Categorii
Arhiva Prezentari

De stiut : alimentele drept medicamente – prezentare

mar-educatie-alimentara-obisnuit-eu

Când am fost in Austria, la nunta lui frate-miu, am rămas suprins să văd, la raionul de fructe: bio-mere. Cu alte cuvinte, cele care nu aveau eticheta aceasta erau din plastic și nu meritau folosite?

Bio ar însemna că nu au trecut prin tratamente chimice și că, teoretic, ar fi mai sănătoase. Ei bine, așa cum știu din moși-strămoși, cele mai bio mere pe care le poți mânca și știi că sunt sănătoase sunt cele care au viermișori în ele.

Și asta nu pentru că nu îți face rău puțină cărniță, ci pentru că viermișorii își fac cuib tocmai în fructele necontaminate. După ce tai acea parte din măr poți să savurezi un fruct cu adevărat bun. Din păcate, găsim tot mai mult fructe și legume care arată bine și… atât. Totuși, chiar și în legătură cu acestea este bine să știm la ce sunt bune și cum pot ajuta.

Am primit prin mail o nouă prezentare, tradusă de Alin Isac, care îți arată într-un tabel fructe și legume și la ce pot fi ele bune, plus sfaturi la finalul prezentării legate de lucrurile pe care nu trebuie să le facem imediat după masă. Mulțumesc doamna Ana.

Să mâncăm sănătos, zic. Va trebui să fiu mai atent la ce mănânc și să las loc de fructe, zilnic.

Dacă din motive ce țin de magia neagră nu merge prezentarea de mai sus atunci te invit să o descarci de aici. Ce zici, merită să fim atenți la ce și cum mâncăm?