Categorii
Arhiva Optimism

E sesiune, dom’le, și eu stau pe blog

iluzie-optica-videoDa, este adevărat. De săptămâna viitoare suntem oficial în sesiunea de examene la master și la facultăți. Și eu petrec timpul pe net sau pe blog în loc să îmi dedic mai multe ore învățatului.

Știi cum vine vorba, nu? În sesiune se îngrasă porcul și primii zece ani de facultate sunt mai grei, până ajungi în anul trei. Bine că nu m-a pleznit un asemenea „noroc”. Nu de alta, dar nu se cade să petreci prea mult timp într-o anumită situație.

Bineînțeles că, dacă tot sunt pe net, am grijă să mă ocup de noul meu blog, obișnuit.eu, unde îmi voi muta toate lucrurile cu cățel și cu purcel. Și mă ocup și de acesta unde te invit, azi, să vezi câteva iluzii optice. Chiar mi-am dorit de ceva vreme să pun un articol nou pe tema aceasta.

Dacă toți trăim iluzii de ce nu v-aș da și eu cu găleata? Ce-i drept, destul de mulți cititori ajung la mine căutând iluzii optice pe Google. Pe o nota nu tocmai seriasă, dacă vezi că ai bani în portofel, să știi că este o iluzie optică la mijloc. Dă-i nevestei sau prietenei și vei reveni pe pământ.

În filmul de mai jos (clic pe imagine) vei vedea câteva tipuri de iluzii optice și cum sunt ele făcute. Cu atât mai mult cu cât nu îți poți explica modul în care un băț drept se poate curba. Creierul are nevoie de ceva beri să înțeleagă treaba asta. Via [Neatorama].
iluzie-optica-video

Ai auzit de cuburi plutitoare? Azi ai parte de unul. În filmul de prezentare de mai jos vezi cum arată unul și cum îți poți face acasă așa ceva. Îmi plac iluziile optice pentru că sunt un joc pe care îl joci cu mintea ta, mai precis cu percepția asupra mediului în conjurător. Și sunt distractive, asta e sigur.

Filmul de mai jos a câștigat din partea mea marele premiu Meth Club Competition, pentru că, dacă urmărești cu strictețe indicațiile, vei avea parte de o surpriză cât tine de mare. Să nu care cumva să te uiți în altă parte decât în centrul imaginilor.

Cine a zis că viața e o iluzie? Ăla sigur era sub influența drogurilor. Care dintre cele trei filme le propui pentru Meth Club Competition?


8 răspunsuri la “E sesiune, dom’le, și eu stau pe blog”

Oricât ai învăța, oricât ai avea de învățat, trebuie și o pauză de relaxare, eventual pe blog.

PS: La poli-ul nostru e deja începută de o săptămână sesiunea. 😛

Noi am dat deja doua partiale, dar focul incepe saptamana viitoare. Ptiu si mai am delucru la blogul alalalt de ma suceste rau. am multe asteptari de la el. Iti doresc sa treci cu brio testele. 😀

E sesiune, dom’le, și eu stau pe blog - Ziarul toateBlogurile.rospune:

[…] E sesiune, dom’le, și eu stau pe blog Fri Jan 21, 2011 22:21 pm Da, este adevărat. De săptămâna viitoare suntem oficial în sesiunea de examene la master și la facultăți. Și eu petrec timpul pe net sau pe blog în loc să îmi dedic mai multe ore învățatului. Știi cum vine vorba, nu? În sesiune se îngrasă porcul și primii zece ani de facultate sunt mai grei, până […] […]

Eu am luni primul examen și mor ! :)) Ar trebui totuși să mai și înveți 😛
Oricum, site-ul tău pare că va arăta foaaaaarte simpatic, abia aștept să-l lansezi ! Baftă în sesiune !

Multumesc. Am de lucru in ambele parti, dar va fi bine. Sper numai sa respect deadline-ul de 1 februarie. 😀

Si eu sunt in penultima sesiune si papa anii de studii. Mai am inca 1 examen de facut dar aici la master e lejer. Nu prea trebuie sa merg la faculta, nu prea trebuie sa prezint. Trimit proiecte pe mail.

Pot zice ca eu nu am simtit ca e sesiune, in schimb buzunaru meu a simtit. Pe langa a doua rata la faculta de 670 ron, mi-am rezolvat si materiile 🙂 …. sper sa nu fiu singurul care gandeste gen „am lucruri mai importante de facut decat sa imi pierd timpul pe niste proiecte care nu am chef sa le fac” … si nici nu prea imi plac unele.

blogging is fun ! sper sa nu citeasca profii mei pe aici :))

😀 Chiar ca blogging is fun. Ce-i drept asa-i ca masterul il afcem pentru ca ne-am invatat la faculta? Oricum e mai simplu decta la dfacultatte, asta e sigur. Proiectele tot prin mail le-am trimis. Mai am un an de master:D

[…] Manuel Cheta se miră de el însuşi: e sesiune şi el pierde vremea pe blog! Trecînd cu eleganţă prin sesiune, el ne încîntă cu unele iluzii optice în articolul său. Cîteva cugetări: Știi cum vine vorba, nu? În sesiune se îngrasă porcul și primii zece ani de facultate sunt mai grei, până ajungi în anul trei. Bine că nu m-a pleznit un asemenea “noroc”. Nu de alta, dar nu se cade să petreci prea mult timp într-o anumită situație. […]