Categorii
Arhiva General

Viața în UK: ce să nu faci în Londra și ce locuri de muncă sunt accesibile. Bonus: cum să înveți engleza mai bine!

Viața în UK poate fi o recompensă bună dacă știi să fii cumpătat, dacă vrei să evoluezi și dacă tragi tare să găsești locuri de muncă din ce în ce mai bune. Din discuțiile cu colegi și cu vecini am văzut că în UK poți avea viață bună de tot sau viață de șobolan. Depinde de câteva lucruri foarte importante.

Nu uita sa verifici și podcastul meu, Un român în Londra, pe care sunt zeci de episoade despre viața în Londra.

Eu am venit în Anglia „la oha”, cum se zice, adică fără să am nici un job asigurat, fără să am o locuință asigurată, dar am avut patru lucruri puse la punct de la început:
– finanțe: m-am putut baza pe prietena mea că îmi finanțează șederea aici până găsesc ceva de lucru;
– temele făcute: am știut la ce să mă aștept, mai ales în domeniul IT, interesul meu, dar și din punct de vedere al chiriilor și a mâncării (găsești chirii la 300 de lire pe lună cu coleg de cameră și, dacă nu ești pretențios, trăiești cu 40-50 de lire pe lună numai bine);
– experiență: am doar doi ani de javascript, dar cum știam deja HTML/CSS/WordPress și alte chestii ce țin de hosting, site-uri, internet și suport tehnic pe ecommerce am plecat din Brașov știind că voi avea multe uși deschise aici;
– limba: ascult materiale în engleză zilnic, citesc fără bai lucrări științifice în engleză și scriu foarte bine. Mai am bube cu accentul, dar măcar am venit în Anglia știind binișor limba.

Voi publica aici niște filme care vor fi foarte utile celor care ajung în Londra pentru prima dată.

1. Ce să NU faci în metroul londonez: să nu ai cartela de acces pregătită din timp, să nu stai pe dreapta, să blochezi ieșirea călătorilor din tren, să umbli cu ghiozdanul în spate în tren.

2. Ce joburi sunt foarte accesibile în Londra: call-center, customer service, chelneri în pub-uri, bonă, cercetări de piață (sondaje).

3. Deși există un sistem de clase în Anglia, străinii au mai multă baftă decât „working class” locală:

Desigur, nu poți primi joburi cât de cât OK plătite dacă nu știi engleza. Avem două filme pe tema asta mai jos:
– unele cuvinte sunt greu de pronunțat, dar cu puțină muncă te poți apropia de succes

– nu ocoli cuvintele greu de pronunțat pentru că doar așa vei învăța limba

Alte articole despre UK/Londra & co. în viitorul apropiat

8 răspunsuri la “Viața în UK: ce să nu faci în Londra și ce locuri de muncă sunt accesibile. Bonus: cum să înveți engleza mai bine!”

Gasesti locuri de munca si fara sa stii limba, dar sunt mai putine si cam prost platite. E un mare dezavantaj sa nu stii engleza.

Ca idee gasesti, dar sa nu crezi ca poti sa ai pretentii la bani.

Da, e frumoasă și pronunță cuvintele extrem de bine cu o urmă de germănă în ele. Fain 😀

Informații în UK: cum să obții un job și cum să îți găsești chirie în Anglia | Manuel Chetaspune:

[…] Patru lucruri pe care să le ai puse la punct înainte de a veni în Anglia 2. Cum este viața mea în Londra 3. Podcast audio românesc despre lucruri ce se petrec în […]

UK/Londra: ceva lucruri pe fugă (brexit, sclavie, biciclete, supraaglomerație, pregătiri) | Manuel Chețaspune:

[…] din UK. Pentru mulți români viața este un calvar aici, tocmai pentru că au fost păcăliți ori au venit aici total nepregătiți. Hai să vedem ce zice invetigația Al Jazeera despre sclavii români din […]