Categorii
Arhiva Optimism

Cărți tactile pentru copii orbi

sustin-educatia-carti-tactile

Bine mai fac că citesc tot felul de bloguri pentru că am aflat azi de la Chinezu că pe 3 martie este Ziua Mondială a Cărții. Poate nu ar fi fost o știre deosebită dacă nu aflam și că se face o strângere de fonduri pentru a cumpăra cărți tactile pentru copii orbi.

Nu ne gândim ce înseamnă să ne lipsească ceva, dar acești copii pierd o mare parte din Universul din jurul nostru prin faptul că nu văd. Îmi place modul în care se exprimă cei de la Sustine educația atunci când folosesc cuvintele următoare:

Lipsa totală a vederii sau afectarea gravă a acesteia nu ar trebui să devină o barieră între copil și cunoașterea lumii. Cărțile tactile reprezintă o bună modalitate de a avea acces la cunoașterea lumii înconjurătoare, și acest lucru chiar înaintea învățării scris-cititului. Cu ajutorul lor se pun fundamentele cunoașterii tactile a realității prin intermediul mâinilor care sunt învățate să „vadă”, să exploreze lumea cu curiozitate, prin acțiuni conștiente și deliberate.

Ca să nu lungesc vorba, ei au nevoie de ajutorul nostru pentru a cumpăra materiale didactice așa cum scrie în articolul dedicat proiectului. Este nevoie de 2100 de lei iar până acum s-au strâns 210 lei. În articolul respectiv sunt trecute metodele prin care putem ajuta la susținerea acestui proiect.

4 răspunsuri la “Cărți tactile pentru copii orbi”

interesant … Cu totii stim despre semnele pentru orbi de la lifturi, de pe bancnote, insa putini am vazut astfel de carti. Eu unul, nu!

Nici eu, dar asa ceva ii ajuta sa inteleaga cumva lumea din jurul nostru.

Face multe chestii faine nenea Chinezu 😀