Categorii
Arhiva Infografice

Spamul, fiul răutăcios al e-mailului

The Presurfer este o sursă foarte bună de materiale informative sau distractive. De data aceasta am primit un mic infografic legat de ceea ce înseamnă SPAM-ul și ce fac clienții de e-mail și rețelele sociale pentru a ne proteja de această activitate supărătoare.

Se pare că termenul de spam a fost preluat de la un episod al show-lui de comedie făcut de către grupul Monty Python, realizat în anii ’70 de către BBC. Spam este prescrutarea de la SPiced hAM, un tip de mâncare preprocesată la cutie făcută de către firma Hormel Foods Corporation. În acel episod toate tipurile de mâncare includeau spam (ca și mâncare), fără excepție.

Infograficul de mai jos a făst realizat de o echipă de oameni foarte inteligenți de la searchenginejournal.com. Scopul spamului este împlinit dacă 1 om din 100 000 este convins să cumpere. Cele mai multe spamuri sunt trimise pentru a face reclamă serviciilor de internet, a serviciilor&produselor farmaceutice și a celor financiare.

O altă informație interesantă este că la început se creau adrese de e-mail de pe care se trimiteau multe e-mailuri, dar azi se folosesc botnets (rețele de calculatoare acționate de la distanță) pentru a manevra o campanie de spam care este, de altfel, destul de ieftină. Mai multe informații în infografic. Înscrie-te la acest blog cu încredere pentru că nu mă ocup cu spam. 😀

spam-blog-tehnologie


Un răspuns la “Spamul, fiul răutăcios al e-mailului”

[…] Spamul, fiul răutăcios al e-mailului Thu Dec 02, 2010 10:58 am The Presurfer este o sursă foarte bună de materiale informative sau distractive. De data aceasta am primit un mic infografic legat de ceea ce înseamnă SPAM-ul și ce fac clienții de e-mail și rețelele sociale pentru a ne proteja de această activitate supărătoare. Se pare că termenul de spam a fost preluat de la un […] […]