Categorii
Arhiva Optimism

Final de turneu

Pot spune că am simțit aceste două luni din plin. Concursul SuperBlog 2010 a început în octombrie și sunt fericit că am reușit să ajung până la capăt.

Aștept, la fel de concentrat ca și ceilalți, punctajele finale ca să pot spune : „gata și capitolul acesta din viață„. Participarea la acest concurs a însemnat multă muncă și schimbarea temporară a priorităților. Adică, a trebuit să neglijez un pic alte ocupații pentru a fi concentrat asupra temelor de lucru.

Ce mi-a plăcut la SuperBlog?

În primul rând mi-a plăcut faptul că m-a pus la muncă mai mult decât de obicei. La toate temele a trebuit să mă informez destul de mult și să pregătesc bine articolul. Am mers din pagină în pagină până am considerat că am suficiente informații încât să îmi pot permite să scriu ceva reprezentativ. Proces care dura, în multe cazuri, și două ore.

Dacă vrei să ai o idee și să reușești să o transmiți așa cum trebuie nu îți ajung doar câteva minute.

Mi-a mai plăcut competiția strânsă și faptul că am avut ocazia de a concura împotriva unor bloggeri mari, cu vechime în blogosferă. Un alt lucru bun a fost faptul că am fost corectat la unele greșeli gramaticale pe care le-am făcut, lucru ce m-a determinat să verific mai bine scriitura.

Principiul este următorul: nu contează cât de bine ai scris un articol sau cât de utile sunt informațiile, vor fi mereu oameni care se vor crampona de prima virgulă sau expresie greșită ca mai apoi să îți reproșeze că nu faci articole de calitate. Așa că ai grijă, în orice articol, să fii corect gramatical. Doar nu vrei să dai apă la moară celor care abia așteaptă să greșești, nu?

Mi-a plăcut că am învățat o sumedenie de lucruri noi cum ar fi CSR (Corporate Social Responsibility), prima campanie de publicitate a TAROM sau Hibryd Synergy Drive, de la Toyota. Trebuie să recunosc că am fost pus în dificultate la anumite teme, dar am reușit să termin mereu la termen lucrările. Kudos mie.

Un alt lucru pozitiv al acestui concurs este că am aflat mai multe despre blogosfera românească, am făcut cunoștințe noi și mi-am dat seama că este nevoie de multă atenție și cumpătare atunci când ai de-a face cu păreri contrare ție. Trebuie ținut minte că, atunci când cineva face remarci la adresa ta pe care le consideri nejuste, omul respectiv nu are ceva cu persoana ta, ci cu articolul sau cu stilul tău. Când este vorba de conficte online, nu lua totul personal. Este mai bine așa.

Ce m-a făcut să particip până la final?

Am continuat în primul rând pentru că nu îmi place să las treburile neterminate. Dacă am început ceva trebuie să și ajung la un final, chiar dacă finalul acela nu este cel mai promițător.

În al doilea rând m-am ambiționat pentru că m-am întâlnit cu opozanți care mă considerau slab și fără experiență. Am vrut neapărat să demonstrez că pot duce la final și că pot face articole bune, chiar dacă se mai strecoară greșeli, pe ici-colo.

Am continuat și datorită faptului că așa puteam să fiu remarcat și să căștig „umpileț” de respect de la alți bloggeri mai vechi în ale scrisului. Să abandonez ar fi reprezentat un eșec peste care nu aș fi putut trece ușor. Sunt competitiv de fel așa că nu am vrut să le fac viața ușoară celorlați concurenți.

Am mai continuat și datorită încurajării prietenilor și familiei care deja mă așteaptă să le fac cinste cu bere pentru că am dus la sfărșit un adevărat maraton al blogurilor. Cel mai greu a fost să integrez în tema blogului meu subiecte ca „Alaska – electrocasnice” sau noua campanie de imagine de la TAROM, dar am reușit și, dacă mi s-ar fi atras atenția de către cititori, aș fi zis „Ooops, I did it again”. M-ar fi iertat după ce le-aș fi spus că fac totul pentru ca blogul meu să pună stăpânire pe un colțișor al său.

De asemenea am continuat și pentru că mă așteaptă un premiu deloc de neglijat. Să nu mai zic că, dacă ajung suficient de sus, am parte și de promovare și cine știe ce alte beneficii. A meritat să continui și merită să îmi pun mintea la lucru pentru a face câte un pas înainte.

Sugestii pentru organizatori

Mi-a plăcut foarte mult modul în care Blogmoney a abordat jurizarea prin crearea unei pagini speciale în care erau trecute notele și criticile aduse blogurilor care nu respectau tema. Mi-ar place să văd că toți sponsorii au o pagină specială în care exemplifică jurizările.

De asemenea, aș vrea să fie incluse în regulament criteriile după care se face o jurizare generală, criterii care se pot găsi pe pagina special dedicată de pe blogul Azerty. De la forma generală a blogului până la structurarea ideilor și respectarea temei, acestea sunt lucruri care ar trebui incluse în partea de început a regulamentului.

