Categorii
Arhiva Optimism

Artă – portrete și sculpturi cum nu ai mai văzut

intro-portrete-si-sculpturi

Un lucru apreciez foarte mult la artiști: faptul că au curajul de a-și urma pasiunea și de a crede în proiectele lor. Sunt unii care au sacrificat tot ce au știut pentru a face lucruri pe care noi, cei mai mărunți dintre pământeni, nu le putem înțelege, dar le admirăm cu ochii larg deschiși.

Artiștii își permit să viseze, un lux pe care mulți dintre noi nu vrem să ni-l asumăm, și au voința de a continua în ciuda tuturor celor care nu cred în ei. Și bine fac pentru că, în acest fel, putem vedea și noi că natura umană nu este numai instinct primar, violent și agresiv, ci poate aduce și culoare într-o lume mult prea gri.

Portrete cu șuruburi

Dacă te întrebi cum se poate așa ceva, uite că am dat de câteva materiale interesante despre Andrew Myers, cel care face portrete folosindu-se de șuruburi, pe care le prinde pe plăci în așa fel încât să obțină portrete în relief.

Cum face el portretele acestea? Mai întâi desenează pe placă portretul dorit apoi începe să înșurubeze între 7000 și 10 000 de șuruburi la adâncimi diferite pentru a obține efectul dorit. Imaginile sunt surprinzătoare. Via [Neatorama și Dudecraft].
portret-surub-andrew-myers-2

portret-surub-andrew-myers-1

portret-surub-andrew-myers-3

portret-surub-andrew-myers-4

Dacă vrei să vezi mai multe asemenea portrete intră aici.

Potret din saci de box

Deși nu ar părea un lucru impresionant țin să te anunț că artistul a lucrat mai bine de trei ani la crearea acestui tip de portret. A folosit nu mai puțin de 1300 de saci de box pentru a face un portret înalt de șapte metri al lui Muhammad Ali.

Artistul „vinovat” de această performanță este Michael Kalish. Pe 25 martie 2011 va fi prezentat public acest monument creat pentru marele boxer Muhammad Ali. Via [Dudecraft].
muhammad-ali-portret-saci-box-1

muhammad-ali-portret-saci-box-2

muhammad-ali-portret-saci-box-3

Sculpturi din sfere magnetice

Pot spune de pe acum că acestea sunt preferate mele: mici și simpatice. Create de Dimitri Tischenko, programator și artist, aceste sculpturi sunt create prin alăturarea piselor magentice în așa fel încât să se obțină obiecte cât se poate de ciudate și de originale. Mă întreb, se vând astfel de sculpturi? Via [Neatorama].

sculpturi-sfere-magneti-neomydium-1

sculpturi-sfere-magneti-neomydium-2

sculpturi-sfere-magneti-neomydium-3

O întreagă colecție cu imagini poți găsi aici. Impresionant.

Sculpturile lui Motohiko Odani

Din colecția de azi cele mai ciudate sunt sculpturile făcute de artista Motohiko Odani. Probabil pentru că aceste sculpturi prezintă gânduri ascunse sau de care nu am ști. Mă depășește, dar nu pot decât să mă uit cu mirare la cât de interesante pot fi asemenea sculpturi.

Nu mai trebuie să pomenesc de munca depusă. Este oare adevărat că artiștii sunt oameni greu de înțeles? Oricum, te invit să admiri și tu frumusețe de sculpturi în imaginile de mai jos. Via [Dudecraft].
sculpturi-ciudate-motohiko-odani-1

sculpturi-ciudate-motohiko-odani-3

sculpturi-ciudate-motohiko-odani-2

Care îți plac cel mai mult?

14 răspunsuri la “Artă – portrete și sculpturi cum nu ai mai văzut”

[…] niște chestii foarte frumoase ( artistice, desigur ), vă recomand și articolul lui Manuel. Obiectele din hârtie sunt geniale […]

Categoric ultimele … mi-a picat fața la ultima poză. WOW !!

Chiar ca sunt ciudate ultimele. Se vede maiestria si formele alea ciudate imi aduc aminte de jocurile horror pe care le-am jucat :))

super tari alea cu suruburi. Am salvat si eu cateva sa le bag intr-un articol da mi-ai luat-o inainte :))

Am un prieten care lucreaza intr-un astfel de magazin (unde se comercializeaza suruburi). Nu ratez ocazia sa transmit link-ul mai departe … poate din lipsa de timp se pune sa incerce si el asa ceva.

:)) Foarte bine. Unul dintre motivele pentru care pun de toate tipurile de sculpturi si poze este acela ca poate va fi cineva care va face ce vede aici 😀 Sorry, dar aveam si eu salvate de ceva timp imaginile astea 😀

Vor mai fi, dar am aici amestec de articole, din mai multe domenii. Va dura ceva timp pana la urmatorul articol despre arta 😀

E putin cam.. viscerala, daca as putea zice. Ca si cum ar intoarce omul cu interiorul spre afara. Ouch…

Mie mi se pare că, dimpotrivă, ultima e ”fantasy”, ca dintr-un vis alb. 😛

Eu tin sa cred ca nu doar artisti isi urmeaza pasiunile…Orice vrei sa faci sa nu renunti, ca doar o viata ai si daca nu profiti de fericirea aparuta in ea nimeni nu o va face in locu tau..

Bine zis. Am uitat sa pomenesc ca si altii isi pot urma pasiunile. 😀

Cred ca artistii de mare valoare, ca si matematicienii, filosofii si fizicienii importanti ai lumii, sunt oameni greu de inteles pentru ca au vazut lucruri pe care omul de rand nu le vede… si probabil de asta sunt oarecum… altfel.
Ultimele imi plac cel mai mult, au ceva misterios si elegant in ele :X
Dar si portretele din saci de box sunt foaaarte originale!
Iti plac cel mai mult sculpturile din sfere magnetice pentru ca sunt cele mai legate de fizica, asa-i? :D:))

Asa-i, sferele magentice mi-s cele mai dragi pentru ca implica fizica. Mai, da te prinzi repede 😀