Categorii
Arhiva Optimism

The Lost Thing și Kichwa – animațiile de duminică

latest_news-150x150

Ieri, sâmbătă, a fost o zi foarte ocupată pentru mine pentru că am participat la întâlnirea Social Media Brașov și apoi mi-am strâns gândurile la un loc pentru a scrie follow-up la eveniment. Este o activitatea plăcută, care te învață să te autodisciplinezi.

Dar nu despre asta vreau să scriu acum, ci despre animațiile care îți vor face o duminică mai interesantă.

Prima se numește The Lost Thing și a fost creată de către Shaun Tan. Este vorba de o lume ciudată în care un tânăr găsește un lucru pierdut. Ajunge să se atașeze de el și de aici începe o mică aventură demnă de a fi urmărită pentru toate cele 15 minute ale animației. Nu vei vedea cine știe ce acțiune și explozii, dar te va provoca la meditație. Via [Fulgerică].

The Lost Thing – Oscar Awards 2011 for best animated short film from carrotive on Vimeo.

Patru studenți foarte inventivi și harnici – Francois De Morangies, Arnaud Jourdan, Thibault Stoyanov și Julie Barthel -au realizat animația Kichwa. În acest mic filmuleț câțiva călători în timp uită un cort în urmă. Un băștinaș îl găsește. Când își dau seama de faptul că au pierdut un cort călătorii se întorc în timp. Ce se întâmplă? Rămâne să vezi întreaga animație. Via [Kuriositas].

KICHWA from Charlélie JOURDAN on Vimeo.

De asemenea nu utia să participi la sondajul făcut de mine. Dacă ai participat deja, îți mulțumesc!