Categorii
Arhiva Optimism

Dansul dintre sunet și lumină – istoria telefoanelor și fântânile din Dubai

evolutia-telefonului-dans-dintrelumina-muzica-obisnuit

Dacă este un lucru pe care îl apreciez foarte mult, acela este inventivitatea oamenilor, mai precis, modul în care știu unii oameni să facă asocieri interesante între diferite fenomene sau obiecte din mediul înconjurător.

Unul dintre lucrurile care mi-a atras atenția în ultima perioadă este folosirea proiectoarelor pentru a obține efecte interesante. Într-o reclamă recentă de la Vodafone s-au folosit tehnici de cartografiere 3D, ceea ce înseamnă că s-au proiectat imagini 3D pe suprafețe plane. După cum vei vedea în clipul de mai jos efectul imersiunii este prezent și aproape palpabil.

În filmul de mai jos vei vedea evoluția telefoanelor, de la cel stil cărămidă până la cele tip smartphone (vreau și eu unul, neapărat). Primul meu telefon, și nu pot uita prima mea iubire în materie de telefoane, a fost un Mitsubishi Trium, cu siluetă simpatică și cu antenă extensibilă. Prin 2003 asemenea telefoane, cu clăpiță, erau foarte apreciate. Via [Mashable].

Sunt sigur că am auzit cu toții despre Burj Dubai, cel mai mare turn din lume. Ei bine, este vremea să auzim și despre fântânile din Dubai. Particularitățile acestor fântâni arteziene sunt: au costat 218 milioane de dolari, au jeturi omnidirecționale și sunt sincronizate cu o muzică de fundal. În filmul de mai jos nu ți se par atăt de extraordinare, dar eu am rămas mirat când am văzut ceva de genul în Budapesta, dar la un nivel mult mai mic.

Acesta este un nou mod prin care poți savura o plimbare și poți aprecia îmbinarea dintre artă și tehnologie. Aceste fântâni au fost realizate de celebra companie WetDesign, cea care a realizat și fântânile Bellagio. Pentru a vedea un film demonstrativ și cu acele fântâni trebuie să mergi aici și să alegi Nevada, USA și apoi alegi „The Fountains of Bellagio”. Via [Presurfer].

3 răspunsuri la “Dansul dintre sunet și lumină – istoria telefoanelor și fântânile din Dubai”