Categorii
Arhiva Infografice

Decizii

Sunt multe cazuri în care poți intra în impas și nu știi cum să iei o decizie. Nu îți dau aici un sfat legat de cum să iei decizii, dar următoarea idee te va ajuta să vezi cum te simți legat de o anumită decizie.

Dacă două variante ți se par că au aceeași șansă de a fi alese și dacă ai epuizat toate formele de diferențiere atunci folosește metoda banului. Metoda asta e banală și îți poate arăta dacă îți convine o soluție sau nu. Iată cum faci: alegi care decizie este legată de o față a banului, dai cu banul și, orice variantă ar ieși, dacă cealaltă ți se pare că era mai bine să fi ieșit atunci alegi cealaltă variantă.

Dacă ești bucuros cu varianta care a ieșit, atunci decizia e luată. Cei de la geeksaresexy.net ne dau și o diagramă a deciziilor raționale vs cele sentimentale. Minunează-te și tu cu mine. Cum iei decizii importante?


3 răspunsuri la “Decizii”

[…] Decizii Fri Oct 22, 2010 7:24 am Sunt multe cazuri în care poți intra în impas și nu știi cum să iei o decizie. Nu îți dau aici un sfat legat de cum să iei decizii, dar următoarea idee te va ajuta să vezi cum te simți legat de o anumită decizie. Dacă două variante ți se par că au aceeași șansă […] […]