Categorii
Arhiva Optimism

Moduri ciudate de a face animații și One Rat Short

moduri-ciudate-de-a-face-animatiiGăsesc de multe ori lucruri interesante și, sincer, nu am timpul necesar să le pun pe toate aici, așa că trebuie să le selectez. Dar, cele care rămân sunt cât se poate de atractive.

Ca, de exemplu, folosirea unui iPad pentru a face animații stop-frame. E, am dat de o denumire nouă, nu?

Animațiile stop-frame sunt făcute prin expunerea prelungită a aparatului foto atunci când sunt făcute poze unor imagini care rulează pe un iPad, într-un mediu întunecat. Prin mișcarea iPad-ului se obțin niște imagini extrudate (ieșite dintr-o suprafață) de toată frumusețea.

Măi, oamenii ăștia nu se plictisesc în a fi atât de geniali? Cred că nici eu nu m-aș plictisi. Filmul a fost făcut de către Dentsu London și pune în aplicare conceptul de light-painting, adică crearea unor imagini în genul celor de mai jos (stop-frame animation). Cred că te-am amețit deja cu tot felul de termeni. Urmărește filmul.

Ce ai zice de animații care au nevoie de condiții speciale pentru a fi văzute? BrussPup, un user Yotube celebru pentru iluziile optice pe care le face, a pus la punct minunăția de mai jos.

Este nevoie de un disc ce se va roti pe care sunt puse benzi speciale și, la o anumita turație, se vor vedea animații interesante. Sigur că mai este nevoie de o cameră digitală pentru a vedea efectul. Ce iese? Poți vedea mai jos. Via [Gizmodo].

Și acum urmează One Rat Short, o animație „clasică” cu un șobolan ca protagonist. Fără a fi folosite cuvinte vorbite în film această animație vorbește foarte multe. Creat de către Charlex Films acest film de 10 minute are potențialul de a deveni un film pe marele ecrane. Are suflet și prezintă foarte bine ideea. Care idee? Urmărește filmul și lasă un comentariu! Via [Fulgerica].
http://www.youtube.com/watch?v=KniV2OGwSms