Categorii
Arhiva Blogging

Social Media Brașov – încă un pas mic

social media brasov ultimele stiri

Da, s-a mai făcut un mic pas către crearea unei comunități online în Brașov. Vorba aceea, este mândria noastră în joc. Problema creării unei comunități locale eficiente s-a pus încă de foarte mult timp, dar sperăm că această încercare să fie încununată cu succes.

Tind să cred că va ieși ceva foarte frumos pentru că avem sprijinul unor oameni mari ca Zoso, Eftimie și Ștefan care au venit și ne-au ajutat cu o mulțime de sfaturi.

Dat fiind că Bogdan și Gabi au fost plecați a rămas să mă ocup de o parte din organizare și crearea unei prezentări cu statistici. Îmi plac statisticile, astfel am aflat că în zona Brașov sunt cel puțin 190 de bloguri, din care peste 90 sunt active și că 49 sunt pe domeniu propriu iar cel puțin 15 postează articole noi cel puțin o dată în zi.

Am fost foarte curios să aflu feedback-ul dat pentru întâlnirea de data trecută. Pentru că nu este tocmai plăcut să greșești și apoi să îți iei șuturi via Hyperlink Boulevard sau altfel, am ținut cont de ce s-a zis și văd că a dat roade. M-am poticnit în vreo câteva cazuri, dar a trebuit să continui. Una este să stai pe un scaun și să faci parte din mulțime, alta este să fii în față și să expui o problemă.

Ce-i drept, a fost o surpiză pentru mine că au venit Zoso și Ștefan și mă așteptam să ne pună la zid pentru eventualele greșeli de organizare sau de comunicare. Nu a fost așa, ba chiar ne-au explicat foarte prietenește cum stă treaba cu bloggingul și cu aceste comunități online.

Dacă vrei să afli mai multe legat de cum a decurs întâlnirea te invit să citești ce am scris despre acest meet. A rămas să ne implicăm în proiecte mici sau mari, dar care să ne dea o direcție și să ne ofere vizibilitate. Despre participarea la Drumul Mingii și Victoria 2020 a scris Eftimie aici.

Iată mai jos și prezentarea făcută pentru această întâlnire.

Dat fiind că particip și eu la aceste campanii, te rog să îți faci un cont pe Fotbaladevărat.ro și să îl votezi pe Rivi, care este membru al acestei comunități și este foarte pasionat de fotbal. Dorim ca și el să fugă acei 2,5 km cu mingea la picior. Detalii despre Drumul Mingii găsești aici.

Proiectul Victoria 2020 este organizat de Siemens și implică strângerea de echipe de studenți care să propună planuri de reconstruire a orașului, de la transporturi, până la purificarea apei. Din Brașov particip deja eu, cu Nico și Dani. Dacă ești student și vrei să participi, atunci ești și tu binevenit.

Să nu uit că vom susține și proiectul satelitului brașovean, Elysium. Dar despre aceasta, puțin mai încolo. Concluzia este că avem chiar destule lucruri pe care le putem face ca și comunitate online locală, important este să ne implicăm. Ce părere ai despre ceea ce dorim să facem?

Sursă foto.

10 răspunsuri la “Social Media Brașov – încă un pas mic”

Vom vedea mai incolo cum va iesi treba, dar eu zic ca va fi bine 😀

Si se vede ca miscam ceva 😀 bucurosi vom anunta noile rezultate data viitoare.

E inceputul. Speram sa fim mult mai multi in echipa 😀

La fel si noi. Se contureaza un viitor plin de munca, dar si de proiecte extraordinare. Muuulte de zis, dar mai inatai sa facem si apoi sa vorbim 😀

Salutare,

Exista undeva publicata lista cu adresele blogurilor detinute de brasoveni? Ma intereseaza in special lista blogurilor de fete, care ar fi interesate poate de un part-time pe domeniul social media / PR.

Cu multumiri,

Adrian Ciocalau