Categorii
Arhiva Optimism

Șase ore în plus

Acest articol este o leapșă primită de la Tudor care se întreabă ce am putea face noi cu șase ore în plus. Tudor ar pleca la plimbare pe munte, dar ce aș face eu?

Eu pornesc de la premiza că și acestea 24 de ore pe care le avem sunt suficiente, dacă știm să prioritizăm și să ne selectâm acitvitățile. Clar, unele lucruri trebuie să le neglijăm, altele trebuie să le facem neapărat.

Consider că problema principală nu stă în a avea încă șase ore la ziua și așa încărcată. Curios lucru, oricât de multe ore ai avea în zi, un management prost nu te va ajuta în nici un fel. Aș vrea să zic că voi face aia și aia, dar cred că m-aș obișnui cu noul sistem și mi-aș ocupa și acele ore în așa fel încât să mă plâng din nou că nu am timp suficient.

Clasica recursivitate a naturii umane. Așa că îmi pun întrebarea: ce trebuie să fac pentru a câștiga timpul meu pe care mi-l ocup cu tot felul de activități? Eu nu vreau șase ore în plus, vreau să îmi organizez mai bine timpul.

Așa că trebuie să fac următoarele: să îmi fac un program de la care să nu mă abat, prioritizare, selectare și aplicare. Cu această ocazie ar trebui să fac curățenie în Reader pentru că de acolo vin multe știri și nu am nevoie să le citesc pe toate. Și iată că voi câștiga, nu șase ore, dar timp din timpul meu.

Tu cei ai face cu șase ore în plus?

P.S. Scuze Tudor că am măcelărit leapșa, dar nu m-am putut abține 😀 .

14 răspunsuri la “Șase ore în plus”

Bine, bine si daca vorbesc cu Doamne Doamne sa-ti mai dea un bonus de 6 0re? 🙂

Tot nu te lasi 😛 Cu 6 ore in plus calatoresc si citesc, sigur 😀

Manuel daca ai zis ca iti prioritizezi si iti selectezi activitatile inseamna ca deja ai prestabilit totul pe vechiul sistem de 24 de ore. Cu alte cuvinte, daca ai avea timp in + inseamna free time in care nu ai nimic alocat pentru ca deja le-ai facut pe toate. Asa ca, te-as invita cu mine la aquaticum sa-ti lasi slipu pe toboganele ungurilor :))

Stai cam aproape. Oricum am de 2-3 seri pe sapt rezervate prietenilor si berii. duminica si sambata rezevate fotbalului si inotului. Dupa cum vezi, nu am nevoie de alte 6 ore 😀 Cine stie cand si cum ajung pe la voi 😀

Time management is pretty much everything. Acum doua saptamani mi-am facut curatenie in readere si chiar blogroll, pentru ca interesele mele s-au schimbat mult si sincer, am devenit mult mai selectiva.

Trebuie, pentru ca si eu am ajuns sa am zeci de bloguri in reader si mai sunt inscris si prin mail la multe. Am insceput sa si tai din inscrieri. Nu ai timp sa te ocupi de oate. Mergem pe alese 😀

Oaaa, fac și eu leapșa asta mâine :)) 😀

Îmi place cum ai gândit !!

Foarte bine. Sa auzim ce zici si tu 😛

MANUEEEELLLLL :)) Îți merge abonarea la comentarii, iuhuuuu 😀

Eh, intr-un sfarsit. Am avut ceva emotii. Mersi pentru heads-up.

un punct de vedere … obiectiv! Sa nu ne dorim ce nu putem avea! 🙂 Totusi, am o nelamurire in problema asta: daca zoua ar avea 6 ore in plus (25%), anii respectiv viata noastra ar fi cu 25% mai lunga? 🙂

:)) Grea intrebare. Ar putea fi doua variante: ori viata mai lunga ori zile mai lungi si viata la fel de lunga.