Categorii
Arhiva Infografice

Evoluția e-mail-ului și corpul uman-infografic

Cum altfel să începi o nouă săptămână dacă nu cu o porție serioasă de desenele din care să înveți destule lucruri noi? Astăzi este un mic maraton al infograficelor și vei afla lucruri interesante legate de e-mail și de corpul uman. Oamenii care au făcut studiile acestea se pare că au avut ceva de muncit.

Știai că semnul @ a fost folosit încă din 1885 la mașinile de scris? Se pare că abia prin 1965 s-a trimis primul e-mail intre câțiva cercetători de la MIT (Masachusetts Institute of Technology), există circa 1,3 miliarde de utilizatori de e-mail iar Brazilia, SUA și India sunt principalele surse de spam. Pentru mai multe detalii citește infograficul de mai jos. Via [Programmica.info].
evolutia emailului

Corpul uman este, în anumite cazuri o enigmă. Să fie sufletul de vină? Aici vorbim de biologie din cap până în picioare. Presurfer mi-a trimis un articol interesant în care infograficul de mai jos îți vorbește de nu mai puțin de 28 de lucruri foarte interesante legate de corpul uman.

O chestiune oarecum contestată este aceea că un neuron poate conține informații de până la 5 ori mai multă decât are enciclopedia Wikipedia. Un alt lucru bun de știu este că creierul uman consumă energie cât un bec de 10 wați. Să înțeleg că atunci când te curentezi ți se arde filamentul dintre urechi? Pentru mai multe informații aruncă-ți ochii pe infograficul de mai jos. Via [mnn.com].
28-Odd-Facts-infographic

Infograficul de mai jos a apărut cu un an înaintea celui de mai sus. Se vede similaritatea, nu? Ei bine, acesta discută despre alte lucruri, cum ar fi: femurul are rezistență mai mare decât betonul, 10 cm pătrați de piele conțin peste 7 de metri de vase de sânge, nasul poate mirosi 50 000 de mirosuri.

Interesant este că în urmă cu un an, conform graficului de mai jos, creierul uman consuma 25 de wați. Cred că au folosit instrumente de măsurare diferite. Va să zică și creierul este prietenos cu mediul? Vorba aia, consum mai mare de energie duce la mărirea cantității de dioxid de carbon eliminat. Citește pe mai departe și lasă puterea infograficelor să te pătrundă. Enjoy. Via [OnlineEducation.net].
15-things-operation


Un răspuns la “Evoluția e-mail-ului și corpul uman-infografic”

Tweets that mention Evoluția e-mail-ului și corpul uman-infografic: -- Topsy.comspune:

[…] This post was mentioned on Twitter by Cheta Manuel. Cheta Manuel said: Evoluția e-mail-ului și corpul uman-infografic http://wp.me/pYWxX-16N […]