Categorii
Arhiva Blogging

Blog la un clic distanță

blogway-index-pageAm dat de câteva ori peste niște reclame care îți cereau să modelezi femeia ideală, manipulând imaginea în anumite zone ale corpului modelului virtual. Nu că nu îmi plac femeile frumoase, dar mă supărase ideea transmisă: femeia ideală trebuie neapărat să fie o divă care arată incredibil.

Unde erau butoanele pentru inteligență, hărnicie sau bun simț? Sau cele prin care poți seta cât de principiale sunt sau ce caracter plăcut au? Degeaba ai ambalaj, dacă nu ai un conținut care să conteze. La o frumoasă vin mulți, dar oare rămân în zonă dacă descoperă că nu are altceva de oferit?

În asentimentul celor scrise mai sus pot spune că același lucru este și cu blogurile. Am văzut bloguri cu un design foarte plăcut, dar conținutul era cât se poate de discutabil. Ambalaj, și atât.

Prezența românilor în online crește pe zi ce trece, la fel și cerințele lor față de platformele de blogging. Majoritatea încep să scrie folosindu-se de platformele gratuite cum sunt WordPress.com sau Blogger. După o perioadă își dau seama că vor să fie în controlul propriului conținut, să dețină controlul, adică să nu mai umble numai cu ambalajul.

După cum am mai scris în articolul despre găzduire web, eu sunt un mare fan WordPress și plănuiesc să îmi mut blogul pe un domeniu al meu. Și prefer să am în noua locație tot platforma aceasta.

Există două situații:

  • aleg drumul ușor;
  • sau aleg drumul greu.

Ei bine, nu că aș fi leneș, dar prefer drumul ușor. Să explic cum vine aceasta.

Drumul ușor este să fug la Blogway și să fac comanda unui domeniu și a unui blog la „cheie”, fără bătăi de cap. Prin acest sistem nu trebuie să îmi bat capul cu cumpărarea domeniului de la RoTLD, apoi configurarea nameservereleor în contul RoTLD, apoi accesarea contului de găzduire, apoi instalarea kitului pentru blog și apoi configurarea inițială, care poate dura destul de mult.

Dacă alegi drumul lung te anunț că te așteaptă destule bătăi de cap și, dacă nu ești prea priceput în a crea bloguri, ai să ai parte de surprize neplăcute. Plus că te așteaptă destulă muncă pentru punerea la punct a blogului.

În cazul acesta este de preferat să alegi calea Blogway pentru că toate setările inițiale sunt deja făcute și nu mai rămâne de făcut decât să oferi blogului tău aerul pe care îl dorești făcând doar câteva modificări.

Când am verificat varianta demo a Blogway m-am bucurat că folosesc WordPress ca și platformă de blogging. Față de varianta gratuită a blogurilor pe care o oferă WordPress.com platforma Blogway:

  • permite încărcarea de filme și a tot felul de fișiere;
  • acceptă coduri pentru embed sau scripturi;
  • permite instalarea de pluginuri și teme câte vrei;
  • oferă Custom CSS, care te lasă să modifici tema după cum vrei;
  • pune la dipoziție spațiu de 10GB oferit numai pentru tine;
  • îți pregătește adrese mail câte vrei;
  • are suport non-stop;
  • costă numai 200 de lei pentru un an sau 4,5 euro pe lună.

Dacă acestea nu ar fi motive pentru care să mă facă să mă mut în curtea lor, atunci nu știu care ar putea fi acelea. Lista de mai sus se rezumă în câteva cuvinte: ai la dispoziție funcționalitatea totală a unui blog self -hosted, dar fără bătăile de cap care vin odată cu acesta.

Pentru cei care se zgârcesc la banii aceștia am o veste foarte interesantă: dacă facem suma tuturor upgrade-urilor pe care le cere WordPress.com pentru video, custom CSS, spațiu, plus că nu avem scripturi acceptate în sistem, vedem că ieșim mult mai câștigați cu metoda mai sus amintită. Adică ai plăti peste 95 dolari (69 euro) pe când aici plătești doar 46 euro. Good deal.

Concluzia: pune mâna pe un blog la cheie și bucură-te că mai și rămâi cu bani în buzunar. Se știe că ești blogger și că ții la creația ta, dar aceasta nu înseamnă că trebuie să rămâi fără bani de mers în oraș cu perechea, cine are.

Acest articol participă la concursul Superblog 2010, etapa 29.


11 răspunsuri la “Blog la un clic distanță”

hmm, tu nu o sa ramai, fara $.
raman uimita, din fac ta de avioane, stii extrem de multe de IT, se invata acolo ? 🙂

Aaaa, nu. De IT am invatat singur. E o pasiune a mea. Ma mai ocup cu instalari de programe, depanari si, ocazional, websituri cu WordPress. La fac. invatam despre Vlisp acum, nu prea are legatura cu ceea ce fac pe blog.

Se spune ca o femeie buna la casa omului are menirea de a tine familia fericita. Nu depinde numai de ea, e adevarat. Stii cum e> oamenii primesc ceea ce cauta.

Mai bine ma abtin in ceea ce priveste… Pentru exemplificare: http://www.mnealui.ro. Altfel, meriti sa castigi. Ceea ce-ti doresc. Chiar m-as bucura sa fi tu acela.

Acum am vazut ca este un mnealui.RO si un mnealui.INFO. Nu stiam. Multumesc pentru urare. Se pare ca am de dat si un interviu maine, pe 15 nov, intre 15: 40 – 15:45, la emisiunea de pe Radio Lynx, in legatura cu participarea mea la concursul Superblog. E super. Multumesc de vizita.

Acest comment e offtopic … Rulez o campanie numita Cand o sa fiu mare o sa va arat cu degetu … in urma unei conversatii purtate cu visurat am decis sa ajut toti blogeri mici cu un schimb de linkuri puteti citi articolu complet aici http://patratzel.com/neseriosu/schimb-de-link-uri/ sa vedeti despre ce e vorba, gasiti de asemenea si conversatia cu visurat care m-a determinat sa fac acest lucru ! Imi cer scuze pt accest comment nu e nevoie sa il aprobati, dar era cea mai rapida solutie de a anuta mai multi blogeri … va multumesc !

O sa citesc articolul sa vad despre ce este vorba. Multumesc de mesaj.

Imi place bravo … 🙂

scuza-mi off-toicul
vreau sa te rog sa imi dai si mie un comentariu la articolul
[link editat]
particip la un concurs si chiar am nevoie . Multumesc ..