Categorii
Arhiva General

Brașov: un mic sfat pentru șoferi

Trecem de partea cu opritul la trecerea de pietoni. Unii dintre brașoveni consideră actul acesta ca ceva înjositor, chiar dacă trec pietoni tocmai când trec și ei cu mașina pe acolo.

Un mic sfat: atunci când sunt evenimente mari în Brașov, precum sunt zilele Brașovului cu plimbările Junilor, cum ar fi să lăsați mașina acasă?

Nu de alta, dar duminică, pe 9 mai 2016, când cică tot poporul mergea spre centru să vadă Junii, s-a făcut un cârnat lung de mașini blocate pe Castelului care, de altfel, este circulabil și rar rămâne blocat. Oamenii au trebuit să aștepte mai bine de jumătate de oră să poată trece de strada aia. Curios lucru: majoritatea celor ce așteptau în cârnatul ăsta erau singuri în mașină.

Soarta, karma sau nu-știu-ce le-a dat peste cap șoferilor brașoveni. Desigur, eu nu îmi iau mașină și sunt un prost, nu știu cum este să îți arunci dosul în mașină pentru a ajunge la magazinul de la colț să iei o cola. Asta nu înseamnă că nu pot vedea prostia grămadă în zilele speciale ale anului.

Dacă tot știi că tot brașoveanul merge în Centrul Vechi la eveniment, de ce însiști să mergi cu mașina și să blochezi străzile aiurea? Trecem peste partea că autoritățile ar trebui să blocheze mai multe străzi decât de obicei, dar să ne uităm la tine, drag șofer brașovean?

A, autobuzul este sub demnitatea ta, dar plătitul ratelor la o mașină care e, în mare parte, doar fiță, este de demnitatea ta, nu?

Așadar, rezum sfatul: când sunt evenimente prin Centru lasă naibii hârbul acasă și mergi cu autbozul. RAT Bv are autobuze decente, chiar dacă șoferii consideră munca lor un lucru opțional.