Categorii
Arhiva Optimism

Chinezu „coafează” campania Quickmobile

quickmobile

Fără să fie în nici un fel vorba de coafat în stilul clasic, Chinezu împlică blogării într-o campanie Quickmobile în care, noi, deținătorii acestor bijuterii web, alegem să vorbim puțin despre gadgetul nostru preferat sau pe care am vrea să îl avem.

Eu nu am secțiune de gadgeturi în acest blog (deși sunt fan) pentru că singura bijuterie tehnologică pe care o am, desktopul, nu se încadrează în această clasă, așa că nu vreau să scriu doar povești, fără a avea ceva în mână. Ceea ce nu însemnă că situația nu se va schimba în viitorul apropiat.

Anul acesta trebuie să îmi iau un laptop și un smartphone. Vechiul laptop și-a dat obștescul sfârșit printr-un leșin subit când nu mai dorea să înfulece electronii aceia zănateci care veneau din cablul de alimentare. Kaput și over. L-am trimis în raiul laptopurilor. Așa că, new one on the way.

Dar, de vreme ce voi călători destul de mult anul acesta voi avea nevoie și de o cameră foto, care să facă și ceva filmări. Cum nu sunt expert în ale fotografiei, nici nu pot emite pretenții magistrale așa că m-am uitat pe quickmobile.ro să văd dacă este ceva care mi s-ar potrivi.

Printre hoardele de produse pregătite să îmi sară în coș am dat și de CANON POWERSHOT G12, un aparat de fotografiat numai bun pentru călătorul din mine. Am zis, nu este o soluție extrem de profesională, dar pentru un novice este numai bun.

Acum să și zic de ce mi-a făcut cu ochii, pentru că nu pot să las treaba în suspensie.

Aparatul, la senzorul de 10Mpx pe care il are, face poze la rezoluții maxime de 3648 x 2736. Părerea mea este că e mai mult decât suficient. La un aparat foto nu trebuie să te uiți numai la rezoluție. Sunt cazuri în care o rezoluție mai mare nu îți oferă poze mai bune.

Ce mi-a atras atenție este faptul că poți face filmări chiar frumoase la rezoluții de 1280 x 720 (adică 720p) și la 24 fps (cadre pe secundă). Bineînțeles că mi s-a aprins un beculeț când am văzut asta. Dacă este să îmi iau un asemenea aparat sigur îmi deschid canale de YouTube și de Vimeo. Nu de alta, dar aceste două websituri de video-sharing îți pot aduce foarte mulți vizitatori, dacă faci ceva suficient de frumos.

Cu o asemena cameră aș face filme tilt-shift și time-lapse, nu extraordinare,d ar cât se poate de frumoase. Cu puțină editare video ar fi ceva cu care aș avea curaj să vin pe blog. Se pot face asemenea filme pentru că filmarea în HD îți permite și un output video prin care să aplici efecte interesante, cum este cel al filmării în modul miniatural ceva în genul acesta.

Foarte interesant este că are și modul HDR, adică se fac trei poze, una normală, una supra-expusă pentru a scoate în evidență umbrele și una sub-expusă pentru a scoate în evidență detaliile ușor de pierdut din vedere. Ce obții prin combinarea celor trei imagini? Una din care poți distinge foarte bine detaliile, ca în exemplul de mai jos.

fara-HDR
Fara HDR
cu-HDR
Cu HDR

Interesant este că are și orizont electronic, adică aparatul îți arată dacă nu orientezi obiectivul orizontal. Îmi place că poate filma în HD până la 30 de minute. Pentru un aparat foto e chiar bine. Bun este și faptul că are și mufă USB și suportă mai multe tipuri de carduri (SD, SDHC, MMC, MMCplus, HC MMCplus).

Dacă vrei să afli mai multe despre aparatul acesta te invit să citești un review foarte bun dând clic aici. Așa că, ce și-ar plăcea ție de la Quickmobile (ipotetic vorbind)? Iată și o imagine cu aparatul în cauză:
canon-powershot-g12

6 răspunsuri la “Chinezu „coafează” campania Quickmobile”

Doi prieteni. Doua aparate foto Cannon. Un singur premiu.

Fie ca unul dintre noi doi sa fie castigator 🙂

Da, macar asa 😀 Mie imi place aparatul asta 😀 Pe 25 aflam cum este treaba. In campanie au intrat si Zelist care ziceau canenea Chinezu este partener oficial 😀

Foarte bine. Ne strangem cu totii in hora. Vine si chinezu la roblogfest? 😀