Categorii
Arhiva Locuri pe net

Știai că – pozele NASA – oferă distracție?

Jocul de cuvinte și cratime din titlu își are rostul. Vei vedea imediat. Este vorba de trei website-uri despre care vreau să scriu.

Din lista de zeci de site-urie interesante pe care la am notate în calculator trec în articol doar câte trei – patru odată, așa că stai pe aproape.

Citeam zilele acestea pe la Presufer că există un site numit Did you know în care sunt nu mai puțin de 1030 de întrebări informative de tipul : știai că. Mi s-a părut interesant mai ales că am aflat pentru prima dată că 8% dintre oameni au o coastă în plus sau că în Africa de Est poți cumpăra bere făcută din banane.

Pentru mult mai multe lucruri interesante de aflat te invit să dai clic pe imaginea de mai jos. Care lucru ți s-a părut cel mai ciudat? Scrie-l jos la comentarii să afle și ceilalți. did-you-knows-website-interesant-informativ-stiai-ca

Te-ai încălzit de dorința de a te informa despre tot felul de lucruri? Da? E bine, atunci. Un alt website interesant-util-informativ-incredibil este NASA Images. Da, site-ul celor de la NASA unde pun tot felul de imagini legate de spațiu este incredibil. Miile de poze și descrieri sunt un rai pentru pasionații de tehnologie și spațiu.

Mai jos poți vedea prima imagine făcută vreodată Pământului și Lunii în același cadru. E o premieră pe acest blog, pot să zic. Aceasta a fost făcută în data de 18 septembrie 1977 de către sonda (deja interstelară, în scurt timp iese în afara Sistemului Solar) Voyager 1, când era la 11,66 milioane de kilometri depărare de planeta noastră. Deși poza e de calitate slabă eu zic că este impresionantă. Alte detalii aici.Prima poza a Pamantului si lunii in acelasi cadrul. Voyager 1 - 1977.

Alte două imagini incredibile cu Universul nostru. Imaginile sunt o combinație de trei tipuri de poze, luate cu trei aparate diferite.

Ca să intri pe site-ul NASA Images dă clic pe imaginea de mai jos și explorează Universul în imagini. Frumos, ce să mai zic!nasa-images-poze-spatiu-nave-planeta-pamant

Acum, după ce te-ai informat temeinic despre cele mai ciudate lucruri de știut și despre Universul nostru te invit să te relaxezi și să asculți de sfatul lui Mo „Mediocrul”: apasăăăăăăăăăăăăăăăăăăă-l. 😀 Dă clic pe imaginea de mai jos și vei ajunge la un site plin de butoane. Apasă tot ce prinzi în cale. Dacă te sperie vreun sunet apasă Esc, la tastatură. Distracție mare. Ia ghici cum face Drath Vader :P.
butoane-comice-apasa-l-amuzant

3 răspunsuri la “Știai că – pozele NASA – oferă distracție?”

Absolut minunate pozele cu Universul. Alea is numa bune de Wallpaper 😀

Le si poti descarca in format high def 😀

Tur virtual pentru geeks – NASA Goddard Space Flight Center | Manuel Chețaspune:

[…] Scriam pe blog despre site-ul de imagini al NASA și despre cât de interesantă mi s-a părut prima poză făcută Lunii și Pâmântului în același cadru. […]