Categorii
Arhiva Optimism

Filme creative

idei-creative-filmSunt un mare consumator de filme interesante, scurte, dar interesante. Mica selecție de filme de azi are ca autori oameni inteligenti, artiști și foarte harnici.

Știu cât de greu este să faci o animație sau o filmare, lungă chiar de 1 minut, pentru că am avut și eu un experiment nu tocmai reușit. Este vorba de o animație făcută în Gimp pe care o poți vedea aici. După 10 ore de muncă mi-am dat seama că nu mi-a ieșit ce vroiam. Ironia sorții.

Se pare că singura limită este până la urmă creativitatea personală și voința proprie. Discutam cu cineva zilele acestea și ajunsesem la concluzia că nici un vis nu este prea mare dacă te pui să înveți și să muncești pentru împlinirea scopului. Se întâmplă că unii oameni nu ajung unde vor pentru că nu își doresc suficient de mult acel lucru.

La fel, nu trebuie să uit combinația „Crezi, fă (țin să completez: fă=acționează )”, pe care a subliniat-o foarte mult Ariel la workshopul despre optimism care a avut loc pe 18 decembrie în Brașov. Vrem să ajungem undeva bine, dar omitem cumva să acționăm? Așa-i că e mai simplu să ne plângem? Problemele se vor rezolva de la sine. Ei bine, dacă la fel făceau și cei care au realizat filmele de mai jos nu mai aveam azi ce admira, nu?

Primul film se numește „Vow to Vowels” și a fost filmat cu un iPhone pe parcursul a 48 de ore. Realizat de către Michael Cobra, ajutat fiind de David Fullerton, Ryan Bolin, Jason Csizmadi și DeEtta Cobra, filmul este un imn dedicat vocalelor și importanței lor. Cu un cântec copilăresc drept fundal sonor mi s-a părut a fi o frumusețe de videoclip.

Neatorama are, de multe ori, materiale cât se poate de interesante. Filmul „Insert coin„, făcut în tehnica top-motion, este centrat pe crearea de imagini cu monezi puse pe o suprafață, fotografiate și apoi mutate în noua poziție. Creatorii, Tomas Redigh și Daniel Larsson, explică la finalul filmului cum au lucrat. Oameni capabili, nu alta.
http://www.youtube.com/watch?v=7PjlnK1iWj8

Următorul film merită o mențiune specială pentru că atrage atenția asupra unei particularități a artiștilor: aceea de a face legături interesante între elementele mediului înconjurător și de a le face să lucreze împreună. Unii ar zice că este ușor să faci o asemenea filmare folosind o mașină de numărat bani. Nu zău? Atunci de ce nu au făcut ei filmul acesta?

Filmul a fost făcut pentru a promova Săptămâna Designului din Vancouver. Conceptul “Set the value of design” stabilește legătura dintre bani și creativitate. Pentru realizarea filmului au fost folosite mai bine de 2000 de foi personalizate și apoi plasate în mașina de numărat bani. Prin comparație, animația făcută de mine are numai 806 cadre, care rulează la 10 cadre/s. Via [TopEntertainmentBlog].


4 răspunsuri la “Filme creative”

Mai am timp de gandire. cine stie, poate ne vedem concurenti:D

Plus munca lor, asa e. Se vede ca au tras destul de multy sa creeeze afeectele acelea. Sper sa mai dau de asemenea filme.