Categorii
Arhiva Optimism

Vârtejuri de mătase, sculpturi din creioane și scobitorile în artă

vartejuri-matase-akiko-ikeuchi

Cum nu am mai scris deja de mult timp despre lucrurile apărute în lumea artei, era vremea să vedem ceva interesant și nou.

Îmi plac foarte mult îmbinările de idei într-un mod neașteptat și modul în care știu artiștii să le prezinte. Arta e un mod de a fi iar cei care sunt artiști nu pot scăpa acestui destin. Și bine că este așa, altfel cum am mai avea ocazia de a ne bucura de ceva cua devărat ieșit din comun?

Silk Vortices – vârtejurile de mătase ale lui Akiko Ikeuchi

Akiko Ikeuchi este un artist japonez, născut în 1964, în Tokio. De mai bine de 20 de ani el creează rețele interesante din mătase pe care le expune în Japonia, Coreea sau New York. Pentru fiecare astfel de rețea munceșe aproximativ o lună, după care le demontează și mai rămân în urmă doar pozele.

Aceste vârtejuri sunt făcute la fața locului și evocă forțe ale naturii, cum ar fi tornade sau vârtejuri, și chiar galaxii. Munca lui mi se pare impresionantă. Eu ajung să mă plâng atunci când am câte un proiect mai mare de făcut iar el lucrează luni întregi la asemenea lucruri incredibile. Te invit să admiri și tu aceste „tornade” din mătase. Link via [Dudecraft].
akiko-ikeuchi-vartej-matase-1akiko-ikeuchi-vartej-matase-2akiko-ikeuchi-vartej-matase-3akiko-ikeuchi-vartej-matase-4akiko-ikeuchi-vartej-matase-5

Sculpturi cu creioane- sau cum păcălim gravitația

Ce ai zice dacă ai putea folosi creioanele pentru a face artă? Dacă ai suficientă imaginație, atunci poți face artă din aproape orice, și materialele din domeniul artei prezentate pe acest blog au demonstrat-o. Artistul Bob Van Breda, din San Francisco, SUA, creează sculpturi in creioane care par a sfida gravitația.

El a creat deja peste 200 de astfel de sculpturi și vrea să creeze una gigant. În realizarea lor artistul ia în calcul mișcarea, direcția și volumul, deși la început era preocupat numai de forme. Frumos, oameni buni, eu zic că este frumos. Așa că, dacă te plictisești acasă (Doamne ce cuvinte străine mie :D) poți lua lucrurile din jur și să creezi ceva frumos. Link via [Presurfer].
bob-van-breda-sculptura-creioane-2
bob-van-breda-sculptura-creioane
bob-van-breda-sculptura-creioane-1

Sculpturi miniaturale – scobitorile în sprijinul artei

Trebuie să recunosc faptul că sunt foarte selectiv cu materialele pe care le postez pe blog. Deși îl am des ca sursă pe Dudecraft, doar unele dintre articolele sale îmi sar în ochi. Cu toate acestea, este o sursă de inspirație demnă de pus în reader și abia aștept fiecare mail primit de la el.

Am mai postat pe blog sculpturi impresionante care foloseau mii de scobitori. La fel de impresionante sunt și sculpturile miniaturale. Atât Universul Mare, cât și Universul Mic trezesc în noi fașcinația creației și ne arată limitările noastre, ca și ființe trecătoare. Praf în vânt suntem, dar incă ce praf, de vreme ce ne putem bucura de asemenea frumuseți ale artei din toate timpurile.

Mai jos vei vedea câteva dintre aceste sculpturi realizate de Steven J. Backman, care a folosit o lamă de ras, lipici și multă răbdare pentru a crea frumusețile acestea mici. Și sunt și de vanzare pe websitul auorului. Cool. Link via [Dudecraft].
sculptura-miniaturala-steve-j-backman-toothpick-artsculptura-miniaturala-steve-j-backman-toothpick-art-1sculptura-miniaturala-steve-j-backman-toothpick-art-2sculptura-miniaturala-steve-j-backman-toothpick-art-3

Ce clăridi recunoști în imaginile de mai sus?

2 răspunsuri la “Vârtejuri de mătase, sculpturi din creioane și scobitorile în artă”

Si cei de la Derwent au dat un nou inteles creionului si in bradul de Craciun le-au pus sub forma de globuri sau maturi la oamenii de zapada. Au facut din lemnul ramas in ascutitori ghirlande si tot asa. Dar referitor la vartejurile de matase eu imi ridic intrebarea – cum le mai demontezi si de ce?

Un lucru este sigur: le demonteaza dupa o perioada. Cum? Nu am idee 😀 Ideea este ca raman in urma imaginile si se face loc pentru noi tipuri de vartejuri din matase. Desi nu pot zice ca este cel mai genial lucru, totusi imi place, place, place 😛