Categorii
Arhiva Optimism

Plutind în timp și spațiu – filme slow-motion

slow-motion-film

Așa cum am mai pomenit și în alte ocazii, slow-motion și time-lapse, tehnici de filmare la viteză mare sau foarte înceată, ne arată și alte dimensiuni ale timpului. Curios lucru, dat fiind că propria conștiință este independentă de timp, fiecare dintre noi percepem trecerea timpului puțin altfel, în genere, în funcție de dispoziție.

Ei bine, tocmai în miez de săptămână eu te invit să îți oferi câteva minute de calm și relaxare și să admiri două filme slow-motion de toată frumusețea. Abia aștept să am și eu o asemenea cameră de filmat. Primul film a fost făcut de către Oton Bačar cu o cameră Canon 7D, cu lentilă Canon EFS 18-135 mm (pentru cei interesați). Îmi place când văd că biciclistul rămâne suspendat în aer și parcă ai tot timpul din lume să observi totul în jurul tău.

7D 1000 fps from Oton Bačar on Vimeo.

Următorul film l-am văzut pentru prima oară la Mortu, băiat capabil după umila mea părere, cu un blog pe care îl vizitez zilnic pentru că am ce învăța de acolo. Dacă vrei să vezi cum se desfășoară totul în jur dacă este să fie de 100 de ori mai lent, atunci filmul de mai jos este tot ce ai nevoie. A fost făcut de către Tom Guimette care a surprins cele mai potrivite ipostaze. Îmi plac mai ales monezile suspendate în aer sau cum se unesc micile sfere de apă când ies din țeava robinetului.

Ce părere ai: timpul este liniar sau are și ramificații?

2 răspunsuri la “Plutind în timp și spațiu – filme slow-motion”

Eu ador acest gen de filmari pentru ca imi ofera posibilitatea de a „privi” mai lent ce este in jurul meu. Multam’

Cu placere. Astept sa mai gasesc si altele foarte interesante. 😀