Categorii
Arhiva Optimism

Toate gândurile noastre bune către Japonia

ajuta-japonia

Mi se întâmplă des să văd știri despre evenimente cât se poate de dezastruoase, le citesc, văd un film despre acestea și, dacă nu e în imediata vecinătate a mea (oraș, țară, cerc de cunoștințe) tind să nu dau importață prea mare. La fel mi s-a întâmplat și cu dezastrul din Japonia, când mi-am zis că „se descurcă ei„.

Ei bine, mi-a fost să aflu că nu este așa de simplu, mai ales că de curând au în coastă o nouă bombă atomică, în reactoarele de la Fukushima. Cînd am primit mailul de la Florența mi-am dat seama că, de aici, de departe, poate pot da o mână de ajutor, măcar scriind despre eveniment și indicând modalități prin care putem ajuta și noi.

Una dintre modalități prin care îți arăți sprijinul este notată în articolul despre sprijinirea Japoniei, scris de către Florența, prin care poți da o mână de ajutor făcând o donație aici.

O altă metodă prin care poți ajuta este să răspândești articolele care sprijină acest demers sau să scrii chiar tu unul.

Cei de la Mashable au fost drăguți și au scris un articol despre Hello Bar Japan, articol în care ne arată cum putem susține cauza implementând o bară în partea de sus a blogului prin care poți face donații către Crucea Roșie. Pentru folosirea acestei bare, despre care poți afla mai multe pe Dtelepathy, trebuie să introduci scriptul de mai jos oriunde în tema blogului, în secțiunea <body>.

<script type=”text/javascript” src=”http://www.hellobar.com/hellobar.js”></script>
<script type=”text/javascript”>
new HelloBar(1,9126);
</script>
<noscript>Help The Victims of the 8.9 Earthquake in Japan by Spreading Awareness and Aid. Visit http://goo.gl/wjZQz to donate.
</noscript>

După cum poți vedea am pus și eu această bară în partea superioară a blogului. Te duce la o pagină a Google (după cum vezi, legală, validă) care îți indică la rândul ei modalități prin care poți sprijini cauza celor care trec prin necazuri în Japonia.

La final de articol vreau să fac referire la articolul de la MatadorNetwork în care sunt trecute foarte multe modalități prin care poți ajuta. Sperăm să nu ajugem și noi vreodată în situația aceasta. Tot ce pot zice este că noi, cei din România, nu suntem cu totul insensibili la ceea ce se petrece acolo. Dumnezeu să te ajute, Japonia. Un salut de bine din România.

[ANUNȚ] Nu uita că acest blog participă la concursul de popularitate RoblogFest. Dacă vrei să mă susții te invit să mă votezi dând clic aici (valabil până pe 17-03-2011). La fel, susține și stilmasculin.ro pentru superblogul lui de fashion dând clic aici. Va trebui să ai un cont făcut pentru a vota, din păcate. Mulțumesc!

11 răspunsuri la “Toate gândurile noastre bune către Japonia”

as pune si eu bara aia sa arat ca imi pasa insa ar fi fara rost. nu cred ca ar dona cineva, cel putin nu de pe blogul meu…

aaa, si apropo: lipseste „http:” de la „script src”…

Multumesc de completare. Ciudat lucru, a mers si fara http 😀 Ei, daca nu pui bara , atunci scir sit u doua cuvinte despre Japonia si indica link catre Causes sau catre cele pe care le-am pus in blog 😀

Poti scrie cateva cuvinte, asa cum spune Manuel. Nu se stie niciodata de unde sare iepurele si oricum, macar iti exprimi compasiunea. Eu am reusit sa gasesc cativa donatori mai apropiati mie.

bafta

Da, macar atat sa fac si eu. Un articol si cateva linkuri, nu e mare lucru 😀

Felicitari, Manuel. Voi dona si eu maine chiar daca imi suna in urechi muzica din Filantropica.

Sper ca cei care strang banii nu fac ca in Filantropica 😀 Esti de treaba 😀

frumos gest, o sa preiau si eu bara pentru ca, asa cum ai zis: nu stii de unde sare iepurele.