Categorii
Arhiva Infografice

Tocilarul e noul „sexy”

Interesant cum se schimbă vremurile. În urmă nu cu mulți ani erai văzut ca un netot dacă apăreai la școală cu ochelari. Dacă mai și învățai bine erai deja însemnat: tocilar get-beget. Azi oamenii au ajuns să poarte ochelari tocmai pentru că „dă bine” și nu mai e nici o problemă în direcția aceasta.

Cei de la geeksaresexy.net au dat de un infografic care prezintă evoluția tocilarului, sau, mai bine zis, a modului în care este văzut un tocilar. Tocilar este denumirea generică, dată din popor pentru oamenii inteligenți, care sunt foarte pasionați de un domeniu anume și care nu prea se pricep la contactele sociale directe.

Prin Vest există deja de ceva vreme sintagma „geek is the new sexy”, adică tocilarii își iau revanșa și sunt văzuți mai bine decât celebrii „douchebags”, idioții cu mușchi și cu puțin creier. Ce-i drept avem nevoie câte puțin din tocilar și puțin din partea fizică pentru a fi cât de cât mulțumiți de noi înșine. O întrebare suficient de ciudată: ne iubim suficient de mult pe noi înșine încât să putem iubi sincer pe cei din jur? Explicația întrebării acesteia altă dată. Enjoy this infopraphic.


8 răspunsuri la “Tocilarul e noul „sexy””

[…] Tocilarul e noul “sexy” Thu Oct 21, 2010 19:29 pm Interesant cum se schimbă vremurile. În urmă nu cu mulți ani erai văzut ca un netot dacă apăreai la școală cu ochelari. Dacă mai și învățai bine erai deja însemnat: tocilar get-beget. Azi oamenii au ajuns să poarte ochelari tocmai pentru că “dă bine” și nu mai e nici o problemă în direcția aceasta. Cei […] […]

Sensul de „tocilar” e poate prost ales.

Tocilar nu e cel care studiază mult și excelează într-un domeniu… pentur că acolo e vorba de învățare logică și din pasiune. Și un bărbat care are o pasiune, e de apreciat.

Tocilar e ăla care tocește… ăla pe care nu îl duce capul, așa că în loc să înțeleagă, să învețe logic, tocește, învață cuvinte, nu sensuri… și asta denotă o minte închisă, încuiată… iar asta nu e deloc sexy.

Eu am fost acolo. Cel mai des baietii cu ochelari si care invata bine sunt numiti, pe nedrept, tocilari. De acolo si obisnuinta de a-i numi pe acei invatacei drept tocilari. Termenul de tocilar e oarecum o alegere nefericita, din lipsa de alt termen care sa transmita aceleasi conotatii.

Am observat asta, insa nu e de ajuns sa fii doar tocilar ci sa ai si atitudine.

Da, în ziua de azi, dacă ești inteligent, ești tocilar. 🙂 Simplu mod de a rezolva problema.

Pai, sa stii ca cei care sunt luati in ras in scoala si invata si bine au sanse sa ajunga in posturi bune. Cei care au ras de ei ajung, poate, in locuri mai prost platite.