perfect pentru prima oara

A, tehnica e veche, dar nu e folosita peste tot asa ca avem un mic avantaj 😀

a iesit super ok 😀
astept sa vad unu cu Manuel Cheta in prim plan, calare ! :))

Mai asteapta 😛 Cine stie ce si cum va fi 😀

[…] a celor de la Timisoreana, n-o să bat mult apa în piuă pentru că au făcut-o alţii (Rivionze, Manu, Marius, iBălan). Cu această ocazie vă poftesc pe la ei să vă benoclaţi la minunăţia de […]

Felicitari pentru film!
O parere personala pentru urmatorul video: mai multe cadre pe acelasi text si un marker „mai bold” cred ca ar fi dat mai bine.
In orice caz, frumoasa initiativa. Inca o data, sincere felicitari!

Mersi fain. Mai tarziu mi-a venit ideea sa iau doua markere si sa le lipsesc cu scotch ca sa fie ceva mai vizibil mesajul. e primul film asa ca invatam 😀