Aș vrea să văd că, la edițiile viitoare, se dau premii de încurajare la fiecare zece probe pentru cei care continuă. Altfel lucrează omul dacă știe că, din când în când, se alege cu câte un mic cadou, tocmai pentru că a rezistat până în acel punct.

Aș vrea să văd, la următoarea ediție, mai mult de 400-500 de bloguri cum se războiesc. Știu că ar fi mult mai greu pentru cei ce se ocupă cu jurizarea, dar luptele ar fi mai crâncene.

Anul acesta au fost 42 de probe. Mai puține decât în ceilalți ani, dar totuși multe. Un numar de 34 de probe ar fi suficiente, dar cu o condiție: să existe probe opționale, pe lângă cele 34, în care să se pună creativitatea cu adevărat la încercare. Adică, ar fi o idee bună să se facă o probă cu cea mai bună poză a concurentului sau chiar filme scurte pe anumite teme.

Aceste probe opționale nu ar contribui la nota finală, ci ar fi o ocazie bună de a face rost de premii suplimentare. Am încercat pe cât posibil să realizez câte o caricatură la anumite probe și sunt mulțumit de fiecare în parte.

Fiecare caricatură a însemnat muncă de 1 – 2 ore în plus, dar le-am făcut cu plăcere și am încercat să aduc în felul acesta ceva diferit competiției. Cât de curând voi face un articol în care voi trece toate caricaturile făcute, cât și oarece vorbe de duh care mi-au venit în minte în acele momente.

Mulțumesc PcNews și SwissPlan.biz pentru că au pus la punct un concurs foarte dificil din care am ieșit un om mai organizat, mai experimentat și puțin mai celebru.

De asemenea mulțumesc Claudiei Pătrașcu pentru sprijinul pe care ni l-a oferit pe tot parcursul concursului și pentru invitația de a da un interviu în direct la RadioLynx.ro. Să nu îl uit nici pe Bogdan de la MoneyWatch.ro care ne-a dat sfaturi foarte utile atunci când a fost nevoie. SuperBlog 2010 c’est fini și felicitări tuturor SuperBloggerilor.

Acest articol participă la concursul Superblog 2010, etapa 44.


15 răspunsuri la “Final de turneu”

Nu am nici cea mai mica idee. nici nu mi-a trecut prin cap sa vad cine a luat cea mai mare nota. Ia sa ma uit… Mersi de intrebare.

”Mi-a plăcut foarte mult modul în care Blogmoney a abordat jurizarea prin crearea unei pagini speciale în care erau trecute notele și criticile aduse blogurilor care nu respectau tema”….eu nu am stiut de chestia asta! stii cumva unde o mai pot găsi? nu ca as mai avea ce să schimb dar cred că sigur as ceva de invatat!

apropo…felicitări pentru reusită! în ciuda comentariilor răutacioase, chiar se vede ca ai muncit mult și pentru asta meriti să câstigi! 🙂

Multumesc si felicitari si voua pentru un concurs Super. Sper sa ajungeti la ani buni cu acest tip de concurs.

[…] Final de turneu Tue Nov 30, 2010 22:30 pm Pot spune că am simțit aceste două luni din plin. Concursul SuperBlog 2010 a început în octombrie și sunt fericit că am reușit să ajung până la capăt. Aștept, la fel de concentrat ca și ceilalți, punctajele finale ca să pot spune : “gata și capitolul acesta din viață“. Participarea la acest concurs a însemnat […] […]

Felicitari, Manuel, chiar ai fost dedicat competitiei, ti-am urmarit toate articolele ;))

Multumesc. Sa stii ca a fost ceva de lucru. Acum ma pot intoarce la cursul meu obsinuit cu infografice, ce gasesc fain pe net si cu micile mele documentarii. Multumesc ca ai fost pe aproape. 😀

Astept sa te vad pe podium. Daca s-ar putea, pe primul loc!

Si yo vreau tot sus. Nu ca nu as merita primul loc… 😀

Cu c’est fini? Stiam cum se scrie, dar la comenatrii imi permit sa nu fiu exact. E bine ca am apucat sa particip la concurs si sa va cunosc pe vreo cativa si pe facebook. Si eu ma bucur ca am o noua amica, bloggerita, ce mai 😀

Felicitari si succes in continuare! Ma bucur ca mi-am facut un nou amic prin intermediul concursului. 🙂

Referitor la probele optionale, anul trecut au existat, si crede-ma, nu a fost usor. Tin minte ca intr-o zi a trebuit sa scriu 4 articole, atat obligatorii, cat si optionale, deci a fost extrem de solicitant, dar placut.

Nice touch with the „c’est fini”. I like it. :))

Iti aduci aminte de comentariul lui Julien ca esti „periculoasa”? Cred ca are dreptate. Bine ca am facut cunostinta. 😀