Categorii
Arhiva Personal

Libertatea – alegerea dependențelor

libertate-catuse-obisnuit-dependente

Libertatea, așa cum este văzută de unii, nu există. Libertatea este dată de măsura în care știi să îți alegi dependențele de ceilalți. Ceea ce înseamnă că, dacă știi să îți negociezi mai bine relațiile, atunci vei fi mai liber.

Motto-ul acestui blog este: suntem suma alegerilor noastre. Nu am ales degeaba această propoziție. Am pornit de la ideea că sunt liber să fac ce vreau, DAR că, orice voi face, vor exista efecte.

Lucru cel mai interesant este că avem liberatea de a alege bine sau rău. Aceste alegeri depind foarte mult de atitudinea noastră față de viață, față de noi. Un lucru trebuie ținut minte: nimeni, dar NIMENI nu îți este dator cu NIMIC. În viața aceasta trebuie să dai ca să primești.

Poți alege să fii mediocru, calea ușoară, care îți permite să stai pe tușă și să cârcotești că alții o duc mai bine. Poți alege să îți urmezi visul, calea grea, cu multe nopți albe neplanificate, și să te bucuri atunci când vezi că se vede munca ta.

Alegi calea usșoară, ești liber până la un pas în fața ta. Alegi calea grea, ești liber să te desfășori până la zece pași în fața ta. Tu alegi. Tu ești suma alegerilor tale.

Ne uităm la cei mari și vrem și noi să fim ca ei. Vrem să fim liberi, ca ei, dar nu vrem să plătim prețul. Libertatea vine cu un cost. Se facturează în multe eșecuri, supărări, muncă, dezamăgiri, refuzuri și rateuri peste care trebuie să trecem.

Cei mai mulți aleg calea ușoară. Depind de mintea scurtă și de aceea aleg prost. Vreau să fiu rău și să zic: fiecare își merită soarta. Eu aleg, tu alegi, el/ea alege. Ce și cum, asta este treaba fiecăruia. Să nu uităm că fiecare suntem suma alegerilor noastre și că libertatea costă.

Sursă imagine.

Un răspuns la “Libertatea – alegerea dependențelor”

[…] Mă interesează să știu cum gândesc oamenii, să aflu cum gândesc eu și cum pot să îmi schimb mentalitatea. Dacă e să știu un lucru acela este că libertatea este alegerea dependențelor. […]