Categorii
Arhiva General

UK/Londra: ceva lucruri pe fugă (brexit, sclavie, biciclete, supraaglomerație, pregătiri)

Englezii nu pierd nici un moment ca să discute despre vreme. Deși vremea este cam aceeași vară-iarnă, subiectul vremii primește o atenție disproporționat de mare dacă îi compari cu românii. Este bine să tot vorbești de vreme și nu de corupție tot timpul. Fiecare cu ce are. Temperaturile au depășit 21 de grade week-end-ul trecut și a fost o tragedie națională.

Discuțiile despre brexit sunt în vogă. Merită să vedem ce zic și oamenii obișnuiți despre asta:

Merită să aflăm și despre sclavii români din UK. Pentru mulți români viața este un calvar aici, tocmai pentru că au fost păcăliți ori au venit aici total nepregătiți. Hai să vedem ce zice invetigația Al Jazeera despre sclavii români din UK:

Dacă faci parte dintre norocoșii care au un job stabil și își permit să iasă la o bere, atunci poate vizitezi baruri de pe acoperișurile clădirilor ori alte 5 locuri mai puțin vizitate (via Presurfer).

Despre biciclete același lucru: nu mă încumet să merg cu bița, deși văd sumedenie de oameni pe biciclete.

Cycle Hire de la Santander sună bine până afli că dai 2 lire pentru 24 de ore, DAR trebuie să mergi maxim 30 de minut o dată cu bicicleta lor, apoi să o proptești la o stație specială Santander și apoi poți continua drumul cu alta sau cu aceeași. Total nepractic dat fiind că Londra este enormă,

Metroul londonez este unul dintre cele mai vechi și baiul mare este că tot vechi a rămas la nivel de căi de acces și rute ferate. Garniturile noi sunt bune, dar nu mai fac față numărului tot mai mare de călători. Aglomerările din metroul londonez la orele de vârf (7-9 am și 5-7pm) sunt groaznice:

Termin articolul cu un film plin de sfaturi de bun simț: tipa este o curajoasă și frumoasă germană care a invățat multe legat de Londra. Toată lumea vine aici pentru că ai mai multe șanse să dai de un loc de muncă OK comparativ cu alte orașe:

Un răspuns la “UK/Londra: ceva lucruri pe fugă (brexit, sclavie, biciclete, supraaglomerație, pregătiri)”

Informații în UK: cum să obții un job și cum să îți găsești chirie în Anglia | Manuel Chetaspune:

[…] / Horror stories: români ajunși în sclavie în UK 6. Cum e viața în UK pentru un britanic 7. Lucruri generale despre Londra și viața departe de casă 8. Exemplu de CV în format PDF acceptat în UK. Modelul Europass este complet INUTIL în […]